Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør en forskel: Donér en skoletaske og hjælp udsatte børn

Af Stine Kjølby Christensen

Skolestarten står for døren og for mange børn er det forbundet med både begejstring og spænding.

For andre børn er der også mere nervøse følelser forbundet med det nye og store kapitel.

Måske rækker pengene derhjemme ikke til en flot og ny skoletaske. Måske har barnet tidligere oplevet problemer med mobning. Hvad hvis nu skolestarten ikke bliver så lykkelig som man kunne håbe?

Netop disse problematikker vil Arnold Busck og Red Barnet gerne være med til at sætte fokus på.

Derfor indsamler de igen i år brugte skoletasker ind. Salget af skoletaskerne er blandt andet med til at støtte Red Barnets arbejde med at bekæmpe digitale krænkelser og mobning på nettet.

Det gør organisationen eksempelvis med rådgivningstjenesten SletDet, hvor børn kan henvende sig, hvis de har delt eller har fået delt krænkende billeder og videoer på nettet, og med materialer til folkeskoleklasser om digital mobning og trivsel.

Børn skal sikres på nettet

Hos boghandlerkæden Arnold Busck, der har afdeling i både Bispensgade og Aalborg Storcenter, kan man for tredje år i træk aflevere brugte skoletasker, som derefter sælges i Red Barnets børnegenbrugsbutikker rundt om i landet.

I Red Barnets butikker kan familier, der ikke har råd eller overskud til at investere i de nyeste skoletasker, købe en af de brugte tasker til en rimelig pris og samtidig støtte Red Barnets arbejde.

Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, glæder sig over, at Arnold Busck igen i år har valgt at indsamle skoletasker til fordel for Red Barnets arbejde.

“Børn i skolealderen lever i en digital verden.

De har altid deres klassekammerater med på en mobil i lommen, og det giver masser af muligheder. Men der er desværre også skyggesider af unges brug af internettet, og mobning, deling af krænkende billeder, og udelukkelse af fællesskaber sker alt for tit.

Derfor er jeg glad for, at vi for tredje sommer i træk samarbejder med Arnold Busck om at indsamle skoletasker, som vi kan sælge i vores butikker. Det bidrager til vores arbejde med at sikre, at børn og unge trives bedre på nettet,” siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Beckmann donerer penalhuse

Det kræver ikke kun en skoletaske, men også blyanter, blyantspidser, viskelæder og lineal, hvis man skal være klar til skolestart. Men der er heldigvis hjælp at hente.

For hver taske, der indleveres, vil firmaet Beckmann donere et spritnyt penalhus fyldt med alt det, man som skolebarn har brug for.

Man får derfor et Beckmann-penalhus med i købet, når man køber en brugt skoletaske i en af Red Barnets genbrugsbutikker.

Man kan aflevere brugte skoletasker hos Arnold Busck til og med mandag den 9. september, og taskerne med Beckmanns penalhuse vil løbende kunne købes i en af Red Barnets 20 BARN til BARN-genbrugsbutikker.

Sidste år indsamlede Red Barnet 1698 skoletasker.

Find din nærmeste Arnold Busck her.

Del artikel