Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eventyr i naturen: Nyt tilbud skal få børn og voksne ud på eventyr

Af Nathalia Hentze Nielsen

Så blev efterårsferien pludselig endnu sjovere.

I naturskønne områder såsom Lille Vildmose, Hammer Bakker eller Sohngårdsholmparken kan børn og voksne nu drage ud og opleve sjove fortællinger, der udspiller sig som skattejagter langs ruter på 1-2 kilometer.

Gennem app’en Natureventyr guides man fra kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, der skal løses.

Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen 3-9 år, og de gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i kommunens spændende naturområder.

“Vi så under coronanedlukningen at familierne var gode til at komme ud i naturen og være sammen om forskellige aktiviteter og gåture.

Med de her 16 natureventyr kan gåturen foregå i ægte børnehøjde igennem eventyrlige fortællinger og spændende ruter.

Vi håber derfor på, at familierne fortsat vil blive inspireret til at komme ud og være aktive sammen i naturen, det er både godt for humøret, den fysiske og mentale sundhed,” siger Mads Duedahl, rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen for i Aalborg Kommune.

Med det nye samarbejde er Aalborg Kommune nu den kommune i landet, der er bedst repræsenteret med eventyr på Danmarkskortet.

Fortællinger skrevet unikt til hver rute

Eventyrene er skrevet, så de tager udgangspunkt i de ting, som børnene kan opleve langs ruterne. Derfor har hvert rute også sit helt eget unikke eventyr, der finder inspiration i områdets natur og historie.

I Sohngårdsholmparken kan man derfor drage ud med professor Vega og hendes assistent Nadim for at forberede en mægtig ekspedition til rummet.

I Lille Vildmose møder du trolden Vilfred, som tager på jagt efter en forsvunden elg, og ved Lindholm Høje eller Sebbersund oplever man fortællinger, der tager udgangspunkt i områdernes vikingehistorie.

“Det har været en udsøgt fornøjelse at opleve de udvalgte områder i Aalborg Kommune og dykke ned i deres spændende historie for at finde inspiration til eventyrene,” fortæller Dennis Maigaard fra Natureventyr, som repræsenterer én af de fem børnefamilier, som står bag projektet.

Sammen med hans familie har han over de seneste måneder tilbragt mange forlængede weekender med at trave naturen tynd, lægge ruter og skrive eventyr.

Liste med eventyr

 • Lindholm Høje: Bjørn og vølvens gåde
 • Lindholm Kridtgrav: Rejsen til søfolkets by
 • Egholm: Piratøen og frøkongens skat
 • Hammer Bakker: Niels og jagten på den gyldne hammer
 • Teglværkssøerne: Gravanden Gertrud og troldens bryllup
 • Trekantskoven: Mysteriet om den forsvundne puddel
 • Mølleparken: Noah og Rummanden på afveje
 • Østerådalen: Da ellefolket tog kong Toke til fange
 • Sohngårdsholmparken: Professor Vega og rejsen til rummet
 • Bundgårdsparken: Isaaks eget eventyr
 • Drastrup Skov: Da enhjørningen Uffe reddede Sora
 • Sebbersund Vikingeby: Sørøverangrebet ved Sebbersund
 • Halkær Mølle: Jagten på det forsvundne vand
 • Lundby Krat: Von Flugtenbergs flotte soldater
 • Portlandmosen: Lille Vildfred og det store frieri
 • Mulbjerge: Prinsen af Bakkefolket og sildepigen

Samarbejde med Bevæg Dig for Livet

Natureventyr blev med støtte fra DGI lanceret tilbage i september 2019. App’en rummer nu mere end 150 eventyr rundt omkring i landet, der er udviklet i samarbejde med kommuner og nationalparker.

Projektet har til formål at gøre det sjovt og nemt for voksne at tage børn i alderen 3-9 år med på en sjov og aktiv gåtur i naturen. Derfor samarbejder Natureventyr også med mange af visionskommunerne i Bevæg dig for livet.

Mere end 70.000 børn og voksne har allerede tilbagelagt over 100.000 kilometer på eventyr i naturen. App’en er gratis at downloade og kan hentes til iOS og Android.

Del artikel

Andre læser også