Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Farvel forår: Op mod 25 cm sne kan ramme Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi nu skriver marts, har vejret altså ikke glemt vinteren.

Det skriver DMI.

Weekendens vejr kan kaste en enkelt byge eller to af sig, men fra mandag aften går det løs med mere barskt og hvidt vintervejr.

Sådan rammer vintervejret

Højtrykket, der i en uge har holdt fronter og nedbør fra vores breddegrader, rykker efterhånden lidt mod vest. Det åbner op for, at lavtryk kan passere Danmark fra nord og nordvest.

Mandag aften banker et gedigent lavtryk på fra nordvest. Lavtrykket skal bruge 24 timer på at have passeret landet, og den præcise bane er altafgørende for, hvor meget sne, der kommer.

Nord for lavtrykket vil al nedbør falde som sne, men jo længere syd for lavtrykket man kommer, jo større del af nedbøren vil være våd sne eller slud.

Som det kan ses på nedenstående billede ser vi ud til at få mellem 15-25 cm. sne her i Nordjylland.

Farvel forår: Op mod 25 cm sne kan ramme Aalborg
Den mest sandsynlige lavtryksbane. Men det er fortsat lidt usikkert, præcist hvor der kommer 2 cm sne, og hvor der kommer 20 cm sne.

Masser af muligheder for både kælk og snemænd

Kortet viser den mest sandsynlige lavtryksbane lige nu.

“Det giver i såfald en del sne til Nordjylland, mens mængden af sne er markant mindre over den sydlige del af landet. Modellerne har op til omkring 20 cm sne, hvor der falder mest. Og så er der i den grad nok til både kælk og snemænd,” skriver DMI.

Om nedbørmængderne bliver så store, at der skal varsles for enten kraftigt snefald eller snestorm er endnu uvist, men DMI’s meteorologer vejrudviklingen nøje og udsender et varsel om nødvendigt.

Kraftigt snefald er defineret som mere end 15 cm sne på 6 timer. Snestorm er defineret som mere end 10 cm sne på 6 timer og en middelvinden, der overskrider 10 m/s.

Desuden skal snefygning skal være sandsynlig, og det sker kun ved tør sne, der falder med temperatur under frysepunktet.

Når lavtrykket har passeret landet, ligger vi i en nordvestlig eller vestlig strømning af kold luft med sol, drivende skyer og sne- eller sludbyger.

Dermed ser snevejret ud til at blive liggende et godt stykke tid.

Læs også: Find MigogAalborgs spiseguide til byen her.

Del artikel

Andre læser også