ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: AaB henter norsk sportschef

Af Michael Qureshi
Foto: AaB
Foto: AaB

Forleden kom det frem, at AaB havde fundet sin nye sportschef i Norge, og her onsdag morgen blev det så bekræftet.

Senest 1. april 2020 tiltræder nuværende sportschef Inge André Olsen i Oslo-klubben Stabæk Fotball i en tilsvarende rolle i AaB.

Den 41-årige nordmand er med sine ni år som sportschef i Stabæk Fotball den i øjeblikket længst siddende på sin post i norsk fodbold.

Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

I den forgangne sæson sluttede Stabæk på en ottendeplads i Eliteserien i Norge, hvor klubben i 2015 fik bronzemedaljer.

Havde fire kandidater på blokken

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

“I forbindelse med rekrutteringen af en ny sportschef udvalgte vi efter nøje overvejelser fire kandidater fra vores bruttoliste med emner, og i alle fire tilfælde blev vi i de efterfølgende samtaler bekræftet i, at den respektive person ville kunne bestride jobbet som sportschef i AaB – på hver sin facon.

Blandt de fire velkvalificerede kandidater blev Inge qua vores på forhånd opstillede parametre vores foretrukne valg, og vi er enormt glade for, at det er lykkedes af få en aftale på plads,” siger Thomas Bælum.

Han fortsætter;

“Inge er i vores øjne komplet, da han både har været med til at bygge Stabæks akademi op til at være et af Norges bedste, han har præsteret gode transferresultater og har et stort netværk, ligesom han er dygtig kommunikativ og har ry for at udøve et inkluderende lederskab, hvorfor vi har store forventninger til samarbejdet,” fortæller Thomas Bælum.

Har også en fin aktiv karriere bag sig

Inge André Olsen har, udover sine år som sportschef i Stabæk Fotball, også en aktiv karriere som spiller i Stabæk Fotball, Strømsgodset I.F. og I.K. Start Kristiansand, hvor han oprindeligt kommer fra.

I Stabæk-tiden som spiller blev det blandt andet til et norsk mesterskab, en sølvmedalje og to bronzemedaljer, ligesom Inge André Olsen bar anførerbindet på Norges U/21-landshold og i alt opnåede 27 U-landskampe for sit hjemland.

“Jeg har fået et vældig godt indtryk af menneskene i klubben og de værdier, AaB står for, og det stod hurtigt klart, at vi har en god kemi sammen,” fortæller Inge André Olsen og tilføjer:

“Derfor er jeg også rigtig fornøjet. Det er en meget fin klub, som jeg sammen med folkene der er ansat i AaB i forvejen, skal forsøge at løfte yderligere i de kommende år.

Jeg er optaget af helheden i klubben, ikke bare førsteholdet. Det er en klub, der skal fungere sportsligt, og vi skal uddanne gode spillere gennem et topakademi i AaB Talent, som skal få spilletid på førsteholdet, og så skal vi opfylde drømmene for supporterne, der hepper på AaB, og de frivillige, der er rundt omkring i klubben, og vi skal opnå nogle høje, sportslige målsætninger, som handler om at være med helt oppe i toppen af 3F Superligaen.

AaB som en familie

Umiddelbart ser Inge André Olsen ligheder mellem AaB og Stabæk Fotball:

“Jeg har i Stabæk oparbejdet god erfaring med spillerudvikling med meget fokus på at udvikle egne spillere, der skal op at spille på førsteholdet.

Jeg har arbejdet meget med spillersalg og spillerlogistik, så jeg tror, jeg kan være med til at løfte AaB og bidrage med mine kompetencer til både trænerteamet og den sportslige afdeling ved at stille krav til de leverancekrav, vi har igennem det sportslige system i klubben, siger Inge André Olsen.

-“Jeg ser AaB som en familie, hvor folk ønsker hinanden det godt.

Folk som ønsker at arbejde hårdt, ønsker at opnå resultater sammen og ønsker at opnå de drømme, man har både i byen Aalborg og internt i klubben.

Og så ser jeg AaB som en en storklub i Danmark, som ønsker at konkurrere med de i øjeblikket allerbedste som FC København, FC Midtjylland og Brøndby,” lyder det fra Inge André Olsen.

Inge André Olsen indtræder som sportschef i AaB’s ledelse, der i forvejen består af Thomas Bælum, presse- og kommunikationschef Brian Andersen og oplevelseschef Martin Stigaard Skammelsen.

AaB’s direktion udgøres af Thomas Bælum.

Del artikel