Onsdag starter Nibe Festival: Det skal du især glæde dig til

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyllands største og lækreste musikfestival åbner med et brag på onsdag den 4. juli.

Her spiller blandt andet Suspekt og hovednavnet The Script som er kæmpestore med en masse velkendte hits.

I dag kan festivalen kategoriseres blandt Danmarks seks største musikfestivaller med omtrent 30.000 gæster og 4000 frivillige medhjælpere.

Som altid sker der er en masse i Skalskoven i Nibe, de fire dage festivalen varer.

Her på MigogAalborg redaktionen glæder vi os naturligvis også til en række fede dage, og vi har taget pulsen på årets nyheder til Nibe ’18. Her får du et udpluk af årets nyheder.

Hedebølge

Bevares, vejret er ikke ligefrem noget nyt. Men det er da en god nyhed, at vejret bliver alt andet end det pjaskvåde regnvejr, som Nibe Festival oplevede sidste år. Onsdag bliver en af årets varmeste dage med over 30 grader. De øvrige dage bliver det lige omkring 25 grader med sol og lidt skyer hist og her. Alt i alt. Perfekt festivalvejr.

Little Italy

Sidste år var første gang, at man introducerede området Little Italy placeret på Junglestien. I år er der flere nyheder i Little Italy området. Her kan man glæde sig til en potpourri af Italiens goder – vin, pizza og hygge ad libitum. Ren livseliksir og forkælelse – lige dér, midt i den solrige Skalskov.

Formidable Azzurra bager pizzaerne, sommerlieren har valgt de bedste italienske vine, det hele emmer af italiensk idyl med masser af flag og sydlandsk stemning.

Foto: Vibeke Pedersen

 

Frisørsalon på Nibe Festival

Festival-looket kan nogle gange godt trænge til at blive piftet op. Det bliver der rig mulighed for, når milk_shake åbner en pop up salon under træerne.

De er allerede kendt fra flere festivaler i Storbritannien. Og nu bliver det trendy hårpleje-brand milk_shake også at finde på Nibe Festival, i form af en pop-up salon, der tilbyder interesserede gæster en lidt skønnere festival

Det er Rokkedal – Nordjysk Frisørcenter, der har taget kontakt til Nibe Festival med ideen om et samarbejde, inspireret af det, man kender fra udlandets festivaler. Alt sammen for at skabe gode oplevelser for de danske festivalgæster.

Salonen bliver placeret på Junglestien og vil være åben alle dage under festivalen fra kl. 11 til 18 – og det er ganske gratis.

Madboderne

Som nævnt er der Little Italy med Azzurra som vigtig partner. Azzurra blev blandt andet kåret som Årets Pizza til AALBORG AWARDS.

En anden kendt kæde der rykker ind i Skalskoven er SushiMania, som er Danmarks største sushikæde med hovedbase i Aalborg.

Derudover kan vi glæde os til steder som

Cafe Lux
Restaurant Himmelblå
MexiTown
Burgeren
Grillen
Asian House
Pandekagen

Og mange flere. Få oversigten her

Bedre mobildækning og flere opladningsstationer med Elgiganten

Når man er til en fed festival, så skal det jo også gerne dokumenteres på Instagram, Facebook, Snapchat og øvrige sociale medier. Men når så mange mennesker er samlet ude i en skov, så kan mobildækningen i den grad godt svigte.

Det er der lavet om på i år, hvor Telenor imødekommer ønsket ved at opstille en 21 meter høj mobilmast, der sikrer god mobildækning.

Derudover har man indgået et tæt samarbejde med Elgiganten, som sikrer en masse opladningsstationer til telefonerne. Så nu bliver der styr på både dækning og opladning. Hvad mere kan man ønske sig?

Ny appelsinbar

De to appelsinbarer på Nibe Festival har de seneste år været vildt populære. Der har været en på Hestepladsen og en ved Blå Scene. De serverer – måske Danmarks – bedste friskpresset appelsinjuice, med eller uden vodka. Nu introducerer Nibe Festival en appelsinbar mere, så flere hurtigere kan komme til.

