Officielt: AaB henter norsk sportschef

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: AaB
Foto: AaB

Forleden kom det frem, at AaB havde fundet sin nye sportschef i Norge, og her onsdag morgen blev det så bekræftet.

Senest 1. april 2020 tiltræder nuværende sportschef Inge André Olsen i Oslo-klubben Stabæk Fotball i en tilsvarende rolle i AaB.

Den 41-årige nordmand er med sine ni år som sportschef i Stabæk Fotball den i øjeblikket længst siddende på sin post i norsk fodbold.

Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

I den forgangne sæson sluttede Stabæk på en ottendeplads i Eliteserien i Norge, hvor klubben i 2015 fik bronzemedaljer.

Havde fire kandidater på blokken

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

“I forbindelse med rekrutteringen af en ny sportschef udvalgte vi efter nøje overvejelser fire kandidater fra vores bruttoliste med emner, og i alle fire tilfælde blev vi i de efterfølgende samtaler bekræftet i, at den respektive person ville kunne bestride jobbet som sportschef i AaB – på hver sin facon.

Blandt de fire velkvalificerede kandidater blev Inge qua vores på forhånd opstillede parametre vores foretrukne valg, og vi er enormt glade for, at det er lykkedes af få en aftale på plads,” siger Thomas Bælum.

Han fortsætter;

“Inge er i vores øjne komplet, da han både har været med til at bygge Stabæks akademi op til at være et af Norges bedste, han har præsteret gode transferresultater og har et stort netværk, ligesom han er dygtig kommunikativ og har ry for at udøve et inkluderende lederskab, hvorfor vi har store forventninger til samarbejdet,” fortæller Thomas Bælum.

Har også en fin aktiv karriere bag sig

Inge André Olsen har, udover sine år som sportschef i Stabæk Fotball, også en aktiv karriere som spiller i Stabæk Fotball, Strømsgodset I.F. og I.K. Start Kristiansand, hvor han oprindeligt kommer fra.

I Stabæk-tiden som spiller blev det blandt andet til et norsk mesterskab, en sølvmedalje og to bronzemedaljer, ligesom Inge André Olsen bar anførerbindet på Norges U/21-landshold og i alt opnåede 27 U-landskampe for sit hjemland.

“Jeg har fået et vældig godt indtryk af menneskene i klubben og de værdier, AaB står for, og det stod hurtigt klart, at vi har en god kemi sammen,” fortæller Inge André Olsen og tilføjer:

“Derfor er jeg også rigtig fornøjet. Det er en meget fin klub, som jeg sammen med folkene der er ansat i AaB i forvejen, skal forsøge at løfte yderligere i de kommende år.

Jeg er optaget af helheden i klubben, ikke bare førsteholdet. Det er en klub, der skal fungere sportsligt, og vi skal uddanne gode spillere gennem et topakademi i AaB Talent, som skal få spilletid på førsteholdet, og så skal vi opfylde drømmene for supporterne, der hepper på AaB, og de frivillige, der er rundt omkring i klubben, og vi skal opnå nogle høje, sportslige målsætninger, som handler om at være med helt oppe i toppen af 3F Superligaen.

AaB som en familie

Umiddelbart ser Inge André Olsen ligheder mellem AaB og Stabæk Fotball:

“Jeg har i Stabæk oparbejdet god erfaring med spillerudvikling med meget fokus på at udvikle egne spillere, der skal op at spille på førsteholdet.

Jeg har arbejdet meget med spillersalg og spillerlogistik, så jeg tror, jeg kan være med til at løfte AaB og bidrage med mine kompetencer til både trænerteamet og den sportslige afdeling ved at stille krav til de leverancekrav, vi har igennem det sportslige system i klubben, siger Inge André Olsen.

-“Jeg ser AaB som en familie, hvor folk ønsker hinanden det godt.

Folk som ønsker at arbejde hårdt, ønsker at opnå resultater sammen og ønsker at opnå de drømme, man har både i byen Aalborg og internt i klubben.

Og så ser jeg AaB som en en storklub i Danmark, som ønsker at konkurrere med de i øjeblikket allerbedste som FC København, FC Midtjylland og Brøndby,” lyder det fra Inge André Olsen.

Inge André Olsen indtræder som sportschef i AaB’s ledelse, der i forvejen består af Thomas Bælum, presse- og kommunikationschef Brian Andersen og oplevelseschef Martin Stigaard Skammelsen.

AaB’s direktion udgøres af Thomas Bælum.

Helt unik designerbutik åbner i Aalborg: Se de første billeder indefra

Skrevet af: Michael Qureshi

Tidligere på sommeren kunne MigogAalborg som de første afsløre, at en helt ny tøjbutik udover det sædvanlige åbner i byen.

Siden har indehaver Karl Martin Hosbond og hele teamet omkring den nye butik knoklet for at nå frem til slutresultatet.

I morgen lørdag d. 15. august er det så endelig tid til at vise butikken frem.

Navnet bliver deKARL som er fransk for “By Karl”.

“Det skal være som at gå ind i en designerbutik midt i Paris.”

