Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Online uddannelser: Nu kan du uddanne dig, når og hvor du vil med online undervisning

Af Aske Bisgaard Pedersen

Det kan være svært i en travl hverdag at finde tid til at uddanne sig, fordi man skal tilpasse sig uddannelsen i forhold til geografi og tidspunkter for undervisningen.

Specielt hvis man allerede har et fuldtidsarbejde og måske også børn.

Det behøver dog ikke at være en større logistisk udfordring, hvor man skal omlægge hele sin hverdag. I hvert fald ikke med en online uddannelse fra Nordic Online Academy.

Online uddannelse på dine præmisser

Hos onlineuddannelse.dk tilbyder de nemlig on-demand-læring, hvor den studerende kan tage en uddannelse lige nøjagtigt hvor og hvornår, man vil og har tid til det.

“Uddannelserne fungerer helt på de studerendes præmisser. Vi har gjort op med den normale klasseundervisning og faste deadlines – og den studerende opnår derfor optimal fleksibilitet for sit studie.

Mange bliver også positivt overraskede, fordi de slet ikke vidste, at det var en mulighed,” forklarer en af stifterne af Nordic Online Academy, Kristoffer Mortensen.

Hos Nordic Online Academy har man skræddersyet online uddannelser inden for forskellige fagområder med afsæt i efterspørgsel på det aktuelle arbejdsmarked – og med fokus på at skabe forudsætninger, som de studerende kan bygge deres fremtidige karriere på. 

“Størstedelen af vores studerende har et fuldtidsjob i forvejen, men er interesseret i et brancheskift, og den fleksible studieform giver dem mulighed for at forfølge deres drøm,” fortæller Kristoffer.

De online uddannelser hos Nordic Online Academy er typisk opbygget omkring seks til ti moduler med underliggende afsnit. Indholdet i lektionerne består typisk af videolektioner, litteratur samt guides til downloads.

“For at skabe det bedste udbytte af uddannelserne kommer den studerende bl.a. i gennem et foruddefineret flow, hvor der løbende stoppes op efter hvert modul med en kort test, hvorefter det efterfølgende modul låses op,”  forklarer Kristoffer videre. 

Så selvom man sidder i job fra 8-16 og har børn, der skal puttes og plejes på forskellige tidspunkter i døgnet, så er det ingen hindring.

“Mange vælger at tage uddannelsen under deres nuværende job. Eksempelvis er der mange kvinder, der ønsker at uddannelse sig indenfor indretning, kostvejledning eller sexolog området ved denne studieform

Vi tager dem i hånden hele vejen. For os er det specielt vigtigt, at de studerende kan opnå praktisk erfaring og succes med deres kommende karriere som f.eks. selvstændig.

Både på uddannelserne og i vores vejledning sætter vi derfor et stort fokus på, hvordan de studerende kan komme ud og leve af det efter endt uddannelse,” fortæller Kristoffer.

Online uddannelse af fotograf med flere

Hos Nordic Online Academy tilbydes en række forskellige online uddannelser inden for forskellige fagområder. Alle uddannelser er udarbejdet med nøje udvalgte fageksperter på baggrund af deres unikke viden og passion inden for fagene.

Uddannelserne giver derfor de studerende en praksisnær læring og kompetencer, som de kan bygge deres fremtidige karriere på.

Den største efterspørgsel er på online uddannelse af fotograf samt sexolog, indretning og kostvejledning” fortæller Kristoffer.

Til at udvikle fotografuddanelsen har Nordic Online Academy søgt ekspertise hos Gustav Eriksen, der i over ti år har arbejdet hos Telenor som videograf og Content Specialist.

Han kastede sig bare ud i professionen, men ville selv have ønsket, han havde taget en uddannelse som fotograf:

“Jeg er selv autodidakt. Jeg har lært det på den hårde måde og begået alle de fejl, man kan begå. Selvom jeg ikke har en uddannelse, så har video været min hobby og min passion så længe, jeg kan huske, og det har alle de fejl og manglende uddannelse ikke ændret på.

Jeg har lært en masse undervejs, og fejlene har uden tvivl gjort mig både bedre og klogere. Men en uddannelse kunne helt sikkert have sparet mig en masse fejl, og dermed også tid.”

Det har samtidig medført, at han har været helt klar over, hvilke punkter der er vigtige at få med, når han har skullet strikke en online uddannelse som fotograf sammen:

“Det er rart, at jeg kan tage udgangspunkt i mine egne fodfejl og vide med det samme: Hvis jeg skal kaste mig ud i fotografering eller video, uden at have en mediejournalist uddannelse, hvad er det så for nogle mekanismer, der er på spil, og hvad har jeg brug for at lære?” forklarer han.

Så hvis man går med en drøm om at uddanne sig som fotograf, indretningskonsulent eller inden for kostvejledning og sexologi, så er det muligt at gøre i ens helt eget tempo med undervisning fra eksperter på det givne område.

Læs mere om alle online uddannelserne her.

Del artikel

Andre læser også