Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: Her er AaB’s nye cheftræner

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

AaB har med virkning fra 1. august 2022 ansat 45-årige Lars Friis som cheftræner og på en aftale gældende til 30. juni 2025.

Det skriver de i en pressemeddelelsel.

Lars Friis har det seneste år udført et fortræffeligt stykke arbejde for Viborg F.F., hvilket i første omgang førte til en oprykning til 3F Superligaen og i næste ombæring et stærkt efterår inklusive blandt andet en 5-2 sejr på Aalborg Portland Park.

Forud for tiden som cheftræner i Viborg F.F. har Lars Friis i en årrække fungeret som både assistenttræner og talentudvikler i AGF og FC Midtjylland, ligesom et ophold hos engelske Brentford FC også er en del af erfaringen.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

“Lars Friis er et ønskevalg for os, og derfor er vi også parate til at vente på ham, fordi vi har en stor tro på, at han er den rigtige mand til at forbedre os og føre os videre fra, hvor vi er nu.

Det var uventet, at vi allerede nu skulle i gang med at finde en ny cheftræner, men vi sporede os relativt hurtigt ind på, hvilke kompetencer vi søgte, og vi er glade for, at flere kvalificerede trænere har vist interesse for jobbet, konstaterer Inge André Olsen.

“Med Lars Friis får vi et stærkt lederskab og en person med gode menneskelige egenskaber og værdier, og så er Lars selvfølgelig fodboldfagligt særdeles kompetent, hvilket blandt andet inkluderer dyb indsigt i talentudvikling og en fodboldfilosofi, der matcher vores, siger Inge André Olsen.

“Vi har stor tillid til vores nuværende stab, og vores assistenttrænere Rasmus Würtz og Oscar Hiljemark vil i den kommende tid fortsætte med at stå i spidsen for truppen, men vi vil ikke afvise, at vi skal have fundet en midlertidig løsning til at varetage cheftrænerrollen, indtil Lars Friis tiltræder, slutter Inge André Olsen.

Lars Friis har UEFA Pro-licens, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.