Opdateringer fra detailbranchen: Der er ingen problemer med forsyningen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi glemmer nok aldrig den aften, da regeringen meldte ud, at Danmark ville lukke ned.

Her kom nemlig en voldsom reaktion fra en lang række danskere, der – i stedet for at lukke ned – spurtede ned i supermarkederne for at hamstre toiletpapir, gær og ikke mindst øge risikoen af den smitte, som man ellers blev opfordret til at få stoppet hurtigst muligt.

En bølge af bekymring skyllede ind over befolkningen i de første dage og supermarkederne slog rekorder, men sidenhen er der heldigvis faldet ro på.

Hold afstand i butikkerne

Det er dog stadig vigtigt, at vi tager vores forholdsregler, når vi handler.

Derfor meldte COOP og Salling Group i går ud, at der fremover vil komme flere tiltag for at gøre en indkøbstur så sikker som muligt.

Blandt andet diskretionslinjer og klistermærker på gulvene, der skal minde folk om at holde afstand.

I dag kl. 15 inviterede fødevareministeren til pressemøde om den aktuelle situation i detailbranchen, og her blev der blandt andet meldt ud, at der stadig er masser af varer på hylderne.

“Vi har en dygtig detailbranche, der er gode til at sikre forsyningerne. Vi oplever et kæmpe engagement og et stort arbejde, for at hylderne fortsat er fyldte,” sagde ministerien.

I forbindelse med dagens pressemøde var der også afholdt et foregående møde med aktørerne omkring den aktuelle status, og her var meldingen den samme fra alle: Hamstringen er væk, og vi ser igen et normalt handelsmønster.

Varerne strømmer ind i Danmark

Bekymrer man sig over de lukkede grænser, så blev der også slået fast, at forsyningerne strømmer frit ind i Danmark, og så længe, at vi fortsætter med at handle, som vi plejer, kan forsyningen uden problemer opretholdes.

Man skal dog være opmærksom på, at udvalget af varer måske bliver mindre. I stedet for 20 slags rugbrød, kan du andre dage opleve, at der måske kun er vælge i mellem.

Men som der blev sagt, så “kan man vel blive lige så mæt af en denne slags rugbrød”.

Den eneste problematik, der blev italesat, var at der på sigt kunne komme mangel på medarbejdere, da der naturligt nok er flere syge end normalt.

På sigt er det derfor ikke utænkeligt, at aktørerne rækker ud til de danskere, der går hjemme, med et tilbud om midlertidig ansættelse.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.