Officiel udmelding: Derfor er Canblau i Aalborg lukket ned

Skrevet af: Michael Qureshi

I Aalborg er nye restauranter skudt hidsigt op gennem de seneste to år.

Der går stort set ikke en uge uden en nyåbning af et spisested, og det er klart, at det rammer det eksisterende marked.

Flere af byens spisesteder har en solid kundebase og en god økonomi, mens andre mærker den hårde konkurrence på likviditeten.

Det har også været tilfældet med den ellers populære tapasrestaurant Canblau på adressen Ved Stranden 5.

Igennem flere år har ejerkredsen bag pumpet et ikke uvæsentligt millionbeløb i Canblau Aalborg for at holde forretningen kørende.

Blandt andet har Canblau i Århus været med til at sikre driften af søster-restauranten. Tabu i Aalborg har også været med til at holde hånden under Canblau her i byen.

Blev erklæret konkurs ved Skifteretten

Ejerkredsen består af Claus Broberg, Jimmy Holm og den kendte topkok i Aalborg Michael Miv Pedersen.

I denne uge blev selskabet bag Canblau i Aalborg erklæret konkurs i Skifteretten, og dermed har kurator Mikkel Løgsted overtaget nøglerne til stedet.

Det er årsagen til, at CanBlau siden tirsdag har været lukket, og heller ikke kommer til at åbne her i weekenden.

Lige nu forhandler den oprindelige ejerkreds om at genetablere driften af Canblau i de eksisterende lokaler, men der er nogle forhindringer på vejen.

“Vi har lagt et bud på at købe det af kurator. Men heri er det en betingelse, at vi får en ny alkoholbevilling med et nyt selskab.

Den bevillingsproces kan sagtens vare tre-fire uger, men vi kommer under ingen omstændigheder til at åbne igen uden en alkoholbevilling.

Det vil være et selvmål af rang,” fortæller Claus Broberg til MigogAalborg, da vi fanger ham fredag eftermiddag.

Kun Canblau i Aalborg er ramt

Det har været nogle hårde dage, hvor ejerkredsen også har været nødt til at understrege, at det udelukkende er Canblau i Aalborg, der er ramt, mens Århus-restauranten stadig er i bedste velgående.

Claus Broberg slår dog fast, at den sidste tapas-tallerken fra Canblau i Aalborg absolut ikke er serveret. Det er mere et spørgsmål om, hvornår man kan servere den næste.

“Mens vi afventer svar på alkoholbevilling er det jo ikke udelukket, at kurator sælger stedet til anden side.

Hvis det sker, så vil vi igangsætte en proces med at finde en anden lokation til Canblau i Aalborg. Det her er ikke en permanent lukning af Canblau, så meget vil jeg godt sige,” forklarer Claus Broberg.

Ændrer åbningstider

Åbningstiderne vil dog uanset hvad blive ændret.

“Aalborg er udfordret på søndage, mandage, tirsdage og onsdage.

Restauranterne i byen kører godt torsdag, fredag og lørdag, men det er de øvrige dage, som er dyre at holde åbne.

Du har også nogle steder, som serverer udmærket buffet og andet god mad til ret lave priser, og det er jo sådan, det er.

Vi vil derfor udelukkende have fokus på torsdag, fredag og lørdag, når vi åbner Canblau i Aalborg op igen,” forklarer Claus Broberg.

Medarbejderne fik løn i sidste uge

Han tilføjer;

“Det er vigtigt at understrege, at vi ikke har gjort noget i ond tro. Ellers havde alle medarbejderne heller ikke fået deres løn i sidste uge.

Vi har også forsøgt at flytte dem i vores andre restauranter, og vi er meget opmærksomme på, at ingen kommer til at lide under det her.”

Ingen kan dog sige, om det bliver i de nuværende lokaler, hvor man også havde konceptet Slagterbørsen kørende.