Disse forfriskende drinks kan både købes i glas, men også i de famøse kander.

KarTent på Camp Karma

Nibe Festival introducerede for to uger siden et nyt bæredygtigt tiltag. Denne gang i samarbejde med Aalborg Kommune – og under kampagnen – ”Gør os alle grønnere”. Nemlig KarTent som er en hel ny populær boform, som findes på flere internationale festivalpladser.

KarTent er et telt lavet ud af vandafvisende pap. Så det er nærmest som at skulle bo i en stor flyttekasse, men det er lækkert og miljøvenligt. Nibe Festival gav med nyheden om KarTent gæsterne på Camp Karma muligheden for at booke disse unikke teltet.

Derudover etableres en helt ny genbrugsstation på Campen.

Kontantfri Nibe Festival

Det er slut med at bakse med sedler og mønter. Festivalgæsterne skal nu blot bruge deres betalingskort, når der skal tankes op med fadøl og burgere. Alle festivalens barer og boder er nemlig opdateret med et nyt kassesystem og opgraderet netdækning, så de digitale betalinger kommer går let igennem. Og terminalerne modtager selvfølgelig både visakort, kreditkort og debitkort.

Har man ikke adgang til et regulært betalingskort, eller orker man bare ikke at slæbe dankortet med på festival, så er der hjælp at hente. Som noget nyt vil Nibe Festival nemlig tilbyde gæsterne et såkaldt møntkort. Møntkortet fungerer ved, at gæsterne sætter deres kontanter ind på kortet ved en af de to optankningsterminaler, der bliver opstillet ved festivalens indgang og ved Junglestien.

Det indsatte beløb kan efterfølgende anvendes i alle festivalens barer og boder, og bruger man ikke hele beløbet inden festivalen slutter, kan det resterende beløb selvfølgelig udbetales efterfølgende.

Som en ekstra service vil det være muligt at få udstedt et nyt møntkort med det resterende beløb, hvis kortet skulle blive væk under festivalen. Derfor opfordres gæsterne til at tage et billede af møntkortet, straks det er udstedt.

VIP-område flytter placering

Til dem der er så heldige at have plads i VIP-området er der også gode nyheder. Der er lavet en helt ny VIP-lounge, som giver gæsterne her en endnu bedre oplevelse.

Servicen er helt i top som altid, men rammerne bliver anderledes og fyldt med helt nye indtryk og spændende oplevelser. Gæsterne får bl.a. mere plads, mange nye hygge-kroge der er designet i tæt samarbejde med vores VIP partnere, samt en ny stor bar med et nyt drinkskort.

Der bliver en udgang mere, så det er nemt at komme hen til Blå Scene eller til Backstage-området, og gør det nemmere for dig at komme rundt til festivalens mange koncerter.

Musikken

Lad os ikke glemme musikken i alt det her. Onsdag bliver en fuldstændig vild dag med et vanvittigt line up. Plakaten for Nibe Festival i år tæller navne som The Script (IRL), Big Boi (US), Lil Xan (US), Rasmus Seebach, Thomas Helmig, Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt, Carpark North, Aqua, Alex Vargas, Mew osv.

Så bliver det også på Nibe Festival, at Turboweekend spiller deres sidste koncert nogensinde sammen.

Se hele musikprogrammet her

 

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Så er det i dag: AaB søger indløbsbørn med event i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

I dag onsdag d. 20. februar kan du møde AaB-spillerne Jores Okore og Kristoffer Pallesen i Magasin i Aalborg.

I den forbindelse søger AaB også børn til at gå med spillerne på banen til forskellige kampe.

Så de er på udkig efter 44 børn, der drømmer om at få en kæmpe oplevelse at gå på Aalborg Portland Park sammen med Superliga-spillerne.

Frem til kl. 16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn, hvis man svinger forbi Magasin.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Stort cadeau: Aalborg Teaters forestilling opføres i Tyskland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er stor jubel på Aalborg Teater i øjeblikket.

