ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kurs mod stjernerne: Textur åbner kæmpe restaurant i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl står bag Textur
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl står bag Textur

De fleste, der har bare en minimal interesse i Aalborgs restaurant-branche, ved vist godt, at Dennis Juhl er en driftig herre.

På blot fem år har den erfarne restauratør – sammen med sin partner Frederik Østeraa – åbnet hele tre spisesteder i Aalborg: Textur, Struktur og Latur.

Den første i rækken var Textur, der tilbage i september 2017 åbnede på Vesterbro 65. Konceptet var simpelt. Her kunne du nemlig få gourmet til nordjyske priser, og nemt shuffle mellem en treretters-menu inkl. afstemt vinmenu for 333 kr., en fireretters for 444 kr. eller fem retter for 555 kr.

Dét koncept har siden vist sig at være populært, og efter et par gode år ved Gåsepigen er tiden nu kommet til noget nyt.

Kurs mod stjernerne: Textur åbner kæmpe restaurant i Aalborg
Textur på Vesterbro.
Foto: Okan Gültekin

Her åbner den nye Textur i Aalborg

I det sene forår rykker Dennis og Co. derfor ud af restauranten i midtbyen og sætter i stedet kurs mod stjernerne – helt bogstaveligt talt.

Fra juni måned kan gæsterne besøge et helt nyt og opgraderet Textur på den nye Stjernepladsen i Østre Havn, hvor kvadratmeterne tredobles, og komforten kommer til at nå et niveau, vi ikke har set lignende før i Aalborg.

“Der er ingen tvivl om, at vi flytter restauranten for gæsternes skyld. Vi har en god forretning her, men vi ønsker at kunne give vores gæster endnu bedre komfort, meget mere plads og med mulighed for at holde både små og store selskaber.

Det kan vi på Stjernepladsen,” fortæller Dennis Juhl til MigogAalborg.

Kurs mod stjernerne: Textur åbner kæmpe restaurant i Aalborg
Stjernepladsen

Store lokaler, store ambitioner

Den nye restaurant får intet mindre end 530 kvadratmeter, et stort åbent køkken, barområde, kaffeområde, pejsestue og tre forskellige lokaler, hvor gæsterne kan fordeles.

I den nuværende restaurant har man omkring 60 pladser, mens den nye får 100. Dette betyder, at gæsterne altså får langt mere albueplads, end de er vant til på Vesterbro – og dét er tiltrængt.

“Vi siger nej til alt for mange hernede – særligt i weekenden. Derudover er der også mange af vores gæster, der går herfra med en stor oplevelse på madfronten, men godt kunne have brugt, at der var lidt mere plads omkring bordene.

Det får de fremover,” forklarer Dennis.

Kurs mod stjernerne: Textur åbner kæmpe restaurant i Aalborg
Stjernepladsen

Lokalt samarbejde skaber den perfekte restaurant

I de nye lokaler bliver der som nævnt et særligt fokus på at højne komfortoplevelsen, og det gør man naturligvis i samarbejde med en masse af byens lokale aktører.

Eksempelvis sørger Mani Pine for at bygge bar og garderober, mens Høgh Møbler leverer en stor del af møblementet.

Stilmæssigt opgraderer man også den nye restaurant, der bliver pakket ind i mørkbejdset træ, varme nuancer og mørke gardiner.

“Textur er en aftenrestaurant, og vi ønsker stadig, at det skal være cozy at være der. Derfor tager vi også nogle store beslutninger på materialevalget, så de store lokaler ikke synes større, end at det stadig er hyggeligt at være der,” siger Dennis.

Restaurantens centrum bliver det store åbne køkken, hvor gæsterne kan følge med i alt hvad der sker.

Menuen bliver så man kender (og elsker) den fra Textur med de samme menupakker – dog også med en opgradering i form af en seksretters menu for 666 kr.

Derudover fås alle menuer også fremover i en vegetarudgave for netop at imødekomme gæsternes ønsker og forespørgsler.

Kurs mod stjernerne: Textur åbner kæmpe restaurant i Aalborg
Arkivfoto, Textur

Aalborg centrum skal være større

Dennis og Frederik er ikke bange for at tage chancer.

Latur åbnede de i Hasseris, langt væk fra byens pulserende restaurantliv, og nu satser de altså ved at flytte den centralplacerede Textur ud på Stjernepladsen i det østlige Aalborg.

Men for dem, er det et helt naturligt valg.

“Der er masser af gode restauranter i midtbyen, men alt behøver heller ikke at ligge i centrum. På Stjernepladsen får vi masser af plads og eksempelvis to kæmpe parkeringshuse et stenkast fra restauranten.

Kurs mod stjernerne: Textur åbner kæmpe restaurant i Aalborg
Arkivfoto, Textur

Fra restauranten er der kun tre minutters gang til Musikkens Hus, og gåturen langt havnen fra Stjernepladsen til centrum er vel en af de flotteste du kan begive dig ud på i Aalborg,” forklarer Dennis.

Ved at ligge tæt på nogle af Aalborgs kultursteder, håber Dennis også, at mange flere vil bruge Textur til at kigge ind både før og efter de forskellige arrangementer.

Plads kommer der i hvert fald ikke til at mangle.

Det gamle Textur forventes at lukke i maj, hvor indflytningen i det nye også finder sted. Forløber alt efter planen, vil den nye restaurant åbne officielt for aalborgenserne i juni 2022.

Del artikel