Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nytårsmenu fra Kystfisken: Friskfanget med alt det bedste fra havet

Af Clara Edgar Jakobsen

Nytårsaften er bare noget helt særligt.

Årets sidste og første fest i et stort brag.

Glitter, pænt tøj, fyrværkeri, god stemning og selvfølgelig et lækkert måltid, der slår aftenen an. Og når det kommer til maden, er der ikke noget, der siger nytår mere end torsk.

Og netop torsken er stjernen i Kystfiskens festmåltid.

Selvfølgelig friskfanget i den aalborgensiske “baghave” Hanstholm.

Fisken er en del af en lækker nytårskasse, som forkæler smagsløgene med en symfoni af havets goder, og som kan bestilles allerede nu

Kassen, der leveres i hele landet, byder nemlig udover torsk også på jomfruhummerhaler, hummerbisque, ørredrogn og kammuslinger.

Flere af delikatesserne er velkendte klassikere hos Kystfisken, som på daglig basis leverer frisk fisk lige til hoveddøren. 

Nytårsmenu fra Kystfisken: Friskfanget med alt det bedste fra havet

Fra Strandby til Hobro

Kystfisken blev søsat i starten af 2021, og det er gået over al forventning. 

Ideen, som kom til Rasmus Holdt på en roadtrip rundt i landet, viste sig hurtigt at være en succes.

Og det er da heller intet under.

For at få helt frisk fisk på bordet, uden at man selv behøver stå tidligt op og fange dem, lyder næsten som en drøm.

Ikke desto mindre er det præcis det, Rasmus og Kystfisken tilbyder. 

Nytårsmenu fra Kystfisken: Friskfanget med alt det bedste fra havet

Fiskerne hiver fiskene hjem, Rasmus sætter dem til salg, og du pakker i ro og mag din virtuelle indkøbskurv med lækre havdelikatesser, som selvfølgelig varierer efter sæson.

Som om det ikke lyder let nok, kan du sågar blive opdateret om dagens fangst på SMS. 

I lyset af den store succes, udvider Kystfisken nu igen deres geografiske område.

“Efter en fantastisk opbakning fra aalborgenserne siden opstarten tidligere i år, er vi nu klar til at byde endnu flere nordjyder med ombord.

Logistikken er på plads, og vi dækker nu størstedelen af Nordjylland fra Strandby til Hobro,” siger indehaver Rasmus Holdt. 

Kulinarisk samarbejde

Kender man endnu ikke til Kystfisken, er nytårsaften et oplagt tidspunkt at stifte bekendtskab med den nordjyske virksomhed. 

Men til den store aften er konceptet en smule anderledes end normalt.

Her har Kystfisken nemlig sammensat en menu, som man kan bestille nu og frem til  d. 26. december klokken 23.59.

Det er ikke det eneste twist. 

Nytårsmenu fra Kystfisken: Friskfanget med alt det bedste fra havet
Thomas Alcayaga er kendt fra bl.a. Masterchef

For at skabe de perfekte smagssammensætninger har Rasmus har nemlig til nytårskassen arbejdet sammen med kokken Thomas Alcayaga, som er kendt fra Masterchef, har skrevet flere kogebøger og er madanmelder for BT. 

“Vi oplevede massiv interesse for fisk til nytårsaften, og derfor hev jeg fat i Thomas, som fik frie tøjler til at sammensætte det, vi kalder den ekstraordinære nytårsmenu.

Det er blevet til fire fantastiske retter,  der både taler til dem, som vil gå all-in på nytåret i år og dem, som bare vil glæde sig selv og sine gæster med den havfriske madoplevelse,” fortæller Rasmus.

Hans eneste krav til menuen var, at den skulle indeholde torsk.

Derudover har Thomas fået frie hænder til at vælge både fisk, skaldyr og tilbehør.

Nytårsmenu fra Kystfisken: Friskfanget med alt det bedste fra havet

Nytårsmenu fra Kystfisken: Friskfanget med alt det bedste fra havet

Alle kan være med

Retterne tager udgangspunkt i Kystfiskens friske udvalg af fisk og skaldyr, som er til stede på alle tallerkner.

Derudover lægger menuen op til forskelligt tilbehør, som man selv skal indkøbe og tilberede med hjælp fra en trin-for-trin opskrift 

“Med råvarerne på plads, er der tid til fordybelse og hygge i køkkenet.

De fleste vil rigtig gerne sætte sit eget touch på madlavningen, og det kan man med vores koncept.

Samtidig får man en hjælpende hånd fra step-by-step guiden til tilberedningen, så middagen er klar til servering, inden man får set sig om,” siger Rasmus Holdt.

Han understreger, at selvom Thomas har tryllet efter alle kunstens regler, så kan alle være med.

“For os starter den gode madoplevelse, længe før man sætter sig til bordet, og vi vil gerne give hele oplevelsen, som også er at kræse lidt for maden, inden man sætter tænderne i det.

Det har vi gjort på en super simpel måde, der er lige til at gå til, men også giver et resultat, der er lidt ud over det sædvanlige,” siger Rasmus. 

Opskrifter, vejledning og indkøbslister til retternes øvrige ingredienser sendes nogle dage i forvejen, så man har god tid til at handle og forberede sig, inden det går løs. 

Nytårsmenuen koster fra 325 kr. per person og kan bestilles lige her.