Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det går fremad: Første del af det nye Nytorv er klar

Af Emil Kjær Jørgensen
Virkelighed
Virkelighed

Navnet er Nytorv, men inden længe burde Nytorv vel egentlig skifte navn til Ny-Nytorv, for det er noget af en forvandling, som torvet er under.

Fra 2020 og helt frem til 2024 er Aalborg Kommune i fuld gang med at omdanne strækningen hele vejen fra Nytorv til Nordkraft.

Arbejdet er inddelt i flere etaper, og lige nu er man i gang med første del, hvor Nytorv og Østerågade får en ordentlig overhaling.

Visionen med strækningen er at skabe en perlerække af attraktive byrum, der kan være med til at understøtte udviklingen af Midtbyen, med rammer for et spændende byliv, hvor der er plads til ophold og oplevelser – bl.a med stort fokus på grønne områder og mobilitet.

“Den første etape er egentlig delt ind i tre mindre etaper, hvor den ene etape er PlusBus-arbejdet i Østerågade (hen forbi BoShop, Burger King mv. red.), mens de to andre etaper er selve Nytorv og så Østerågade-området foran McDonalds,” forklarer projekt- og faseansvarlig for projektet, Laura Sand Pedersen, til MigogAalborg.

Det går fremad: Første del af det nye Nytorv er klar

Det går fremad: Første del af det nye Nytorv er klar

Den første del af torvet er klar

Og nu står det første byrum næsten færdigt på Nytorv i området omkring McDonalds. Her er håndværkere, store maskiner og byggestøv blevet erstattet af nye flotte fliser, tre store egetræer med bænke omkring og masser af byliv.

“Entreprenøren er i gang med de sidste detaljer med den stemningsfulde belysning, men pladsen står stort set færdig i denne uge. Dermed er der endelig et byrum etableret, som giver fri passage og mulighed for at besøgende kan nyde det nye rum,” siger en glad Laura.

Det går fremad: Første del af det nye Nytorv er klar
Illustration
Det går fremad: Første del af det nye Nytorv er klar
Pladsen i juni 2021

Selvom et stort område nu er blevet åbnet op, er der stadig et stykke vej før hele det nye Nytorv er klar.

“Vi forventer at være færdige med hele Nytorv i midten af oktober. Vi arbejder henover sommeren med at lægge granitsten i hele området, og så vil vi løbende lave flere siddeområder med træer og bænke,” forklarer Laura.

Selvom det hele først står klar i oktober, er der god grund til at holde øje med området hele sommeren.

“Lige så snart de enkelte områder er klar, så åbner vi op, så man løbende kan bruge de nye byrum,” lover Laura.

Det går fremad: Første del af det nye Nytorv er klar

Et bytorv med masser af liv

Nytorv bliver fremover en gågadezone, hvor det også bliver tilladt for cyklister at færdes.

Visionen for bytorvet er jo at gøre det attraktivt at benytte, og det vil blandt andet bestå i, at man giver mulighed for at caféer og restuaranter kan etablere sig i området, men det vil også blive prioriteret at lave områder, hvor der er “fri leg”.

“I området foran Salling og ind mod indgangen til Aalborghus Slot har vi eksempelvis valgt ikke at etablere bænke. Her har vi etableret strøm og lavet plads til, at der kan sættes diverse vogne op til koncerter, arrangementer osv.,” siger Laura.

Det går fremad: Første del af det nye Nytorv er klar

Når det nye Nytorv står færdigt i midten af oktober, vil der stadig være små detaljer, der skal fikses. Her vil man bl.a. plante endnu flere træer og  bede med stauder.

Den nuværende etape inkluderer også Braskensgade, der fører op til Sallings parkeringsplads. Den bliver også totalrenoveret med ny belægning og et større fortov.

Når kalenderen siger forår 2022 går man så i gang med den næste store etape.

Du kan blive klogere på hele projektet her.

Del artikel

Andre læser også