Onsdag starter Nibe Festival: Det skal du især glæde dig til

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyllands største og lækreste musikfestival åbner med et brag på onsdag den 4. juli.

Her spiller blandt andet Suspekt og hovednavnet The Script som er kæmpestore med en masse velkendte hits.

I dag kan festivalen kategoriseres blandt Danmarks seks største musikfestivaller med omtrent 30.000 gæster og 4000 frivillige medhjælpere.

Som altid sker der er en masse i Skalskoven i Nibe, de fire dage festivalen varer.

Her på MigogAalborg redaktionen glæder vi os naturligvis også til en række fede dage, og vi har taget pulsen på årets nyheder til Nibe ’18. Her får du et udpluk af årets nyheder.

Hedebølge

Bevares, vejret er ikke ligefrem noget nyt. Men det er da en god nyhed, at vejret bliver alt andet end det pjaskvåde regnvejr, som Nibe Festival oplevede sidste år. Onsdag bliver en af årets varmeste dage med over 30 grader. De øvrige dage bliver det lige omkring 25 grader med sol og lidt skyer hist og her. Alt i alt. Perfekt festivalvejr.

Little Italy

Sidste år var første gang, at man introducerede området Little Italy placeret på Junglestien. I år er der flere nyheder i Little Italy området. Her kan man glæde sig til en potpourri af Italiens goder – vin, pizza og hygge ad libitum. Ren livseliksir og forkælelse – lige dér, midt i den solrige Skalskov.

Formidable Azzurra bager pizzaerne, sommerlieren har valgt de bedste italienske vine, det hele emmer af italiensk idyl med masser af flag og sydlandsk stemning.

Foto: Vibeke Pedersen

 

Frisørsalon på Nibe Festival

Festival-looket kan nogle gange godt trænge til at blive piftet op. Det bliver der rig mulighed for, når milk_shake åbner en pop up salon under træerne.

De er allerede kendt fra flere festivaler i Storbritannien. Og nu bliver det trendy hårpleje-brand milk_shake også at finde på Nibe Festival, i form af en pop-up salon, der tilbyder interesserede gæster en lidt skønnere festival

Det er Rokkedal – Nordjysk Frisørcenter, der har taget kontakt til Nibe Festival med ideen om et samarbejde, inspireret af det, man kender fra udlandets festivaler. Alt sammen for at skabe gode oplevelser for de danske festivalgæster.

Salonen bliver placeret på Junglestien og vil være åben alle dage under festivalen fra kl. 11 til 18 – og det er ganske gratis.

Madboderne

Som nævnt er der Little Italy med Azzurra som vigtig partner. Azzurra blev blandt andet kåret som Årets Pizza til AALBORG AWARDS.

En anden kendt kæde der rykker ind i Skalskoven er SushiMania, som er Danmarks største sushikæde med hovedbase i Aalborg.

Derudover kan vi glæde os til steder som

Cafe Lux
Restaurant Himmelblå
MexiTown
Burgeren
Grillen
Asian House
Pandekagen

Og mange flere. Få oversigten her

Bedre mobildækning og flere opladningsstationer med Elgiganten

Når man er til en fed festival, så skal det jo også gerne dokumenteres på Instagram, Facebook, Snapchat og øvrige sociale medier. Men når så mange mennesker er samlet ude i en skov, så kan mobildækningen i den grad godt svigte.

Det er der lavet om på i år, hvor Telenor imødekommer ønsket ved at opstille en 21 meter høj mobilmast, der sikrer god mobildækning.

Derudover har man indgået et tæt samarbejde med Elgiganten, som sikrer en masse opladningsstationer til telefonerne. Så nu bliver der styr på både dækning og opladning. Hvad mere kan man ønske sig?

Ny appelsinbar

De to appelsinbarer på Nibe Festival har de seneste år været vildt populære. Der har været en på Hestepladsen og en ved Blå Scene. De serverer – måske Danmarks – bedste friskpresset appelsinjuice, med eller uden vodka. Nu introducerer Nibe Festival en appelsinbar mere, så flere hurtigere kan komme til.

Disse forfriskende drinks kan både købes i glas, men også i de famøse kander.

KarTent på Camp Karma

Nibe Festival introducerede for to uger siden et nyt bæredygtigt tiltag. Denne gang i samarbejde med Aalborg Kommune – og under kampagnen – ”Gør os alle grønnere”. Nemlig KarTent som er en hel ny populær boform, som findes på flere internationale festivalpladser.

KarTent er et telt lavet ud af vandafvisende pap. Så det er nærmest som at skulle bo i en stor flyttekasse, men det er lækkert og miljøvenligt. Nibe Festival gav med nyheden om KarTent gæsterne på Camp Karma muligheden for at booke disse unikke teltet.

Derudover etableres en helt ny genbrugsstation på Campen.

Kontantfri Nibe Festival

Det er slut med at bakse med sedler og mønter. Festivalgæsterne skal nu blot bruge deres betalingskort, når der skal tankes op med fadøl og burgere. Alle festivalens barer og boder er nemlig opdateret med et nyt kassesystem og opgraderet netdækning, så de digitale betalinger kommer går let igennem. Og terminalerne modtager selvfølgelig både visakort, kreditkort og debitkort.

Har man ikke adgang til et regulært betalingskort, eller orker man bare ikke at slæbe dankortet med på festival, så er der hjælp at hente. Som noget nyt vil Nibe Festival nemlig tilbyde gæsterne et såkaldt møntkort. Møntkortet fungerer ved, at gæsterne sætter deres kontanter ind på kortet ved en af de to optankningsterminaler, der bliver opstillet ved festivalens indgang og ved Junglestien.

Det indsatte beløb kan efterfølgende anvendes i alle festivalens barer og boder, og bruger man ikke hele beløbet inden festivalen slutter, kan det resterende beløb selvfølgelig udbetales efterfølgende.

Som en ekstra service vil det være muligt at få udstedt et nyt møntkort med det resterende beløb, hvis kortet skulle blive væk under festivalen. Derfor opfordres gæsterne til at tage et billede af møntkortet, straks det er udstedt.

VIP-område flytter placering

Til dem der er så heldige at have plads i VIP-området er der også gode nyheder. Der er lavet en helt ny VIP-lounge, som giver gæsterne her en endnu bedre oplevelse.

Servicen er helt i top som altid, men rammerne bliver anderledes og fyldt med helt nye indtryk og spændende oplevelser. Gæsterne får bl.a. mere plads, mange nye hygge-kroge der er designet i tæt samarbejde med vores VIP partnere, samt en ny stor bar med et nyt drinkskort.

Der bliver en udgang mere, så det er nemt at komme hen til Blå Scene eller til Backstage-området, og gør det nemmere for dig at komme rundt til festivalens mange koncerter.

Musikken

Lad os ikke glemme musikken i alt det her. Onsdag bliver en fuldstændig vild dag med et vanvittigt line up. Plakaten for Nibe Festival i år tæller navne som The Script (IRL), Big Boi (US), Lil Xan (US), Rasmus Seebach, Thomas Helmig, Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt, Carpark North, Aqua, Alex Vargas, Mew osv.

Så bliver det også på Nibe Festival, at Turboweekend spiller deres sidste koncert nogensinde sammen.

Se hele musikprogrammet her

 

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft