Omsætning og besøgstal steget: AKKC leverer flot regnskab for 2018

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) er, som navnet antyder, et hus hvor der både bliver afholdt store kongresser og kulturelle arrangementer som koncerter, musicals og teaterforestillinger.

Når AKKC skal kigge i krystalkuglen og ordrebogen for at lægge et budget, er der derfor altid én afgørende faktor at tage med i beregningerne: er det et lige eller et ulige år?

Baggrunden er, at en del messer, konferencer og kongresser kun afholdes hvert andet år. Og i AKKC er svingninger i omsætningen bl.a. bundet op på den store internationale fiskerimesse DanFish International, og den afholdes kun hvert andet år i lige år.

Derfor var det naturligvis en meget tilfreds bestyrelse, der i sidste uge kunne godkende en årsrapport, der fortæller om en fremgang i omsætningen på 1,7 mio. kr. fra 2017 til 2018, der blev på 81,3 mio. kr. (uden omsætning af Restaurant Papegøjehaven).

Også besøgstallet er naturligvis påvirket af de samme faktorer, og her kan der ift. lige år også noteres en fremgang i 2018 på et plus på 43.457 til 505.528 gæster ift. 2016, hvor i alt 462.071 gæstede AKKC.

Det skriver AKKC i dag i en pressemeddelelse.

Over 150.000 gæster i AKKC

På kulturområdet skete der en markant fremgang i besøgstallet til 153.052, der er 36.201 højere end kulturgæste-tallet i 2017. Her er der ikke de samme svingninger i lige og ulige år.

Her handler det mere om, hvilke store internationale navne og musicals, der kommer på turné og forbi Aalborg.

“Vi er nået i mål med vores målsætning om at øge omsætning og besøgstal. Det her er det bedste resultat i et lige år i minimum de seneste fem år,” fortæller adm. direktør i AKKC, Nicolaj Holm.

Nicolaj Holm tiltrådte som direktør i 2017. Foto: Flemming Lodberg

Et grønnere eventsted

I 2017 blev der iværksat en ny strategi i AKKC frem mod 2021, døbt Next Level – Together. Her blev det vedtaget, at AKKC skulle være Nordjyllands største kulturhus og Nordens bæredygtige mødested.

Samme år blev AKKC internationalt ISO 20121-certificeret som Danmarks første bæredygtige eventsted, og derefter har hele organisationen i sit daglige arbejde haft fokus på bæredygtighed. I dag arbejdes der konkret og fokuseret FN’s 17 Verdensmål.

“Vi har f.eks. reduceret vores affaldsmængde fra 57 til 42 tons på et år. Vi sorterer og arbejder intenst med vores mange mødekunder for at gøre dem mere bæredygtige. AKKC har desuden et sponsorkoncept for Bæredygtige Partnere, og ikke mindst så gør vi noget godt for unge mennesker,” siger Nicolaj Holm.

AKKC har således aftaler med en række skoler, opholdssteder og social økonomiske virksomheder, der beskæftiger sårbare unge. Der afleveres genbrugsmaterialer, Nord-Bo har unge i praktikforløb, der arbejder med et forbedret genbrugssystem for brugte batterier (1600 batterier genbrugt,) og IT-udstyr (558 kilo i 2018) genanvendes hos NordVirk, der hjælper autister i beskæftigelse.

På messeområdet blev der i 2018 afholdt 15 messearrangementer med 142.271 besøgende, hvilket er  ca. 40.000 lavere end 2017, men på niveau med 2016. Møder og Kongresser havde et meget stærkt år ift. nye aftaler.

Således blev den største mødeaftale af alle i Danmark med KL forhandlet til AKKC igen, denne gang for perioden 2018-2021. Og iflg. Visit Aalborgs opgørelse har AKKC aldrig tidligere indgået så mange aftaler om arrangementer, der afvikles her fra 2019 og frem.

Øl, håneret og kolde kontanter: Kom til Game of Thrones quiz i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: HBO
Foto: HBO

Hvis du vil have en af Aalborgs bedste øl-oplevelser, er der ingen tvivl om, at du skal slå vejen forbi The Wharf.

De har bogstavelig talt noget for enhver smag – de har et af landets største udvalg af øl på fad, nemlig øl i stride strømme fra mere end 70 ølhaner.

Men udover en masse dejlige drikke, lokker The Wharf også med deres famøse pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men mandag den 27. januar har de valgt at dedikere quizzen til det verdenskendte univers Game of Thrones, hvis popularitet bare vokser og vokser.

Game Of Thrones har været en af de mest succesfulde tv-serier nogensinde – bygget på George R.R Martins bogserie A song of Ice and Fire, og det vil The Wharf fejre med en quiz, hvor du virkelig kan få lov til at prale af din viden inden for det enorme univers.

Sådan foregår quizzen

Quizzen består af i alt 30 spørgsmål (og en ølrunde), som alt sammen handler om Game of Thrones – det kan både være om tv-serien, bøgerne, og måske endda om forfatteren bag.

Du skal af med sølle 25 kr. for at deltage i quizzen, og det skal betales kontant  … for der er jo hverken smartphones eller MobilePay i Westeros.

Man kæmper i hold ( … eller houses?), og man må max være fem personer på hvert hold.

Vinderholdet kan, udover den store ære, også frem til at modtage alle de penge, som de andre tabere har betalt for at være med i quizzen.

“So come to the Wharf and find out who will sit on The Iron Throne of the Wharf. When you play the Quiz of Thrones, you answer or you die,” skriver The Wharf.

