Obama-besøg og kæmpe fødselsdagsfest: Så meget sker der i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Den kommende weekend bliver i den grad begivenhedsrig når den tidligere amerikanske præsident Barack Obama gæster byen.

Det er de helt store forberedelser der er sat i værk og sikkerhedsopbuddet henover weekenden vil derfor også være i højsædet med både Nordjyllands politi, PET og Secret Service.

Det markeres blandt andet også rundt omkring i Aalborg med amerikanske flag.

Selvom et besøg af en forhenværende præsident godt kan få de fleste begivenheder til at blegne lidt, så har vi alligevel samlet et overblik over hvad du kan opleve i Aalborg i denne weekend.

En velkendt og selvudnævnt ’nørd’ lægger vejen forbi, det samme gør en kendt mester manipulator og så er der børnefødselsdag i Nordkraft.

Manden bag Troldspejlet holder foredrag

Er du vokset op i 90’erne eller 00’erne, så kender du helt sikkert Troldspejlet og det kendte ansigt Jakob Stegelmann.

I over 40 år har Stegelmann beskæftiget sig med blandt andet film, filmanmeldelser, tegneserier og spil og har været med i takt med at genre som sci-fi, monstre, gaming og animationsfilm er blevet en del af mainstreamkulturen.

Er du en af dem som har fulgt Stegelmann i Troldspejlet gennem tiden, så har du i denne weekend den ultimative mulighed for at møde ham i levende live når han holder foredrag denne fredag i Musikkens Hus.

Foredraget vil være centreret om den nørdende verden og vil tage udgangspunkt i den allerførste tegnefilm til den nyest digitale underholdning som vi kender i dag.

Det bliver en aften med masser af filmklip anekdoter og herlige gensyn, mens han også vil fortælle om de film, bøger og spil som har været med til at forme og præge ham gennem tiden.

Fik du læst vores artikel om Jakob Stegelmann? Ellers kan du nå det endnu.

Der er få billetter tilbage som du kan finde her.

Hvad: Jakob Stegelmann
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: Fredag 27. september kl. 19-21

Bliv forført af Jan Hellesøe

Er du mere til det underbevidste og manipulationens kunst så er du måske interesseret i at blive ‘Forført af Jan Hellesøe’.

Hellesøe er blandt andet kendt fra programmerne ‘Manipulator’ og ‘Fuckr med dn hjrne’ og har igennem flere sæsoner udførte både gådefulde og psykologiske eksperimenter på kendte såvel som almindelige danskere.

De succesfulde og underholdene programmer har udover den store TV-success også vokset sig ud over sendeplatformen og Jan Hellesøe har blandt andet optrådt for Kongehuset og har sammen med hjerneforsker Peter Lund Madsen turneret med showet ”2 hjerner 1 show”.

Hellesøe vil i showet begive sig ud i begrebet ‘forført’ og alle de aspekter som ordet indebærer.

Med manipulationens kunst har Hellesøe formået at bygge en succesfuld karriere og har gennem de seneste 22 år forfinet sine teknikker.

Find billetter her.

Hvad: FORFØRT af Jan Hellesøe

Hvor: Skråen

Hvornår: 28. september 2019 kl. 20-22

Parade i midtbyen

Oplev en helt unik forestilling både i byen og i Nordkraft, når centeret fejrer sin 10 års fødselsdag i Aalborg.

Fødselsdagen markeres med en særlig parade, der med optræden, kul, lys, fakler, stemning musik og en helt masse NordKRAFT bevæger sig gennem Aalborg.

Paraden finder sted fredag d. 27. september fra kl. 19.30.

Tre kulvogne, en lanterne med lys i, skuespillere, sambadansere og paradefolk med fakler vil i samlet flok bevæge sig fra Nordkraft gennem Nørregade og Nytorv, når mørket falder på.

Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden – eller blot kigge på.

Når paraden rammer Nordkraft igen, er der udstilling, danse-performance og skåltale i Kedelhallen.

Azzurra griller gratis pølser og byder på øl/vand, så længe lager haves.

10-års fødselsdag i Nordkraft

PR-foto: DGI Huset i Nordkraft

Mere Nordkraft.

På søndag d. 29. september finder børnefødselsdagen sted, og hvor Nordkraft altså kan fejre et helt årti.

Børnefesten fejres fra kl. 9.00-15.00 i Nordkraft hvor DGI Nordjylland og DGI Huset Nordkraft vil sørge for at de mange børn kan prøve de mange forskellige sportsaktiviteter, lege i legeland, se kortfilm i Biffen eller lege med kostumer og rekvisitter hos Teater Nordkraft.

Derudover vil der være både underholdning med Det Flyvende Kuffertshow og kagemand til alle børn.

Hele arrangementet er gratis, der er dog et par aktiviteter hvor det kræver tilmelding på forhånd, og alle børn og deres forældres er inviteret til en dag med sjov, leg og bevægelse.

Kan man ikke vente helt til søndag er der parade og fejring allerede fredag kl. 19.30.

Se hele programmet for dagen eller tilmeld dig en af de mange aktiviteter her.

Fik du ikke læst vores artikel om børnefødselsdag i Nordkraft? Så kan du læse den her.

Følg med i begivenheden på Facebook her.

Hvad: Børnefødselsdag
Hvor: Nordkraft, Aalborg
Hvornår: Søndag d. 29. september, 9-15

Kræmmer og loppemarked i Gigantium

En velkendt succes vender igen tilbage til Gigantium i denne weekend. Både lørdag og søndag åbnes dørene til kræmmer- og loppemarked.

