Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lynhurtigt svar: Nyt testcenter åbner i Aalborg midtby

Af Stine Kjølby Christensen

 Om få dage åbner et nyt testcenter i Aalborg midtby, hvor man i tidsrummet kl. 7-17 kan få foretaget en lyntest, der giver svar inden for kort tid. 

Med den ny testmulighed i Folkekirkens Hus på Gammel Torv bliver vejen til en Coronatest væsentligt kortere end tilfældet er i dag for de folk, der bor i midtbyen.

Tættere på folks bopæl

Erfaringer fra tidligere indsatser har vist, at det gør en forskel, at testcentrene ligger tæt på bopælen, og da der bor rigtig mange mennesker i Aalborg Midtby- heraf en stor del, der bor tæt i etagebyggeri – så giver det rigtig god mening at lave en ekstra ind­sats her for at holde øje med smittetrykket.

“Da vi fik henvendelsen fra Regionen, var jeg ikke i tvivl,” fortæller direktøren ved Folkekirkens Hus, og han fortsætter:

“Selvfølgelig skal vi hjælpe, hvor vi kan, og da vi p.t. ikke må holde arrangementer i Folkekirkens Hus pga. forsamlingsforbuddet, lå det lige til højrebenet at give Region Nordjylland mulighed for at bruge huset som testcenter.

Vi glæder os over, at vi kan være med til at gøre en forskel,” slutter Henrik Thorngaard.

Det er Region Nordjylland, der har ansvaret for test delen, men det er personale fra Falck, der bemander det midlertidige testcenter i Folkekirkens Hus, hvor man får hurtigt svar på prøven.