Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gemt væk i mange år: Nu kan du igen se Østerå ved Karolinelund

Af Emil Kjær Jørgensen

Den 7. januar kunne vi fortælle, at det ambitiøse parkprojekt “Østerå i Karolinelund” holder tidsplanen og vi i løbet af 2022 får en helt ny, grøn (og blå) oase i Aalborg.

Inden længe kan du tage en picnickurv med i Karolinelund og nyde de nye fantastiske omgivelser i parken, hvor Østerå kommer til at sno sig igennem i et naturligt å-forløb.

Men indtil da må vi nøjes med at få et lille smugkig på åen, og det kan du faktisk få ved de to indgangspartier til parken.

Her er Østerå nemlig igen blevet synlig efter at være gemt væk i i over 100 år.

Gemt væk i mange år: Nu kan du igen se Østerå ved KarolinelundGemt væk i mange år: Nu kan du igen se Østerå ved Karolinelund

Gemt væk i mange år: Nu kan du igen se Østerå ved KarolinelundSå langt er man med projektet

Da vi snakkede med projektleder på Østerå-anlægsprojektet, Anders Christian Nielsen den 7. januar var er netop blevet færdige med at lave den nye mur, der skal afgrænse parken:

“Den gamle var faldefærdig, så vi har erstattet den med en ny model, der er lavere, og så er den også uden pigtråd. Så ligner det heller ikke så meget et fængsel.

“Derudover er vi lige nu i gang med at støbe de fremtidige gangbroer, som man kommer til at kunne gå over for at krydse åen flere steder i parken.

Vi er færdige med to af dem, og lige nu er vi i fuld gang med den tredje.”

Grøn bypark og åbning af Østerå: Her er status på projektet i Karolinelund

Lige nu løber Østerå under Kanalstien ( … deraf navnet) langs med Karolinelund.

Men for at vi alle kan få glæde af åen i den “nye” park, er man i fuld gang med forberedelserne til at føre den ind i et naturligt forløb gennem Karolinelund.

Derfor er man ved at etablere såkaldte bygværker i både den sydlige og nordlige ende af parken.

Grøn bypark og åbning af Østerå: Her er status på projektet i Karolinelund
Bygværk i den nordlige ende af parken. Foto: Stine Kjølby Christensen
“I den sydlige ende “slår vi hul” på åen for at lade vandet løbe igennem parken og i den nordlige ende, slår vi så hul, så vandet løber ind i kanalen igen,” forklarer Anders.Å-profilen i Karolinelund graver man så ud mellem de to bygværker i hver sin ende af parken.
Grøn bypark og åbning af Østerå: Her er status på projektet i Karolinelund

Men Kanalstien bliver ikke arbejdsløs, når Østerå føres igennem Karolinelund. Den kommer nemlig til at fungere som et overløb, hvor der kan løbe vand ud, når der kommer store vandmængder.Entreprenørerne skal være færdige med deres del af arbejdet ved udgangen af september 2022. Aalborg Kommuner udfører selv beplantningen, og det samlede projekt ‘Østerå i Karolinelund’ ventes at stå færdigt ved udgangen af 2022.

Du kan læse mere om projektet her.