ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplagt efterårsferie-aktivitet: Tag en tur med veterantoget

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Limfjordsbanen
Foto: Limfjordsbanen

Mangler du noget sjovt og hyggeligt at lave i efterårsferien, har vi fundet en oplagt aktivitet.

Onsdag den 19. oktober og søndag den 23. oktober kører Limfjordsbanen med det gamle lokomotiv og vogne.

Onsdag den 19 oktober kl. 11.00 holder Limfjordsbanens dampveterantog klar til afgang fra Aalborg station mod Østhavnen, som det har gjort de sidste 50 år.

En gennemført togrejse

Togpersonalet er klædt i jernbaneuniformer der passer til det gamle tog. Det gamle tog står derfor klart og rejsen tilbage i tiden kan begynde.

Togrejsen indledes ved at togføreren fløjter afgang og alle er ombord. Langsomt begynder det at rumle i vognene; tydeligst på 3. klasses træbænke, mere dæmpet i de polstrede sæder.

Der er under turen mulighed for fra endeperonnerne at nyde de gamle teaktræsvogne bygget til danske privatbaner mellem 1901 og 1933.

Turens går syd om Aalborg gennem Østeraadalen, forbi Gug og Gistrup, hvorefter der drejes mod nord og køres langs det nye sygehus og videre til Østhavnen.

Oplagt efterårsferie-aktivitet: Tag en tur med veterantoget

Her gør toget et ophold og det er tid til at strække benene og få en tår kaffe mv – som det sig hører og bør på en rigtig udflugt. To timer senere er toget tilbage ved Aalborg station.

Søndag den 23 oktober kl 11.15 kører Limfjordsbanen til Skørping ad sporet mod syd. Da banen for 150 år siden kom til Aalborg boede der omkring 11.700 mennesker i Aalborg og Skørping var kun et par huse i udkanten af Rold Skov.

Begge stationer blev anlagt på åben mark. Der var tre afgange hver vej med toget og omkring 165 passager dagligt til og fra Aalborg station.

Køreplanen, priser og hvordan man får billetter kan findes her.

Del artikel