Store planer i hjertet af Aalborg: Nytorv får mere shopping- og caféliv

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Budolfi Plads bygger man på livet løs, Østerå er ved at blive udgravet, og inden for få år skal der laves en helt ny helhedsplan for området omkring området ved Sygehus Nord.

Forandringer er der nok af, og nu er der flere nyheder på vej i midtbyen.

Nytorv skal nemlig igennem store forandringer i de kommende år.

“Et enigt byråd vedtog i sin tid midtbyplanen, hvor vi har særligt fokus på bestemte områder i byen.

Der er blandt andet et stort fokus på området omkring Kennedy Plads og ikke mindst Nytorv, som skal indrettes bedre, end det er tilfældet i dag,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen til MigogAalborg.

Han forsætter:

“Nytorv ser bare ikke særlig pæn ud i dag, og så er det et område med store udfordringer på grund af blandingen af mange gående, cyklister, busser og private biler.”

Et nyt byrum med caféer

Derfor skal Nytorv i fremtiden være et helt nyt byrum i Aalborg, hvor der er fokus på cyklister og handlende, og området bliver helt fri for busser og biler. Ja, næsten.

Den eneste undtagelse er Aalborgs helt egen “letbane,” de såkalte +Busser, som skal gøre transporttiden mellem Aalborg Vestby og det nye Sygehus i Øst, til en kort fornøjelse. Det kan du læse mere om her.

“Vi får en stor og stærk busforbindelse med +Busserne, og det giver en mulighed for at få lagt Nytorv om.

Området skal omdannes til et byområde, hvor der er fokus på caféliv og en mere rolig stemning, end man oplever den i dag,” forklarer Thomas-Kastrup Larsen.

“Vi er helt bevidste om, at det bliver en stor forandring for midtbyen, og der er mange mennesker, der bliver usikre på, hvor de nu skal stå af bussen.

Hvis man eksempelvis er vant til at tage Bus 11 eller Bus 14 til Nytorv, så kræver det selvfølgelig tilvænning – men vi tror dog på, at størstedelen bliver glade for i sidste ende.

+Busserne bliver jo et stort kvalitetsmæssigt løft i den kollektive trafik, og de vil blive langt nemmere at stige ind og ud af, end de traditionelle busser.”

Tæt dialog med alle parter

Borgmesteren lægger stor vægt på, at man i arbejdet med det “nye” Nytorv har haft en tæt dialog med både borgere og ikke mindst Aalborg Cityforening og Salling.

“Begge parter har givet udtryk for, at det er en supergod idé at omdanne Nytorv. Jeg føler mig overbevist om, at de kun bakker op om noget, som deres kunder også vil have.

De kan se, at det her vil trække flere kunder og flere mennesker til midtbyen.”

Omdannelsen af Nytorv til et helt nyt byområde i Aalborg starter allerede så småt i 2019, og det er en både stolt og forventningsfuld borgmester, som glæder sig til selv at benytte det nye byrum:

“Jeg tror, at det her et det helt rigtige for Nytorv. Det bliver et område, som både bliver levende i form af både cyklister og gående, men også et sted, hvor man eksempelvis kan slå sig ned og slappe af.”

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her