I efteråret 2017 fik Aftenlandet premiere på Lille Scene, og forestillingen opnåede på kort tid stor anerkendelse i Danmark.

Aftenlandet kredser om den aktuelle samfundsdebat vedrørende flygtninge, Europas fremtid, og hvor EU er på vej hen.

Forestillingen blev især omtalt, fordi alle statisterne også er asylansøgere fra nordjyske asylcentre uden for teaterscenen.

Men nu har selve forestillingen også bevæget sig udover Danmarks grænser.

I år kan stykket – i en oversat udgave – nemlig også opleves i Tyskland – og allerede d. 20. marts får det aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter.

Prisvindende og aktuelt

På trods af det store cadeau fra udlandet, så er det bestemt ikke første gang, at forestillingen har fået store roser med på vejen.

I 2018 modtog forestillingens mor og én af de mest markante stemmer i dansk teater, Julie Maj Jakobsen, en Reumertpris som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

Tue Bering iscenesatte stykket og løb i den forbindelse også med prisen som Årets Instruktør.

Forestillingen fik 5.3 stjerner i gennemsnit fra publikummet og høstede selvfølgelig også topkarakterer fra anmelderne.

Aalborg Teater genopsætter forestillingen

Nåede du ikke at opleve Aftenlandet, da de spillede i Aalborg? Og synes du, der er lidt langt til Tyskland?

Så er der også gode nyheder.

Fra 16. til 25. maj 2010 genopsætter teateret nemlig forestillingen på Lille Scene, hvor det igen bliver muligt at overvære dagens konfliktfyldte Europa på tætteste hold.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

Kæmpe scoop: MØ vender tilbage til Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter flere års fravær vender den karakteristiske, vokale lyd, vi kender fra verdensstjerne MØ, endelig tilbage til Nibe Festival.

MØ gæstede ellers både Nibe i gennembrudsåret og året efter igen … men siden har festivalen knoklet intensivt for at lokke hende tilbage til Skalskoven.

… og i år er det endelig lykkes!

”MØ er som sagt på ingen måde en artist, som har overrendt de danske festivaler og spillesteder de seneste år.

Derfor er det selvfølgelig en kæmpe sejr og en meget stor glæde for os, at Nibe-publikummet nu skal feteres med fantastiske MØ,” udtaler festivalleder Peter Møller Madsen.

Gigantisk verdensstjerne vender hjem

Siden sit internationale gennembrud har hele verden nemlig været legeplads for MØ, også kendt som Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, hvilket har efterladt et utålmodigt undertryk på de danske scener.

Hun har på ganske kort tid formået at skabe sig en kæmpe musikkarriere, og kan blandt andet skrive samarbejder med Justin Bieber og Major Lazer på sit musikalske CV.

Den fynske pige har altså sat dybe aftryk på den internationale scene – men til sommer vender hun atter tilbage: klar til at få trætoppene til at vibrere med tonsvis af hits!

Lige fra numrene ”Pilgrim”, ”Maiden” og ”Waste Of Time” fra opstarten over MØ-klassikere som ”Don’t Wanna Dance”, ”Kamikaze”, ”Final Song”, ”Nights With You” og ny-hittet ”Blur” til gigantiske, internationale hits som ”Lean On” med Major Lazer & DJ Snake og ”Cold Water” med Major Lazer & Justin Bieber.

Eneste koncert udenfor Sjælland

Onsdag d. 3. juli bliver det MØ’s tur til at shine på Store Scene – og så bliver denne koncert desuden sommerens eneste udenfor Sjælland, hvor MØ også er blandt Roskilde Festivals hovednavne.

Udover MØ kan årets festivalgæster (indtil videre) se frem til: Nephew, Nik & Jay, Suspekt, The Minds Of 99, Gnags, Benal, Christopher, Queen Machine, SAVEUS, Clara, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Fool og Rasmus Bjerg – John.

OBS! Mandag d. 4. marts kl. 10 stiger prisen på både partout- og dagsbilletter på www.nibefestival.dk.

Husk derfor at sikre dig din billet … asap!