Aalborg er efterhånden blevet en by med mange forskellige loppemarked-muligheder og hele sommeren har byen flydt med gode loppe-tilbud til de mange loppe-jægere.

Når dørene åbner på lørdag kl. 10.00 vil der være 200 stande hvor kræmmere fra hele landet vil være klar med de bedste loppe- og kræmmerfund.

Er du til antikviteter eller helt unikke loppefund eller går du og leder efter en specifik genstand, så kan du måske finde det her.

De mange stande er opstillet i Storehallen og dørene er åbne fra 10.00 til 16.00 både lørdag og søndag.

Følg begivenheden på Facebook her.

Hvad: Nordjyllands store kræmmer og loppemarked

HvorGigantium, Willy Brandtsvej 31 9220 Aalborg SV

Hvornår: Lørdag og Søndag fra kl. 10-16

Events:

27/9 Nordkraft x Parade og fejring 

27/9 Torben Chris’ ABC på Skråen

27/9 Lyset over Skagen

27/9 Creedence Tribut på Café Frederiksberg

27/9 Børnetøjs lagersalg i Nørresundby 

28/9 Spectors #unzunz – du ved det

28/9 Dressed for Roxette i AKKC

28/9 Den lille Prins i Musikkens Hus

28/9 Fjolletrolde Koncert med Michael Back i Aalborg Zoo

29/9 Høst & Plantemarked på Frederikstorv

29/9 Foredrag med Umahro Cadogan: Kan man spise sig rask

29/9 AaB-Randers på Aalborg Portland Park

Vild start: Over 5000 gæster besøgte Jul i Zoo i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I fredags var der premiere på Jul i Zoo for første gang nogensinde i havens historie.

Det er i den grad noget, som har tiltrukket folks opmærksomhed, og allerede i den første åbningsweekend har flere tusind gæster oplevet den fantastiske julestemning i haven.

Aalborg Zoo melder om, at over gæsterne strømmede til fra fredag og weekenden igennem, hvor over 5000 besøgte dyrene omgivet af det nye julelys.

“Vi har forberedt Jul i Zoo i de sidste mange måneder og har glædet os enormt til at vise det frem, så det er naturligvis en stor glæde, at se så mange gæster og høre deres meget positive reaktioner,” siger Henrik Johansen, direktør i Zoo.

Lysvandring gennem haven

Når gæsterne træder indenfor i Zoo bydes de velkommen af en Bjørnemand i juleudgave og herefter begynder en stemningsfuld vandring gennem smukke lyslandskaber, der tager udgangspunkt i de egne dyrene kommer fra.

Ruten gennem Zoo er designet sådan, at lys og stemninger skifter og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser.

På vejen gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter. De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, og i den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

For de mindste er det især Julemandens hytte, der vækker begejstring. Her kan man gå indenfor og møde Julemanden og hviske sine største ønsker i hans øre.

Udover de smukke lyslandskaber kan julegæster i Zoo også glæde sig til en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog. Og det er selvfølgelig ikke jul uden noget til ganen.

Rundt om i de hyggelige boder kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler eller spændende specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika.

Ny juleattraktion

Det er første gang Aalborg Zoo satser så massivt på fejring af julen, og i Zoo håber de, at det i mange familier bliver en fast tradition at besøge Zoo i juletiden.

“Vi har længe haft ambitioner om at gøre noget særligt ud af julen og give gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og haven, og nu kan vi endelig præsentere en unik juleoplevelse, som henvender sig til hele familien,” siger Henrik Johansen.

Med Jul i Zoo føjes en ny dimension til julefejringen i Aalborg, og gennem et stærkt samarbejde på tværs af byens interessenter, Aalborg City, Visit Aalborg, Aalborg Events og City Syd, er Aalborgs position og brand som Juleby nr. 1 blevet styrket.

Åbningstider Jul i Zoo
15.-30. november: Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december: Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Trak mange turister til: The Tall Ships Races førte til 51 mio. kr. i turismeforbrug

Skrevet af: Redaktionen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

The Tall Ships Races var en gigantisk begivenhed i Aalborg, der samlede flere hundredetusinder gæster på Havnefronten og i Aalborgs midtby.

De i alt 105.000 tilrejsende personer (de resterende 135.000 var lokale) brugte fortrinsvis de 51 millioner kr. på spisning, transport og shopping.

Det konkluderer en rapport fra VisitDenmark, der netop er offenliggjort.

Omkring halvdelen af turismeforbruget (25,6 millioner) blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

Gav økonomisk afkast

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster under sommerens store aalborgensiske begivenhed.

“Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Med udgangspunkt i spørgeskemaundersøgelsen, hvor deltagerne er blevet spurgt, om hvor mange dage de vil besøge The Tall Ships Races, har VisitDenmark kunnet beregne, hvor mange personer publikumstallet på 509.000 dækker over.

Mange tyskere, briter og nordmænd

De 240.000 personer besøgte i gennemsnit Aalborg og Nørresundby Havnefronter 2,1 gang.

Der var i blandt de 240.000 personer i alt 8.500 overnattende eventturister, hvor af de 32 procent var udenlandske turister. Der var især tyskere, briter og nordmænd, der brugte The Tall Ships Races som anledning til at besøge Aalborg.

“Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på.

Det er fortrinsvis aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst,” forklarer Aalborgs borgmester.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022.

I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

“Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her