Opbakning til godt initiativ: Nu kan der komme permanent lys på Limfjordsbroen

Skrevet af: Michael Qureshi
Illustration: Jada Design Center
Illustration: Jada Design Center

Vi elsker Limfjordsbroen.

Den er et symbol på Aalborg på mange måder, og den har været i fokus ved mange forskellige events.

Sidste år kunne man blandt andet nyde Danmarkhistoriens største fyrværkeri-show med Limfjordsbroen som omdrejningspunkt.

Men nu kan det blive endnu flottere på permanent basis.

Idé møder opbakning

Erhvervsmanden John Andersen har søsat initiativet “Sæt mere lys på Limfjorden”, hvor han vil have sat LED-lamper op på begge sider af Limfjordsbroen.

Den idé møder opbakning, og Aalborg Kommune virker klar til at bakke op om projektet. Det samme er ejeren af Limfjordsbroen, Vejdirektoratet. Det skriver Nordjyske.

“Jeg synes, at der er noget, der er lykkes med Kulturbroen i forhold til at lyse den op på ganske enkel maner. Det kan vi også gøre med Limfjordsbroen,” siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen til Nordjyske.

På den måde kan Limfjordsbroen blive et helt kunstværk om aftenen. Det er blandt andet kendt fra mange internationale storbyer.

Læs også: Prøv Aalborg Sushi Festival med lækre menuer til kun 115 kr.

Over for Nordjyske understreger Rådmanden, at det ikke skal blive et blinkende Tivoli i mange forskellige farver, men skal holdes simpelt og udelukkende fremhæve Limfjordsbroens smukke træk.

Det bliver dog en udfordring at få finansieret projektet, da hverken Vejdirektoratet eller Aalborg Kommune har den store pengepung fremme her. Men det kan måske løse sig ved at blive bakket op af private velgørere i Aalborg og omegn.

Ejer Skulpturparken og Prinses Juliana

Erhvervsmanden John Andersen er kendt for at føre gode ideer ud i livet. Han ejer blandt andet populære Skulpturparken i Blokhus samt restaurantskibet Prinses Juliana, som ligger lige ud til Limfjordsbroen.

John Andersen startede med at oprette Facebook-gruppen “Sæt mere lys på Limfjorden”, hvor han har mærket stor opbakning blandt aalborgenserne. Det har han tidligere fortalt til MigogAalborg.

“Der har været utrolig positiv respons på idéen og mange gode forslag,” sagde John Andersen.

Han har blandt andet været i dialog med det firma, der hjælper med Skulpturparkens julebelysning, som er kendt i hele Nordjylland.

Desuden har han også talt med Aalborg City omkring idéen.

Det vil dog kræve støtte fra en række fonde, hvis projektet realiseres.

Giver Aalborg Kommune grønt lys til denne del, vil man dog hurtigt kunne igangsætte en ansøgning til store fonde, der ønsker at være en del af Aalborgs positive udvikling.

Har du set vores nye Aalborg Puslespil?

Fra 1000 brikker til 64 brikker. Fra 159 kr. – perfekt til sommerferien. Læs mere her