Sådan lød det fra Karl Martin Hosbond, et kendt ansigt i detailhandlen i Aalborg, hvor han i adskillige år har arbejdet med tøj- og mode, første gang han fortalte om butikken.

Nu slår han så endelig dørene op  i Gravensgade nummer 21, hvor tøjbutikken Moshi Moshi Mind tidligere har været.

Åbner i partnerskab med Vangsgaard

Butikken åbner Karl Martin Hosbond i partnerskab med Vangsgaard, som ligger lige ved siden af den kommende butik i Gravensgade.

Vi havde selv store forventninger til indretningen, og ikke mindst de helt unikke mærker deKARL ville skille sig ud på, og når man første træder ind i butikken er der ingen tvivl om, at der er skabt et unikt shoppingunivers i hjertet af Aalborg.

Dermed også ført tilbage til ambitioner. Det er virkelig som at træde ind i et stykke Paris midt i Aalborg.

Karl Martin Hosbond smiler også, da han her fredag fremviser resultatet i et sneak peek og endelig er klar til den store åbningsreception i morgen.

”Det har været en vild rejse fra start til nu.

Jeg håber, at folk vil blive positiv overrasket over vores univers.

Vi har for eksempel eksklusivt fået forhandling på Green Factory, som er et lille fransk atelier, som laver de mest fantastiske øko systemer.

Planterne er stort set uden vedligeholdelse, samtidig med at det er et stykke kunst,” forklarer Karl Martin Hosbond.

Han fortsætter;

“Selvom vi ikke har fået alt hjem endnu, så åbner vi dørene i morgen kl 10-15.00, hvor der vil holde en Moët vogn udenfor butikken, hvor der vil blive serveret et glas champagne, samt en bar fra Aperol Spritz.

Vi får jo fantastisk vejr, så man kan stå udenfor og nyde det, med lidt koldt at drikke.”

Karl Martin Hosbond (th)

Mange unikke designerbrands

Der kommer til at være designerbrands som DSQUARED2, Helmut Lang, Maison Kitsune, 3.1 Phillip Lim, Common Projects, Norse Projects og mange mange flere. Vi har også nogle vilde nyheder i vente, men dem holder jeg lige lidt for mig selv endnu.

De får også Nordjyllands største udvalg af jakker fra Parajumpers og Mackage, hvor der kommer et godt mix af velkendte jakker og nye eksklusive styles, som kun findes hos deKarl.

Det bliver en særlig oplevelse i sig selv at komme ind i deKARL

“Jeg har satset alt i det her. Men jeg har en stor tro på, at det her koncept kan fungere i Aalborg.

Vi bor i en moderne by, som hele tiden udvikler sig, og folk er blevet meget mere kvalitetsbevidste.

De vil gerne betale noget mere for kvalitet og eksklusivitet,” lyder det fra Karl Martin.

Hvad: deKarl åbner
Hvor: Gravensgade 21, 9000 Aalborg
Hvornår: Fra lørdag d. 15. august
Du kan følge butikken på Facebook her

Melder nyt ud: Statsministeren holder pressemøde i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Efter adskillige måneder uden pressemøder med statsminister Mette Frederiksen er der nu nyt.

Således indkalder Statsministeriet til pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00 med nyt om Covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse fredag eftermiddag.

Der er højst sandsynligt tale om nyt fra seneste forhandlinger om genåbning af fase 4. Stigende smittetal har fyldt meget i forhandlingerne mellem Folketingets partier de seneste dage.

Blandt andet er der lagt op til, at nattelivet først får lov til at genåbne 31. oktober.

Elev testet positiv for COVID-19: Hele klassen er sendt hjem

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En elev fra Handelsgymnasiets afdeling på Turøgade er testet positiv for Covid-19.

På Turøgade har man derfor hjemsendt hele klassen (3.T) og de tilknyttede undervisere.

Det skriver Aalborgs Handelsskole.

Virtuel undervisning for klassen

Hjemsendelsen betyder, at 3.T fra på mandag vil modtage virtuel undervisning. Undervisningen vil derfor foregå på samme måde, som under nedlukningen før sommerferien.

Alle elever i klassen er desuden blevet bedt om at tage en test over to omgange. Første test skal ske søndag (4 dage efter seneste kontakt med den smittede), og der skal igen foretages en test tirsdag (6 dage efter).”

Eleverne må igen komme tilbage til klasselokalet, når de kan fremvise to negative tests foretaget med 2 dages mellemrum.

Øvrige elever på Turøgade

“På Handelsgymnasiet Aalborg følger vi alle anbefalinger fra myndighederne, som vi er i tæt dialog med. Herfra lyder meldingen, at det kun er elever med direkte kontakt (elevens klasse) til den pågældende elev, som skal sendes hjem.

Alle øvrige elever skal møde ind til almindelig klasseundervisning, og selvfølgelig stadig være særlig opmærksom på symptomer for covid-19,” skriver skriven.

Myndighederne står for den yderligere opsporing af nære kontakter til den pågældende elev.

“Vi vil stadig opfordre til at holde god afstand og sørge for god håndhygiejne samt benytte de opstillede sprit-dispensere, der findes på alle skolens afdelinger.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her