Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Millioner til AaB: Okore solgt til kinesisk klub

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaBsport
Foto: AaBsport

Rygterne har været massive de seneste uger, og nu er det officielt.

AaB har solgt 28-årige Jores Okore til Changchun Yatai FC, hvor forsvarsspilleren har underskrevet en treårig kontrakt.

Ifølge EB scorer AaB omkring 3 mio. kr. på salget af Okore.

En gentleman-aftale overholdt

Jores Okore blev i sommeren 2017 hentet i FC København, og inden sit kortvarige ophold i FCK opnåede Jores Okore 47 officielle kampe for engelske Aston Villa – heraf 38 kampe i Premier League. Før tiden i Birmingham-klubben var henholdsvis FC Nordsjælland og B.93 Okores udgangspunkt.

Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

“Da Jores Okore for et halvt års tid siden forlængede sin kontrakt, lavede vi en gentleman-aftalte om, at vi skulle forsøge at finde en løsning, der ville være fordelagtig for både Jores og AaB, og det kan vi fastslå, er tilfældet med salget til Changchun Yatai FC.

“Jores har igennem tre et halvt år været en stærk og vigtig spiller for AaB, men heldigvis har vi kompetente afløsere i bagkæden, og derfor gav det mening for alle parter at forfølge et klubskifte nu, og Jores ønskes naturligvis fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden, “siger Inge André Olsen.

Jores Okore, der havde kontraktudløb med AaB 30. juni 2020, står noteret for otte A-landskampe for Danmark.

“Som klub og som by har AaB og Aalborg mere end indfriet mine forventninger, og jeg ser tilbage på en god tid, hvor jeg dog stadig er meget ærgerlig over, at vi ikke fik givet klubben og fansene endnu en titel, da vi i den seneste sæson havde chancen i pokalfinalen,” ræsonnerer Jores Okore.

“Jeg har prøvet at give mit bedste hver gang, og jeg vil gerne takke fansene for deres flotte opbakning, og jeg håber, at de snart kan være tilbage på stadion igen. Derudover vil jeg takke mine holdkammerater og folkene i klubben, fordi de altid har stået bag mig, hvilket jeg er dem taknemmelig for, og jeg ønsker AaB alt det bedste fremover,” lyder det fra Jores Okore.

Jores Okore opnåede 116 kampe og fem scoringer for AaB.

Del artikel

Andre læser også