Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Økonomisk håndsrækning: Aalborg-netværk donerer stort beløb til lokal velgørenhed

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Skyggebørn
Foto: Skyggebørn

Den 24. november kunne erhvervsnetværket Round Table 5 i Aalborg overrække en donation på 90.652 kroner til Skyggebørn.

Den lokale nonprofit-organisation faciliterer samtalegrupper for børn og unge i sorg, som enten har mistet nogen, der står dem nær, eller har alvorlig sygdom tæt inde på livet.

90.000 kr. doneret til godt formål

Den store donation er til stor glæde for nonprofit-organisationen:

“Donationer og støtte er forudsætningen for, at vi er her. Vores eksistensgrundlag er bundet op på samarbejde og støtte fra fonde, virksomheder og organisationer samt medlemskaber og donationer fra private.

Derfor er 90.000 kroner fra Round Table 5 et kæmpe aktiv for vores virke,” siger formand og koordinator i Skyggebørn, Preben Hansen.

Pengene til det velgørende formål blev samlet ind i anledning af Round Table-klubbens 80-års fødselsdagsfest den 29. oktober.

I den forbindelse blev der solgt en specialproduceret jubilæums-gin samt indhentet penge ved hjælp af en stor, velgørende auktion.

“Vi er meget taknemmelige, ydmyge og stolte over, at Round Table 5 tænker på os. Vi ved, at der er mange gode formål at støtte i den her verden.

Selvom vi på landsplan har 400 tilknyttede børn og omkring 85 frivillige gruppeledere, er vi en lille fisk inden for velgørenhed,” fortæller Preben Hansen og fortsætter:

“Derfor er vi også opsatte på, at bidraget er til gavn i lokalområdet, hvor det er givet, og vi vil altså fokusere på at bruge pengene i Aalborg.”

Kunstnere bag størstedelen af donationerne

Galerie Wolfsen, kunstsamler Jens-Peter Brask samt kunstnerne Kasper Fonager, Hans Henrik Fischer og Ole Ahlberg donerede blandt andre til auktionen, der stod for langt størstedelen af det indsamlede beløb til Skyggebørn.

“Round Table 5 har haft sin rolle i Aalborg siden 1942, og derfor er det en stor ære at kunne støtte et vigtigt og ikke mindst lokalt formål.

Vi lever alle med sorg i en eller anden afskygning, og netop samtale om sorgen blandt ligesindede er noget, som står os meget nært og stemmer overens med vores værdier,” fortæller formand i Round Table 5, Daniel Bernhard.

Virksomheder med nordjyske rødder

Skyggebørn blev startet i Aalborg af Jes Dige i 2017. Siden har organisationen bredt sig med afdelinger i København, Aarhus og Esbjerg.

På landsplan kommer 400 unge i Skyggebørns grupper, og alene i Aalborg kommer der 150 børn og unge fra hele Nordjylland. Aldersgruppen er fra 4 til 28 år.

Round Table er et internationalt erhvervsnetværk for mænd mellem 20 og 40 år, der har til formål at fremme medlemmernes udvikling gennem engagement og fri debat. Round Table 5 er Nordjyllands ældste afdeling.

Del artikel

Andre læser også