ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt smart tiltag: Nu kan du leje en cykel i byen

Af Emil Kjær Jørgensen

Donkey Republic har stor succes i flere europæiske byer med deres delecykelkoncept, som blandt andet findes i store byer som Amsterdam, Barcelona, London og København.

Nu har Aalborg Kommune indgået et samarbejde med Donkey Republic om at stille 50 delecykler til rådighed her i byen. Hvis aalborgenserne tager godt imod ordningen, vil ordningen muligvis blive udvidet.

Nyt smart tiltag: Nu kan du leje en cykel i byen
Her kan cyklernes lejes

“Med dette tilbud giver vi byens mange gæster og brugere en let mulighed for at komme rundt i vores dejlige by. Det er et ret simpelt system og nogle solide, velkørende cykler som vi tror kan skabe mange gode oplevelser,” udtaler Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen, i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

“Vi har aftalt med Donkey Republic, at systemet evalueres efter 1 år og samtidig får vi løbende stillet anonymiserede data til rådighed, der fortæller, hvordan cyklerne bliver brugt – noget vi kan bruge i vores fortsatte arbejde med at gøre det lettere at vælge cyklen til.

Tre gear, lygter og synlige i gadebilledet

De mange bycykelstandere er såkaldte “Hubs”, og de markerer hvor delecyklerne kan findes i byen. Ved de udvalgte Hubs skal delecyklerne således hentes og afleveres ved endt leje som koster 12,50 kr. for 30 minutter.

Man kan også købe et medlemskab eller månedskort og opnå rabat.

De orange delecykler bliver genkendelige i bybilledet og er traditionelle og velkørende med tre gear og lygter. Udgifter til delecyklerne er dækket af markedsføring og driften varetages af Donkey Republic i samarbejde med Kenneth Prisker fra Studiecyklen.dk.

Projektet har en testperiode på 12 måneder. Herefter evalueres systemet, hvorefter det tilpasses, udvides eller stoppes.

Sådan fungerer delecykelkonceptet:

Udlejning sker via mobilitelefon ved gratis at downloade Donkey Republic app.

  • Opret en profil
  • Kortet viser, hvor der er ledige delecykler, og hvor de står.
  • Delecyklen kan bruges fra 30 min. og op til 72 timer.
  • Stop hvor du vil, så længe du lejer cyklen.
  • Efter leje af cyklen skal den bringes hen til en hub. Lås cyklen og tryk “stop leje” på appen

Del artikel