Onsdag starter Nibe Festival: Det skal du især glæde dig til

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyllands største og lækreste musikfestival åbner med et brag på onsdag den 4. juli.

Her spiller blandt andet Suspekt og hovednavnet The Script som er kæmpestore med en masse velkendte hits.

I dag kan festivalen kategoriseres blandt Danmarks seks største musikfestivaller med omtrent 30.000 gæster og 4000 frivillige medhjælpere.

Som altid sker der er en masse i Skalskoven i Nibe, de fire dage festivalen varer.

Her på MigogAalborg redaktionen glæder vi os naturligvis også til en række fede dage, og vi har taget pulsen på årets nyheder til Nibe ’18. Her får du et udpluk af årets nyheder.

Hedebølge

Bevares, vejret er ikke ligefrem noget nyt. Men det er da en god nyhed, at vejret bliver alt andet end det pjaskvåde regnvejr, som Nibe Festival oplevede sidste år. Onsdag bliver en af årets varmeste dage med over 30 grader. De øvrige dage bliver det lige omkring 25 grader med sol og lidt skyer hist og her. Alt i alt. Perfekt festivalvejr.

Little Italy

Sidste år var første gang, at man introducerede området Little Italy placeret på Junglestien. I år er der flere nyheder i Little Italy området. Her kan man glæde sig til en potpourri af Italiens goder – vin, pizza og hygge ad libitum. Ren livseliksir og forkælelse – lige dér, midt i den solrige Skalskov.

Formidable Azzurra bager pizzaerne, sommerlieren har valgt de bedste italienske vine, det hele emmer af italiensk idyl med masser af flag og sydlandsk stemning.

Foto: Vibeke Pedersen

 

Frisørsalon på Nibe Festival

Festival-looket kan nogle gange godt trænge til at blive piftet op. Det bliver der rig mulighed for, når milk_shake åbner en pop up salon under træerne.

De er allerede kendt fra flere festivaler i Storbritannien. Og nu bliver det trendy hårpleje-brand milk_shake også at finde på Nibe Festival, i form af en pop-up salon, der tilbyder interesserede gæster en lidt skønnere festival

Det er Rokkedal – Nordjysk Frisørcenter, der har taget kontakt til Nibe Festival med ideen om et samarbejde, inspireret af det, man kender fra udlandets festivaler. Alt sammen for at skabe gode oplevelser for de danske festivalgæster.

Salonen bliver placeret på Junglestien og vil være åben alle dage under festivalen fra kl. 11 til 18 – og det er ganske gratis.

Madboderne

Som nævnt er der Little Italy med Azzurra som vigtig partner. Azzurra blev blandt andet kåret som Årets Pizza til AALBORG AWARDS.

En anden kendt kæde der rykker ind i Skalskoven er SushiMania, som er Danmarks største sushikæde med hovedbase i Aalborg.

Derudover kan vi glæde os til steder som

Cafe Lux
Restaurant Himmelblå
MexiTown
Burgeren
Grillen
Asian House
Pandekagen

Og mange flere. Få oversigten her

Bedre mobildækning og flere opladningsstationer med Elgiganten

Når man er til en fed festival, så skal det jo også gerne dokumenteres på Instagram, Facebook, Snapchat og øvrige sociale medier. Men når så mange mennesker er samlet ude i en skov, så kan mobildækningen i den grad godt svigte.

Det er der lavet om på i år, hvor Telenor imødekommer ønsket ved at opstille en 21 meter høj mobilmast, der sikrer god mobildækning.

Derudover har man indgået et tæt samarbejde med Elgiganten, som sikrer en masse opladningsstationer til telefonerne. Så nu bliver der styr på både dækning og opladning. Hvad mere kan man ønske sig?

Ny appelsinbar

De to appelsinbarer på Nibe Festival har de seneste år været vildt populære. Der har været en på Hestepladsen og en ved Blå Scene. De serverer – måske Danmarks – bedste friskpresset appelsinjuice, med eller uden vodka. Nu introducerer Nibe Festival en appelsinbar mere, så flere hurtigere kan komme til.

Disse forfriskende drinks kan både købes i glas, men også i de famøse kander.

KarTent på Camp Karma

Nibe Festival introducerede for to uger siden et nyt bæredygtigt tiltag. Denne gang i samarbejde med Aalborg Kommune – og under kampagnen – ”Gør os alle grønnere”. Nemlig KarTent som er en hel ny populær boform, som findes på flere internationale festivalpladser.

KarTent er et telt lavet ud af vandafvisende pap. Så det er nærmest som at skulle bo i en stor flyttekasse, men det er lækkert og miljøvenligt. Nibe Festival gav med nyheden om KarTent gæsterne på Camp Karma muligheden for at booke disse unikke teltet.

Derudover etableres en helt ny genbrugsstation på Campen.

Kontantfri Nibe Festival

Det er slut med at bakse med sedler og mønter. Festivalgæsterne skal nu blot bruge deres betalingskort, når der skal tankes op med fadøl og burgere. Alle festivalens barer og boder er nemlig opdateret med et nyt kassesystem og opgraderet netdækning, så de digitale betalinger kommer går let igennem. Og terminalerne modtager selvfølgelig både visakort, kreditkort og debitkort.

Har man ikke adgang til et regulært betalingskort, eller orker man bare ikke at slæbe dankortet med på festival, så er der hjælp at hente. Som noget nyt vil Nibe Festival nemlig tilbyde gæsterne et såkaldt møntkort. Møntkortet fungerer ved, at gæsterne sætter deres kontanter ind på kortet ved en af de to optankningsterminaler, der bliver opstillet ved festivalens indgang og ved Junglestien.

Det indsatte beløb kan efterfølgende anvendes i alle festivalens barer og boder, og bruger man ikke hele beløbet inden festivalen slutter, kan det resterende beløb selvfølgelig udbetales efterfølgende.

Som en ekstra service vil det være muligt at få udstedt et nyt møntkort med det resterende beløb, hvis kortet skulle blive væk under festivalen. Derfor opfordres gæsterne til at tage et billede af møntkortet, straks det er udstedt.

VIP-område flytter placering

Til dem der er så heldige at have plads i VIP-området er der også gode nyheder. Der er lavet en helt ny VIP-lounge, som giver gæsterne her en endnu bedre oplevelse.

Servicen er helt i top som altid, men rammerne bliver anderledes og fyldt med helt nye indtryk og spændende oplevelser. Gæsterne får bl.a. mere plads, mange nye hygge-kroge der er designet i tæt samarbejde med vores VIP partnere, samt en ny stor bar med et nyt drinkskort.

Der bliver en udgang mere, så det er nemt at komme hen til Blå Scene eller til Backstage-området, og gør det nemmere for dig at komme rundt til festivalens mange koncerter.

Musikken

Lad os ikke glemme musikken i alt det her. Onsdag bliver en fuldstændig vild dag med et vanvittigt line up. Plakaten for Nibe Festival i år tæller navne som The Script (IRL), Big Boi (US), Lil Xan (US), Rasmus Seebach, Thomas Helmig, Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt, Carpark North, Aqua, Alex Vargas, Mew osv.

Så bliver det også på Nibe Festival, at Turboweekend spiller deres sidste koncert nogensinde sammen.

Se hele musikprogrammet her

 

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.