Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: Ishockey-legende bliver cheftræner i Aalborg Pirates

Af Emil Kjær Jørgensen

Jens Nielsen overtager cheftrænerposten hos Aalborg Pirates.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Jens “Morfar” Nielsen er en gammel kending i Aalborg, da han tidligere har både spillet i den røde trøje fra 2005- 2008, samt været cheftræner tilbage i 2015/2016 sæsonen.

“Jens Nielsen var en af de første, jeg tænkte på, da vi skulle finde en ny cheftræner,” udtaler sportschef Ronny Larsen og uddyber valget med, at Jens står for den slags offensiv ishockey, som vi vil spille, og han er allerede højt agtet blandt mange af spillerne, som blandt andet kender ham fra hans tid som assistenttræner på herrelandsholdet.

Kommer med stor erfaring

Som spiller spillede Jens Nielsen næsten hele karrieren i Sverige, hvor han bl.a. havde 15 sæsoner i Leksand IF, hvor han også har været cheftræner for kvindeholdet en enkelt sæson, samt tre sæsoner som assistenttræner for herreholdet.

“Da tilbuddet kom, så var det perfekt timing for mig! Jeg har altid gerne villet komme tilbage til Aalborg igen efter mine år som både spiller og træner, udtaler Jens Nielsen og tilføjer med at glimt i øjet:

“Aalborg vil altid have en speciel plads hos mig.”

Siden 2018/19 og indtil 2022/23 sæsonen har Jens Nielsen været assistenttræner for Heinz Ehlers for det danske herrelandshold, hvor han har været med til at holde Danmark oppe i A-gruppen samt kvalificeret herrelandsholdet til De Olympiske Lege.

I sidste sæson og frem til nu har Jens Nielsen været cheftræner for U20-landsholdet, der sikrede sig bronzemedaljer tidligere på sæsonen.

“Jeg synes Aalborg Pirates er det bedste hold i Metalligaen, og jeg vil gerne være med til at udvikle holdet endnu mere for, at vi skal vinde guld igen, udtaler Jens Nielsen og tilføjer:

“Jeg vil også have et højere bundniveau, så der ikke bliver for mange udfald under turneringen.”

“Jens Nielsen passer perfekt ind i Aalborg Pirates nylige opgradering af det sportslige setup med fuldtidssportschef og fuldtidsassistenttræner samt øget fokus på udbygning af talentarbejdet sammen med Aalborg Ishockeyklub.

Vores setup skal manifestere, at vi fortsat ønsker at være Danmarks bedste på og udenfor isen. Der skal også rettes en stor tak for samarbejdet med Danmarks Ishockey Union omkring Jens Nielsens overgang til Aalborg Pirates pr. d.d.,” udtaler bestyrelsesformand Morten Fals.

Jens Nielsen lander i Aalborg på fredag, og han vil være at finde i boksen til fredagens kamp mod Esbjerg Energy.

Som assistenttrænere vil han have Santeri Heiskanen og Kasper Haslund Knudsen ved sin side.

Del artikel

Andre læser også