Til Nordjyske siger kurator;

“Driften er indstillet, og jeg har suspenderet medarbejderne, mens vi arbejder på en løsning,” forklarer advokat og partner i Kammeradvokaten A/S, Mikkel Løgsted.

Kendt fra Vikings: Mød verdensstjernen Alex Høgh i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De fleste kender ham i rollen som Ivar the Boneless, der er blandt hovedpersonerne i HBO’s seerfavorit Vikings.

Det var tilbage i 2016, at Alex Høgh Andersen kunne skrive rollen som den magtssyge og ondskabsfulde Ivar, søn af Ragnar Lothbrok, på sit CV – og siden er hans popularitet eksploderet.

I dag har Alex intet mindre end 1,3 mio. følgere på sin Instagram-profil, hvor hans følgere kan like alt fra selfies (… of course) til bagom Vikings til hans job som Canon Nordic Photographer – og ikke mindst hans titel som frivillig ambassadør for Ungdommens Røde Kors.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Jeg havde et sublimt møde med @ungdommensroedekors igår og jeg er så drøn begejstret for alle de fede projekter vi kommer til at lave i 2019. Jeg er utroligt beæret over at være en del af en så fantastisk (og vigtig) organisation, drevet af de sejeste og mest hårdtarbejdende ildsjæle. HUSK: Du kan også blive en del af teamet! Læs mere om at blive frivillig på URK.dk ➕ —————————— Had an amazing meeting with @ungdommensroedekors Yesterday. So stoked about all the great stuff we’re gonna do in 2019. I’m incredible humbled and proud to be a part of this phenomenal organisation run by even greater enthusiasts. Remember to check out all their projects and how to become an volunteer on the Red Cross Youth websites in your respective countries. ➕

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Fokus på frivillighed

Sidstnævnte har allerede taget ham igennem flere projekter for at støtte og hjælpe børn mod et bedre liv. Næste projekt i rækken er et såkaldt Talk i Folkekirkens Hus – i Aalborg – d. 26. april fra 17.30-19.

Her vil den travle viking kigge forbi Nordens Paris og snakke om alt fra karriere til dét at være frivillig i organisationen.

Det er heller ikke første gang, at verdensstjernen kigger forbi Nordjylland. I 2013 var han en del af castet til julekalenderen, Tvillingerne og Julemanden, der foregik i og omkring Aalborg. 

Brænder du inde med et spørgsmål, som du bare må stille Alex, eller er du blot interesseret i at høre om, hvordan det er at være verdensstjerne, som er det bare om at møde op.

Umiddelbart en ret unik mulighed for at komme tæt på én af verdens hotteste (navne…) i øjeblikket.

”I Ungdommens Røde Kors Aalborg har vi fokus på at bidrage til et godt fællesskab for børn og unge, som ønsker ekstra støtte i deres hverdag.

Vi har inviteret Alex Høgh Andersen, vores ambassadør, til en snak om frivillighed, selvstændighed, drømme og karriere, som vi håber, vil inspirere flere unge i lokalområdet, så vi kan tilbyde endnu flere aktiviteter til børnene,” fortæller event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, Kristine Holm.

Gratis for alle

Alex vil blandt andet komme ind på, hvordan man kan bruge de sociale medier til et bedre formål end blot at promovere sig selv og det glansbillede, vi ofte støder på.

Og det er ellers ikke umiddelbart en nødvendighed for hr. Høgh, hvis ansigt i snit kan høste omkring 300.000 likes – men det vidner vel bare om, at den 24-årige skuespiller er meget mere end “bare” et pretty face.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Shot by @mortenordstrom ✌🏼Check his page out. It’s a beautiful digital love letter to Copenhagen.

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Talken med Alex Høgh Andersen er for alle, som er interesseret, hvad end man er frivillig, overvejer at blive det, eller blot er stor fan af den autentiske Viking.

Arrangementet er gratis.

