To tilfælde af knivstikkeri: Nu øger Nordjyllands Politi patruljeringen i og omkring Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Nordjyllands Politi har iværksat en øget tilstedeværelse i og omkring Aalborg og Nørresundby – det sker efter, at der i weekenden skete to tilfælde af knivstikkeri.

Først et, søndag morgen, i Nørresundby. Derpå et senere søndag aften i Aalborg. Intet tyder dog på sammenhæng mellem hændelserne.

Men borgerne i byen i både Aalborg og Nørresundby vil kunne opleve, at der er flere synlige patruljer i gadebilledet end sædvanligt, ligesom der stadig foretages forskellige efterforskningsskridt, f.eks. i form af gerningsstedsundersøgelser.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Ud over de aktuelle efterforskninger af begge sager så har vi intensiveret vores tilstedeværelse i de berørte områder, især omkring gerningsstederne vil vi være synlige med uniformerede patruljer,” siger vicepolitiinspektør Niels Kronborg fra Nordjyllands Politi, der forklarer, at den øgede patruljering sker for at sikre borgernes tryghed i områderne og i øvrigt forebygge yderligere episoder.

Klar på dialog med borgere

”Vi ved, at knivstikkeri helt naturligt og forståeligt kan skabe en følelse af utryghed i området hos de berørte borgere og beboere. Vi har i den forbindelse et samarbejde med blandt andet gadeplansmedarbejdere fra Aalborg Kommune, der også er klar på at gå i dialog, hvis nogle borgere i området føler sig utrygge – så hvis man har brug for at tale med os, er man velkommen til at rette henvendelse til patruljerne,” lyder det fra Niels Kronborg.

Vicepolitiinspektøren understreger, at man i øvrigt er velkommen til at ringe 114, hvis man gerne vil i dialog med politiet – både hvis man er utryg eller har nogle informationer til politiet om hændelserne.

To isolerede sager

Det er ikke Nordjyllands Politis opfattelse, at der er sammenhæng mellem to knivstikkerier.

”Vi ser det som to isolerede hændelser, og der er aktuelt sket anholdelser og fremstillinger i den første sag, og det er i øvrigt en sag, som vi betragter som et internt opgør foranlediget af nogle uoverensstemmelser,” siger Niels Kronborg, der dog ikke kan komme det nærmere af hensynet til efterforskningen.

”Den anden sag kan vi, også af hensynet til efterforskningen, ikke udtale os nærmere om, men der er intet, der på nuværende tidspunkt tyder på, at der er sammenhæng mellem to sager,” understreger vicepolitiinspektøren.

Tryghedspatruljeringen fortsætter hen over nogle dage, ligesom politiets efterforskninger af sagerne fortsætter.

Kort om sagerne

Den første sag, på Engvej i Nørresundby, skete 10. januar 2021 kl. 05.25, hvor en gruppe personer var i slagsmål.

Herved pådrog to personer sig skader fra knivstik; den ene fik alvorlige, men dog ikke livstruende skader. 6 personer blev anholdt i sagen, og tre af disse blev i dag, 11. januar 2021, varetægtsfængslet i tre uger efter et grundlovsforhør.

Sagen er fortsat under efterforskning, og politiet kan derfor ikke udtale sig yderligere af hensynet til sagen – dog kan politiet oplyse, at der tale om internt opgør foranlediget af nogle uoverensstemmelser.

Den anden sag skete 10. januar 2021 kl. 21.09 ved Østre Havnepark i Aalborg, hvor en 22-årig mand, der i forvejen er kendt af politiet, blev stukket med kniv af en eller flere ukendte gerningspersoner. Offeret er uden for livsfare, og sagen efterforskes fortsat.