Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: Her er den nye sportsdirektør i AaB

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

AaB fik i går en tiltrængt 1-0 sejr i nedrykningskampen, da de slog Lyngby på hjemmebane.

Nu er der markant nyt fra Hele Nordjyllands Hold.

Ole Jan Kappmeier bliver sportsdirektør og vil udgøre et sportsligt hjerte i AaB sammen med teknisk chef James Gow, akademichef Jacob Larsen og scouting- og rekrutteringschef Julius Nagel.

Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

Ole Jan Kappmeier er en del af den tyske storaktionærgruppe, Sports Strategy Excellence 22 (SSE 22), som ved en forestående aktieemission vil erhverve cirka 20 procent af aktierne i AaB A/S.

Pr. 19. april blev Thomas Hitzlsperger og Jan Peters fra SSE 22 valgt til bestyrelsen i AaB A/S, og indtil Ole Jan Kappmeiers tiltræden 1. juni 2023 fungerer Jan Peters stadig som sportslig ansvarlig.

Ole Jan Kappmeier vil som sportsdirektør fra 1. juni udgøre direktionen i AaB sammen med økonomichef og midlertidig administrerende direktør Jesper Dalum.

Her er holdet

Ole Jan Kappmeier er som beskrevet en del af SSE 22, og han var sammen med Bernhard Peters og Jan Peters med til at stifte BPTC Sports, hvor Ole Jan Kappmeier fungerede som administrerende direktør. Her har han fokuseret på at udvikle klubidentitet og strategier for professionelle sportsklubber. Han har tidligere været sportslig projektkoordinator for Hamburger SV, hvor han var ansvarlig for den strategiske og konceptuelle udvikling i Hamburger SV’s ungdomsafdeling.

Som teknisk chef er ligeledes pr. 1. juni ansat James Gow, der tidligere har været ansat i 13 år hos Liverpool FC med fokus på talentudvikling. Hos Liverpool FC nåede han eksempelvis at være cheftræner for et internationalt akademi i Kina, inden han fra 2016 til 2020 var akademichef for Liverpool FC’s internationale akademi i New South Wales i Australien. Siden har han blandt andet været teknisk direktør i Al Jazira Sports Clubs akademi i Abu Dhabi.

1. juli 2023 tiltræder også som scouting- og rekrutteringschef Julius Nagel, der har har arbejdet fire år for som Head of Scouting for Puma, hvor han var ansvarlig for scouting af spillere og atleter, hvorigennem han har bygget et stort internationalt netværk.

Ole Jan Kappmeier, James Gow og Julius Nagel suppleres af akademichef Jacob Larsen, der for godt et år siden returnerede til AaB og nyligt samlet set havde ti års jubilæum i rollen i AaB, som han forlod i efteråret 2016. Jacob Larsen vendte tilbage til AaB efter senest at have fungeret som skoleleder på Gl. Hasseris Skole.

Ole Jan Kappmeier, James Gow, Julius Nagel og Jacob Larsen vil således i dagligdagen sammen sætte retningen for AaB på den sportslige front.

AaB’s bestyrelsesformand Niels David Nielsen udtaler:

“Vi er glade for at det nye sportslige setup efter et grundigt forarbejde sammen med folkene fra SSE 22 nu er kommet på plads. På kort sigt er målsætningen selvfølgelig stadig at sikre os fortsat eksistens i 3F Superligaen og kvalificere os til pokalfinalen, men med nyansættelserne har vi tilføjet sportslige kompetencer, som kan medvirke til, at også vi bliver succesfulde i fremtiden.

Samtidig med tilkomsten af de nye folk har det været vigtigt for os at supplere med kontinuitet, og derfor har det også været afgørende for os, at Jacob Larsen fortsætter sit dygtige arbejde som akademichef i AaB, og alt i alt glæder vi os over at have fået sammensat en stærk gruppe med masser af fodboldmæssig know-how, som kan bidrage til at bringe vores klub videre,” siger Niels David Nielsen.

Jan Peters tilføjer:

“Vi har bevidst valgt en sportslig ledelse, der repræsenterer vores ambition om at føre AaB tilbage til bæredygtig succes gennem sporten som kerne og med en klar strategi. Vores mål er at udvikle spillere på tværs af alle hold og aldersgrupper, der som identifikationsfigurer på og uden for banen vil stræbe efter den højest mulige sportslige succes. For os begynder denne vej i børnefodbolden, med talenterne fra Region Nordjylland, og fortsætter helt op til førsteholdet.”

“Med Ole Jan Kappmeier som vores nye sportsdirektør har vi valgt en ekspert i udvikling, implementering og eksekvering af fodboldklubstrategier. Med sin baggrund i sportsledelse, idrætsvidenskab og erfaring med at arbejde i og med internationale topklubber får Ole ansvaret for hele sportsafdelingen og den strategiske retning,” fortæller Jan Peters.

“Med James Gow som teknisk chef for fodbold har vi valgt en ekspert, som er særligt ansvarlig for rammerne for træner- og ekspertudvikling og dermed den bedst mulige udvikling af vores spillere på tværs af alle aldersgrupper.

Sammen med klubbens trænere og eksperter vil han tage sig af emnerne spillestil, træningsrammer og alle relaterede præstationsfremmende faktorer – fra græsrødderne til det professionelle niveau,” forklarer Jan Peters og tilføjer:

“Som scouting- og rekrutteringschef vil Julius Nagel være ansvarlig for udviklingen af ​​truppen omkring førsteholdet. Med en bevidsthed om, at trupplanlægning begynder med et kig på ens eget akademi, har Julius ekspertisen til at sammensætte en trup med spillere, der kan udvikle sig, takket være hans tidligere erfaring og mange globale indtryk fra fodbold på topniveau.

For Jacob Larsens vedkommende har han en lang historie i AaB og har siden hjemkomsten givet AaB Akademiet en klar struktur og strategi sammen med alle akademitrænere og eksperter.

Vi ser et godt momentum i akademiet, og sammen med de trænere og eksperter, der allerede arbejder for klubben og Jacob som en del af den sportslige ledelse, vil vi fortsætte med at omsætte ideer og tanker i praksis for yderligere at øge antallet af spillere af egen avl i de kommende år,” slutter Jan Peters.

Del artikel

Andre læser også