Hvad: Talk med Alex Høgh
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: 26. april, 17.30-19

Læs mere her.

Lyden er helt exceptionel: Oplev den nye Avengers i Level 7

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På onsdag, den 24. april, er der verdenspremiere på den længe ventede superheltefilm, Avengers: Endgame.

Filmen er den fjerde i rækken af de populære Avengers-film og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America.

Da billetterne blev sat til salg, slog filmen rekorden for flest solgte billetter på en enkelt dag ved et forsalg i Danmark med hele 47.000 solgte billetter, og kino.dk’s servere var pressede til det yderste det meste af dagen.

Filmen kan selvfølgelig også ses her i Aalborg – i enten Kennedy Arkaden eller i City Syd.

Den ultimative lydoplevelse

Men når det nu er sidste gang, at man kan komme i selskab med de populære superhelte, kan man da lige så godt gå all in på biografoplevelsen?

Det har du hvert fald muligheden for mandag den 29. april, når Nordisk Film Biografer City Syd viser Avengers: Endgame i Level 7.

En normal biograffilm bliver vist i lydniveau 5, men i Level 7 bliver alle sanser kørt op i højeste gear.

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om Level 7, og vi tør godt love, at der venter en helt speciel oplevelse.

Man kan på egen krop mærke hvad biografens 4-vejs højtalere kan, når man kombinerer den ultimative lydoplevelse med det bedste billedudstyr.

Tidligere på året var MigogAalborg med til at arrangere en Level 7-visning af The Dark Knight, og tilbagemeldingerne fra de fremmødte var ovenud positiv.

Noget tyder da også på, at aalborgenserne har taget Level 7 til sig.

I skrivende stund er der kun 66 billetter ud af 201 ledige i den største sal i City Syd, så du skal nok være hurtig, hvis du vil opleve Avengers: Endgame med den vildeste lyd.

Hvad: Level 7-visning af Avengers: Endgame
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd
Hvornår: Mandag den 29. april kl. 19.30

Du finder billetinfo lige her.

Michelin-guiden anbefaler: Her er de 23 nordjyske attraktioner du skal besøge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom de fleste nok forbinder Michelin-guiden med gastronomi og uddelingen af de famøse stjerner, laver Michelin også den grønne Michelin Guide, som er en rejseguide, der anbefaler attraktioner i hele verden.

Rejseguiden fra 2019 er netop blevet offentliggjort, og her er Nordjylland og Aalborg flot repræsenteret.

Fire attraktioner skiller sig ud

Ligesom med spiseguiden, er det også allerfinest at få tildelt stjerner, og ud af de i alt 23 rejsemål, er det kun fire attraktioner, der får æren af hele to stjerner.

Det drejer sig om Voergaard Slot, Skagen Museum, Kunsten i Aalborg og Lindholm Høje i Nørresundby.

Voergaard Slot

Om Kunsten i Aalborg siger Michelin blandt andet, at det uden tvivl er et af de bedste kunstmuseer i Denmark, og de fremhæver blandt andet kunst fra COBRA-gruppen.

Råbjerg Mile, Michael og Anna Anchers hus, Sæby Kirke, og Fyrkat i Hobro har fået tildelt 1 stjerne i guiden.

Masser af hæder til Aalborg

Men udover stjernestøvet over mange dele af Nordjylland har Michelin, ligesom os, en stor kærlighed til Aalborg.

13 ud af de 23 attraktioner i Nordjylland er nemlig unikke steder her i Aalborg, og udover Kunsten og Lindholm Høje i Nørresundby, har de følgende steder med i guiden:

Aalborgtårnet, Aalborg Rådhus, Helligåndsklosteret, Østerågade, Gråbrødreklosteret, Springeren, Budolfi Kirke, Kildeparken, Aalborghus Slot, Aalborg Historiske Museum og selveste Jomfru Ane Gade.

Du kan læse meget mere om guiden lige her.