Hvad: Game of Thrones Quiz
Hvor: The Wharf
Hvornår: Mandag den 27. januar kl. 19.00

Du finder mere info her.

Succesmusical i ny version: Spar penge på Midt om Natten og mød en af stjernerne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Hvis du siger sætningen “Strisserne kom, før vi ventede dem …” til en tilfældig dansker, er der ret stor sandsynlighed for, at vedkommende vil synge: “MIDT OM NATTEN!”

Sangen, filmen, og manden bag er for længst blevet folkeeje, og i dag er versionen på de skrå brædder mindst lige så populær.

Da musicalversionen af Kim Larsen filmen Midt om Natten spillede i Aalborg Kongres & Kultur Center i foråret 2018 var det med intet mindre end 7 forestillinger, der alle var totalt udsolgt.

I 2020 får vi her i Aalborg heldigvis endnu en mulighed for at opleve den store opsætning.

En fornyet version af musicalen sættes op og kommer på en omfattende landsturné og kan opleves i AKKC fra 12. februar til 16. februar 2020.

Spar penge på billetten – og mød en af stjernerne

I samarbejde med AKKC har du endda mulighed for at spare en flad Vejgaard-dollar (50 kr.) på forestillingen søndag den 11. februar kl. 16.00. – uanset hvilken priskategori du vælger.

Du finder billetlink med rabatten lige her.

Men de gode nyheder stopper ikke der – vi har nemlig fået lov til at invitere vores læsere med til et eksklusivt meet and greet med skuespilleren Troels Malling, der har en af de bærende roller som Arnold.

Det finder sted kl. 15.00 i Det Lille Teater inden forestillingen kl. 16.00, og AKKC er også vært ved et glas vin.

Det er ganske gratis at tilmelde sig, men der er meget begrænsede pladser.

Du tilmelder dig ved at skrive en mail til Charlotte Kirch på ck@akkc.dk.

Pressefoto

Endnu tættere på filmen

Musicalen indeholder en række af Kim Larsen og Gasolins største hits, og hit-musicalen vender tilbage denne gang i en fornyet version, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling i den danske biografsucces.

Der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Tusindfryd, Susan Himmelblå og alle de andre skæve eksistenser fra Haveje.

Ligesom en perlerække af hits fra filmen såsom PapirsklipTik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen.

Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med: træfsikre hits fra både Kim Larsen og Gasolins’ bagkatalog.

En hyldest til hele Danmarks spillemand

I 1968 blev Kim Larsen folkeskolelærer, og kort efter dannede han sammen med Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg gruppen Gasolin.

Gasolin’ udgav 12 albums i perioden 1969 frem til opløsningen på Bornholm i 1978.

I 1973 udgav Kim Larsen sin første soloplade med titlen Værsgo, der i dag er med i Statens Kulturkanon.

Kim Larsens mange udgivelser som solist og i grupperne Gasolin, Bellami og Kim Larsen & Kjukken har gjort ham til folkeeje.

Sange som Køb Bananer, Rabalderstræde, Som et strejf af en dråbe er kendt af de fleste.

Han var medforfatter til filmen Midt om natten fra 1984, som han selv spillede hovedrollen i sammen med Erik Clausen.

Med 922.000 solgte biografbilletter er filmen blandt de mest sete danske biograffilm nogensinde.

Albummet Midt om natten, der udkom året før filmen, er solgt i svimlende 650.000 eksemplarer. Det er fortsat det bedst sælgende danske album nogensinde.

Hvad: Midt om Natten – 50 kr. rabat med MigogAalborg
Hvor: AKKC
Hvornår: Søndag d. 11. februar kl. 16.00 (meet and greet med Troels Malling kl. 15.00)

Du finder billetlink med rabat her.

Lynhurtigt udsolgt: Jørgen Skouboe fra Nak & Æd holder ekstra foredrag

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Pressefoto
Pressefoto

Jørgen Skouboe udgør den ene halvdel af den populære duo fra Nak & Æd.

I tv-programmet, der er en af de største danske TV-succeser i nyere tid, afprøver Jørgen Skouboe i selskab med Nikolaj Kirk deres jagtfærdigheder og kogekunst i hele verden.

Mandag den 7. september får du mulighed for at få et helt særligt kig bag kulissen, når Jørgen Skouboe holder et ekstra foredrag i Musikkens Hus fra kl. 19.00 til 21.00.

Det første foredrag blev lynhurtigt udsolgt, så man skal være hurtig på tasterne for at få en billet til den populære herre.

Så kan du til gengæld også forberede dig på en sjov og underholdende aften, når Jørgen svarer på nogle af de mange spørgsmål, vi seere ofte sidder tilbage med.

Det gælder både specifikke spørgsmål som ”Hvad smager en husmår af?” og generelt ”Hvorfor hedder programmet Nak og Æd?”

Nyd godt af naturen

Jørgen Skouboe har siden 1977 lavet en lang række naturprogrammer for DR, bl.a. Dus med dyrene, DR-Derude, To fag frem, Frilandshaven og selvfølgelig Nak & Æd med Nikolaj Kirk.

Hans fokus er naturen, og hvordan vi kan nyde godt af dens mange muligheder – et punkt han også vil komme med forslag til i løbet af aftenen.

Hvad: Nak og Æd – Jørgen Skouboe EKSTRA foredrag
Hvor: Musikkens Hus, 9000 Aalborg
Hvornår: 7. september, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter fra 259 kr på Tikko.