Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: AaB sælger Hiljemark til IF Elfsborg

Af Emil Kjær Jørgensen

AaB har solgt cheftræner Oscar Hiljemark til Allsvenskan-klubben IF Elfsborg, som er forsvarende sølvvindere i Sverige.

Oscar Hiljemark overtog i marts 2023 permanent cheftrænerposten i AaB, og i alt har den 31-årige svensker stået i spidsen for AaB i 45 officielle kampe.

Forinden havde han siden sit karrierestop som spiller i sommeren 2021 haft rollen som assistenttræner i AaB. Oscar Hiljemark kom til AaB fra Dynamo Moskva.

Det var i netop IF Elfsborg, at Oscar Hiljemark fik sit gennembrud som spiller og var med til at vinde det svenske mesterskab i 2012.

For AaB blev det til 11 officielle kampe og en enkelt scoring, inden overgangen til trænerrollen.

Sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

“Vi forlængede i maj 2023 aftalen med Oscar Hiljemark, fordi vi ser ham som et stort trænertalent, og det er kun naturligt, at der især i Sverige har været opmærksomhed omkring Oscars udvikling og trænerkvaliteter.

Oscar overtog rollen på et særdeles kritisk tidspunkt, men alligevel var vi få marginaler fra at redde os i sidste sæson. I denne sæsons 25 ligakampe har Oscar resultatmæssigt sammen med den øvrige stab og spillertruppen til fulde løst opgaven med en flot pointhøst, og vi er tilfredse med, hvor vi står i dag,” fortæller Ole Jan Kappmeier.

“Derfor havde vi heller ikke forestillet os, at vi skulle skifte cheftræner nu, men efter Elfsborgs henvendelse og Oscars ønske er vi efterfølgende blevet enige om betingelserne om en transfer, hvorfor vi har valgt at indgå en aftale,” forklarer Ole Jan Kappmeier.

“Vi vil gerne takke Oscar for en dedikeret indsats for AaB, og vi ønsker ham det allerbedste fremover. Samtidig er vi trygge ved, at vores dygtige assistenttræner Mathias Haugaasen foreløbig står i spidsen for holdet, ligesom vi naturligvis har igangsæt processen omkring en rekruttering af ny cheftræner,” slutter Ole Jan Kappmeier.

Oscar Hiljemark supplerer:

“Selvom jeg har haft tre et halvt meget omskiftelige år i AaB og Aalborg, så har familien og jeg været enormt glade for at være her.

Vi kom til Aalborg, mens Covid-19 var på sit højeste (oktober 2020, red.), og dernæst skete mit karrierestop som spiller, inden jeg så blev først assistenttræner og siden cheftræner, og jeg vil være evigt taknemmelig for, at AaB på den måde hjalp mig videre og gav mig chancen som træner,” siger Oscar Hiljemark.

“Det er ingen hemmelighed, at jeg har store ambitioner og ønsker at kæmpe med om titler og spille i Europa, og den del kan min nye klub tilbyde mig med det samme, og jeg synes, at jeg efterlader AaB et godt sted,” tilføjer Oscar Hiljemark.

“Jeg vil takke fansene for opbakningen og takke spillerne, staben og alle i AaB for en intens og lærerig periode sammen, og jeg vil altid følge klubben tæt,” lyder det fra Oscar Hiljemark.

Som nævnt vil assistenttræner Mathias Haugaasen indtil videre varetage cheftrænerrollen.

Del artikel

Andre læser også