Danske klassikere: Nyt spisested byder på ren nostalgi
Det kan hurtigt blive lige eksotisk nok, når man skal ud at finde takeaway.
Selvom vi er vilde med mad fra både Indien, Japan, USA og Italien, så er der altid noget dejligt over at vende hjem.
Og det er netop den følelse, man får, når man stiller sig foran “Smørhullet”, der er nyeste skud på stammen i Friis Streetfood.
De kalder selv deres mad for en hyldest til den danske madtradition – og traditionelt, må det siges at være.
Udvalget består af klassikere som stegt flæsk med kartofler og persillesovs, boller i karry og fem forskellige slags smørrebrød.
Det mest moderne på menukortet er vel deres flæskestegssandwich, og selv dét smager jo nærmest som en bid af Danmark.
Noget for pengene
MigogAalborg har naturligvis været forbi for at teste de nye måltider.
Går du direkte til flagskibsretten stegt flæsk med persillesovs, så har du valget mellem 5 stykker stegt flæsk til 95 kroner eller 7 stykker flæsk til 125 kroner.
For de penge får du til gengæld en stor tallerken (skål) lækkerier.
Selvom det er lidt underligt at få serveret Danmarks nationalret i en bowle, så fejler “Smørhullets” version ikke det fjerneste.
Stegt flæsk er en svær balancegang – for kødet kan enten være undertilberedt (og ufatteligt sejt) eller skamstegt så meget, at det forstøver i munden.
Men hos “Smørhullet” rammer de den faktisk ret fint – kødet har bevaret sin saftighed, samtidig med det er godt sprødt – og så tilpas saltet.
Persillesaucen er også ganske velsmagende, og kartoflerne har fået lov at beholde skrællen på, og det giver jo altid lidt ekstra smag.
Den helt store positive overraskelse af rødbederne, der smager hjemmesyltede – med en dejlig smag af anis.
Til 125 kr. for syv stykker flæsk med tilbehør er der, i vores øjne, god value for money.
Flæskestegssandwich eller ej?
Er du mere til flæsk uden persillesovs og kartofler, så er flæskestegssandwichen nok lige noget for dig.
Både brød og indhold var særdeles velsmagende, og der var gudskelov hverken sparet på mayonnaise, rødkål eller syltede agurker.
Flæskestegen manglede dog – det var nemlig nærmere stegt flæsk, der var i burgeren – og altså ikke det klassiske og mere “bløde” stykke kød, man kender fra den traditionelle flæskestegssandwich.
Det gjorde dog ikke det store, for det crispy flæsk gav noget godt bid til de ellers bløde komponenter i burgeren … Eller … Sandwichen.
Selvom den smagte virkelig lækkert, så var vi ikke helt så mætte, som vi gerne ville have været, efter måltidet.
Vi kunne derfor godt have ønsket os lidt ekstra tilbehør on the side, men det er desværre ikke muligt at købe i denne bod.
En flæskestegssandwich er jo aldrig blevet dårligere af en omgang fritter, vil vi påstå.
Den helt klassiske
Ønsker du at gå mere simpelt til værks, så er en god omgang smørrebrød altid en sikker vinder.
Vi prøvede stykkerne med kartoffel, æg og rejer og fiskefilet. Alle smagte de præcis som et godt stykke smørrebrød skal – hverken mere eller mindre.
Et stykke kommer til at koste dig 65 kroner, og vi blev ikke umiddelbart mætte på det ene stykke, så vores råd vil være, at man som minimum har penge med til to.
Åbent alle dage
Vi kender det godt.
Lige pludselig melder sulten sig til en god omgang stegt flæsk, men det, du har mindst lyst til i hele verden, er at lave det hele selv.
Heldigvis kan du på Friis Streetfood komme forbi “Smørhullet” alle dage fra klokken 11 til 21 – fredag og lørdag helt til klokken 22.
Er man studerende får man endda 10 procent rabat på hele menuen.
Vi fik desværre ikke prøvet deres boller i karry, så I kan jo tage forbi og lave jeres egen test af netop den klassiker – velbekomme.