Op mod 60 deltagere: Flere anholdte i forbindelse med demonstration

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Privatfoto
Privatfoto

Nordjyllands Politi har anholdt flere deltagere i forbindelse med en demonstration, som afholdes af gruppen ’Men in Black’ i Aalborg her til aften lørdag den 9. januar 2021.

Men in Black skriver om demonstrationen, der er imod epidemiloven, på Facebook:

“Vi har en klar formodning om at ordensmagten vil forsøge at krænke vores demonstrationsfrihed. Dette håber vi selvfølgelig ikke, da det er vores ret som borgere i Danmark at demonstrere.

Vi opfordrer de ansatte hos ordensmagten landet rundt, at huske på, at i til dagligt er en del af folket og bliver betalt af folket, såfremt i kender til forskellen på ret og uret.

Når ret bliver til uret bliver modstand en pligt!”

Læs også: Bestil nu: Hent lækker Takeaway hos flere af Aalborgs bedste for 70 kr.

Afveg fra aftalt rute

Gruppen ønskede her til aften at gøre brug af deres grundlovssikrede ret til at ytre sig i både København og Aalborg, og Nordjyllands Politi var fra demonstrationens start klar til at sikre, at den forløb fredeligt.

Imidlertid kunne politiet allerede kort tid efter demonstrationens start i Kildeparken ved 17.30-tiden konstatere, at flere af de sortklædte fremmødte ikke gik til værks med den ønskede ro og orden og desuden afveg fra den aftalte rute.

”Status her kort efter klokken 18 er, at vi har anholdt fem deltagere, som er sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, da de afbrændte fyrværkeri på ruten,” fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup.

Om demonstrationens videre forløb siger han:

”Vi følger demonstrationen tæt og er i dialog med deltagerne. Vores mål er at sikre, at demonstrationen forløber i ro og orden. Gør den ikke det, griber vi naturligvis ind.”

Politiet skønner, at ca. 50-65 personer deltager i ’Men in Black’-demonstrationen.