Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Øget sikkerhed for børn: Trafikeret kryds får snart lysregulering

Af Stine Kjølby Christensen

Et kryds i Aalborg står overfor omfattende ændringer.

Aalborg Kommune har nemlig besluttet at krydset, der forbinder Engvej, Nordre Havnegade og Limfjordsvej, skal have forbedret sin trafiksikkerhed samt imødekomme de ændringer, der er nødvendige i forbindelse med placeringen af det nye Børne- og Ungeunivers på Stigsborg.

Den kommende ombygning vil resultere i et kryds, der er signalreguleret, og dermed vil det indebære ændringer, som vil påvirke både bilister, cyklister og fodgængere positivt.

Forbedringer for alle

De planlagte ændringer i krydset omfatter anlæggelsen af svingbaner, dedikerede cykelstier og -baner, fodgængerovergange og hellearealer.

En særlig betydning vil blive givet til den dobbeltrettede cykel- og fællessti, også kendt som “Syrestien,” som vil blive ført gennem krydset. Dette vil skabe en mere effektiv og sikker rute for cyklister og fodgængere.

For at gennemføre disse ændringer vil der være behov for omfattende kloakarbejde samt opførelse af nye bygværker, brønde og rør.

Samtidig vil der være justeringer i forsyningsledningerne for vand, gas og andre nødvendige ressourcer.

Disse ændringer forventes at pågå fra nu og frem til en del af 2024.

Midlertidige foranstaltninger

Arbejdet med selve ombygningen forventes at påbegynde sidst i september 2023, og det forventes at være afsluttet i begyndelsen af september 2024.

Selvom Aalborg Kommune vil bestræbe sig på at opretholde trafikken i området så normalt som muligt under anlægsperioden, vil der være kortere perioder, hvor midlertidige trafikreguleringer vil være nødvendige for at sikre sikkerheden på arbejdsstedet.

Aalborg Kommune beder derfor om forståelse og tålmodighed fra alle berørte parter, mens projektet gennemføres.

Når arbejdet er afsluttet i efteråret 2024, vil resultaterne tale for sig selv med et kryds, der er sikkert og mere effektivt for alle trafikanter.

Del artikel

Andre læser også