Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: AaB henter Nicklas Helenius

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

Topscorer i 3F Superligaen i sidste sæson med 17 mål og tidligere 52 træffere i AaB-trøjen er fakta for Nicklas Helenius, som AaB med øjeblikkelig virkning har købt fri af sin kontrakt i Silkeborg I.F.

Dermed vender Nicklas Helenius retur til Aalborg og Nordjylland, som han forlod i august 2016.

I dansk fodbold har Nicklas Helenius udover AaB og Silkeborg I.F. også repræsenteret OB og AGF, og samlet er det i disse fire klubber blevet til 374 officielle kampe, 123 scoringer og 43 assists. I de seneste to år har Helenius bidraget med 47 pletskud og 12 assists i 102 kampe for silkeborgenserne – heraf syv scoringer og fire målgivende oplæg i indeværende sæson.

I udlandet har 31-årige Nicklas Helenius repræsenteret engelske Aston Villa, som AaB solgte ham til i 2013, og tyske SC Paderborn 07, hvilket i alt udmøntede sig i fem mål i 20 kampe.

Nicklas Helenius kom som ungdomsspiller til AaB fra partnerklubben Svenstrup-Godthåb I.F.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum er særdeles glad for, at det er lykkedes at hente Nicklas Helenius hjem:

“Nicklas’ tal taler for sig selv, men udover en tilbagevenden af en notorisk målscorer og en AaB-dreng, der kender vores kultur, så får vi en voksen mand hjem til vores trup, en spiller der i denne sæson og indtil i dag har været anfører i Silkeborg I.F.

“Således er vores forventning, at Nicklas fra dag et indtræder som en lederskikkelse både på og uden for banen, og at han med sine mål og sin rolle som opspilsstation og assistmager kan blive en udslagsgivende figur både for sig selv og for sine medspillere,” siger Thomas Bælum.

Nicklas Helenius, der for Danmark har opnået to A-landskampe og 13 U-landskampe, er taknemmelig for igen at skulle iklæde sig AaB-dragten:

“Jeg vil gerne takke både Silkeborg og Kent (Nielsen, SIF’s cheftræner og tidligere mestertræner i AaB, red.) for to fantastiske år sammen.

“Det er dog ingen hemmelighed, at mit hjerte primært er i AaB, og at jeg et eller andet sted altid har drømt om at vende tilbage på et tidspunkt, hvilket blev understreget, da jeg sidste år scorede hattrick for Silkeborg på Aalborg Portland Park, og hvor AaB-fansene klappede mig ud af banen. Det var en fantastisk følelse og bekræftede mig i, at jeg gerne ville slutte ordentligt af i AaB, hvis muligheden opstod, og det er jeg glad for, at jeg har fået muligheden for nu,” siger Nicklas Helenius.

“Jeg er stolt af, at AaB har ønsket at hente mig hjem, og jeg er vildt sulten efter at tage ansvar og hjælpe holdet og klubben. Der er ingen garantier for, at man bliver en succes, men jeg vil garantere, at jeg vil arbejde stenhårdt for det hver dag. I første omgang venter der os en stor opgave i foråret, hvor vi skal tage det fra kamp til kamp og hver eneste gang jagte en sejr. Det gælder om at stå sammen og kontinuerligt få sat gode holdpræstationer sammen, for så skal krydderiet nok komme med alle de dygtige færdigheder, vi har individuelt i vores trup,” lyder det fra Nicklas Helenius, der træner første gang med AaB i morgen.

Nicklas Helenius indleder sin tilbagevenden til AaB i nummer 17 og tiltræder på en treårig kontrakt – gældende til 31. december 2025.

Indtil videre er de 52 fuldtræffere for Hele Nordjyllands Hold scoret i 164 officielle kampe.

Del artikel

Andre læser også