ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Omsætning og besøgstal steget: AKKC leverer flot regnskab for 2018

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) er, som navnet antyder, et hus hvor der både bliver afholdt store kongresser og kulturelle arrangementer som koncerter, musicals og teaterforestillinger.

Når AKKC skal kigge i krystalkuglen og ordrebogen for at lægge et budget, er der derfor altid én afgørende faktor at tage med i beregningerne: er det et lige eller et ulige år?

Baggrunden er, at en del messer, konferencer og kongresser kun afholdes hvert andet år. Og i AKKC er svingninger i omsætningen bl.a. bundet op på den store internationale fiskerimesse DanFish International, og den afholdes kun hvert andet år i lige år.

Derfor var det naturligvis en meget tilfreds bestyrelse, der i sidste uge kunne godkende en årsrapport, der fortæller om en fremgang i omsætningen på 1,7 mio. kr. fra 2017 til 2018, der blev på 81,3 mio. kr. (uden omsætning af Restaurant Papegøjehaven).

Også besøgstallet er naturligvis påvirket af de samme faktorer, og her kan der ift. lige år også noteres en fremgang i 2018 på et plus på 43.457 til 505.528 gæster ift. 2016, hvor i alt 462.071 gæstede AKKC.

Det skriver AKKC i dag i en pressemeddelelse.

Over 150.000 gæster i AKKC

På kulturområdet skete der en markant fremgang i besøgstallet til 153.052, der er 36.201 højere end kulturgæste-tallet i 2017. Her er der ikke de samme svingninger i lige og ulige år.

Her handler det mere om, hvilke store internationale navne og musicals, der kommer på turné og forbi Aalborg.

“Vi er nået i mål med vores målsætning om at øge omsætning og besøgstal. Det her er det bedste resultat i et lige år i minimum de seneste fem år,” fortæller adm. direktør i AKKC, Nicolaj Holm.

Omsætning og besøgstal steget: AKKC leverer flot regnskab for 2018
Nicolaj Holm tiltrådte som direktør i 2017. Foto: Flemming Lodberg

Et grønnere eventsted

I 2017 blev der iværksat en ny strategi i AKKC frem mod 2021, døbt Next Level – Together. Her blev det vedtaget, at AKKC skulle være Nordjyllands største kulturhus og Nordens bæredygtige mødested.

Samme år blev AKKC internationalt ISO 20121-certificeret som Danmarks første bæredygtige eventsted, og derefter har hele organisationen i sit daglige arbejde haft fokus på bæredygtighed. I dag arbejdes der konkret og fokuseret FN’s 17 Verdensmål.

“Vi har f.eks. reduceret vores affaldsmængde fra 57 til 42 tons på et år. Vi sorterer og arbejder intenst med vores mange mødekunder for at gøre dem mere bæredygtige. AKKC har desuden et sponsorkoncept for Bæredygtige Partnere, og ikke mindst så gør vi noget godt for unge mennesker,” siger Nicolaj Holm.

AKKC har således aftaler med en række skoler, opholdssteder og social økonomiske virksomheder, der beskæftiger sårbare unge. Der afleveres genbrugsmaterialer, Nord-Bo har unge i praktikforløb, der arbejder med et forbedret genbrugssystem for brugte batterier (1600 batterier genbrugt,) og IT-udstyr (558 kilo i 2018) genanvendes hos NordVirk, der hjælper autister i beskæftigelse.

På messeområdet blev der i 2018 afholdt 15 messearrangementer med 142.271 besøgende, hvilket er  ca. 40.000 lavere end 2017, men på niveau med 2016. Møder og Kongresser havde et meget stærkt år ift. nye aftaler.

Således blev den største mødeaftale af alle i Danmark med KL forhandlet til AKKC igen, denne gang for perioden 2018-2021. Og iflg. Visit Aalborgs opgørelse har AKKC aldrig tidligere indgået så mange aftaler om arrangementer, der afvikles her fra 2019 og frem.

Del artikel

Andre læser også