Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opgiver at gennemføre: Hjallerup Marked aflyser for andet år i træk

Af Stine Kjølby Christensen

Hvis man gik og troede, at 2021 ikke blev året for aflysninger, så kan man desværre godt tro om igen.

Hjallerup Marked, der også sidste år måtte aflyse årets helt store, nordjyske begivenhed, melder nu ud, at realiteten bliver den samme i år.

Det skriver de på Facebook:

“For andet år i træk aflyses Hjallerup Marked, der ellers har været afviklet siden 1744.

Da vi sidste år måtte aflyse vores første marked i 276 år, var vi sikre på, at vi ville komme igen i juni 2021. Sådan bliver det desværre ikke.

Markedsudvalget har hele året arbejdet med planlægningen uden at kende de gældende restriktioner og rammer for et eventuelt marked. Nu må vi konstatere, at det bliver umuligt at gennemføre,” skriver de.

“Vi må erkende, at sommerens festivaler og kulturarrangementer ikke er tænkt ind i den genåbningsplan, der blev præsenteret i sidste uge. Vi står lige nu med et udendørs forsamlingsloft på 10 personer og to måneder til Hjallerup Marked.

Det hænger selvfølgelig ikke sammen,” siger formand Keld Nielsen.

Det er ærgerligt

Ligesom sidste år bunder aflysningen i den aktuelle pandemi og fortsatte smitte i samfundet. Derfor tøver Markedsudvalget heller ikke med at følge myndighedernes anvisninger.

“Men vi ærgrer os over, at der heller ikke bliver marked i år. Det betyder rigtig meget for hele byen og byens foreninger både socialt og økonomisk, ligesom aflysningen gør ondt på leverandører, musikere, tivolifolk, kræmmere og hestehandlere,” siger formanden.

Enkelte kolleger har flyttet deres marked til datoer senere på året, mens især festivalerne stadig arbejder på en model for hurtigtest og coronapas. Ingen af delene har været aktuelle hos Hjallerup Marked.

“Vi har altid haft det sådan, at Hjallerup Marked er for alle. Vi hverken kan eller vil hegne vores plads ind, og vi vil heller ikke lave et halvt Hjallerup Marked,” siger Keld Nielsen.

Han understreger, at økonomien i Hjallerup Markedsforening stadig er sund, og at årets aflysningen heller ikke vil true fremtiden for Nordeuropas største hestemarked. Vi ses i 2022.