Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opbygget i Nordjylland: Helgstrand sælger stor aktiepost

Af Emil Kjær Jørgensen

På bare ti år har den tidligere danske OL-rytter Andreas Helgstrand skabt noget af en luksus-ridesportsvirksomhed fra sit gods i Vodskov, og virksomheden er værdisat til hele 800 mio. kroner.

Men nu sælger Andreas Helgstrand en stor aktiepost til kapitalfonden Waterland. Det skriver Business.dk.

Deres mål er at gøre virksomheden til en global markedsleder for udvikling og avl af dressurheste. Business.dk skriver, at Waterland formentlig må slippe omkring 400. mio. kroner for at få kontrollen med virksomheden.

Andreas Helgstrand fortsætter som mindretalsaktionør og direktør for foretagendet.

“Det har været en kæmpesvær beslutning. Det er jo samtidig mit hjem, og det går supergodt. Det er ikke, fordi vi ikke kan klare det alene, men jeg har i de seneste par år gået og tænkt lidt på, hvor langt man egentlig kan komme i den her hesteverden,« siger Andreas Helgstrand til business.dk

Skal løftes til næste niveau

Helgstrand Dressage har 70 medarbejdere og omsætter for cirka 400 mio. kroner årligt og tjener 80-100 mio. kroner på bundlinjen i det seneste endnu ikke offentliggjorte regnskab.

»Det har været en stor beslutning, fordi virksomheden er som et lille barn for mig, men jeg ved jo ikke, om jeg kan blive ved med at magte det alene. Derfor bliver det fedt at løfte virksomheden til næste trin sammen med en partner som Waterland, der kommer med penge og viden om et sådant forløb. Det gør, at jeg også kan sove godt om natten,« siger Andreas Helgstrand til Business.dk

Det globale marked for dressurheste udgør flere milliarder euro, og dressursporten er i rivende udvikling. Størstedelen af Helgstrand Dressage’s omsætning skabes i dag i Europa, og med afsæt i virksomhedens stærke globale position og brand skal tilstedeværelsen udvides til flere attraktive markeder i de kommende år for at vinde markedsandele og blive førende på verdensplan.

”Helgstrand Dressage er en fantastisk virksomhed med spændende vækstmuligheder, som vi glæder os til at forfølge i de kommende år i partnerskab med ledelse og medarbejdere. På ganske kort tid har Helgstrand Dressage skabt en meget veldrevet, respekteret og lønsom forretning, som udgør en stærk platform for videreudvikling og konsolidering i et fragmenteret og særdeles attraktivt marked.

Vi ser frem til at bidrage med vores praktiske erfaring og målrettede investeringer i den eksisterende forretning samt drive nye markeder og interessante opkøbsmuligheder i tråd med vores strategi om at accelerere væksten organisk og gennem opkøb,” siger Kaspar Kristiansen, Managing Director, Waterland Norden i en pressemeddelelse. 

Del artikel

Andre læser også