Nyt scoop i AKKC: En af verdens største musicals kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Evita
Pressefoto: Evita

Aalborg Kongres & Kultur Center har i den grad formået at skaffe store musicals og hotte navne til byen det seneste år med direktør Nicolaj Holm i spidsen.

Nu kommer en af verdens største musicals så på scenen i Aalborg.

100 år efter Eva Peróns fødsel, opfører MCH Herning Kongrescenter den legendariske musical Evita. Som led i en eksklusiv aftale med Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), spiller musicalen i Aalborghallen i maj 2019.

Mange kan synge med på den smukke sang ”Don’t Cry For Me Argentina” fra musicalen Evita, der er kendt for både at være festlig og samtidig så rørende, at publikum har svært ved ikke at knibe en lille tåre.

Fire dage i Aalborg

MCH Herning Kongrescenter fremfører den verdensberømte musical i forbindelse med 100-året for Evitas fødsel 7. maj 2019, og på grund af en eksklusiv aftale med AKKC spiller musicalen også fire gange i Aalborghallen 16.-18. maj, som det eneste sted i Danmark ud over egen scene i Herning.

“Vi er utroligt glade for at kunne tilbyde det nordjyske publikum endnu en musical af de helt store. At Evita kommer til Aalborg er et resultat af den aftale, vi indgik med MCH Herning Kongrescenter i 2017, som har betydet, at vi indtil nu har kunnet præsentere de populære titler Les Misèrables og Folk og røvere i Kardemomme By.

Og nu føjer vi altså ikoniske Evita til den liste,” siger Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

AKKC-direktør Nicolaj Holm foran Evita-plakaten

Evita er en dramatisk fortælling om den karismatiske og ikoniske Eva Peróns rejse fra et liv i yderste fattigdom til en plads i overklassens rampelys, frem til sin død som kun 33-årig – en død, der efterlod Argentina i landesorg.

Eva Perón nåede nemlig trods sin unge alder at forføre en hel nation og var kendt for sin kamp for underklassen. Hun var samtidig foragtet af overklassen, fordi hun blandede sig i sin mands, general, præsident og diktator, Juan Peróns, politiske embede.

To af musicalens helt store

Det er ikke hvem som helst, der står bag den populære musical. Andrew Lloyd Webber og Tim Rice har sammen skrevet Evita, som også er blevet filmatiseret gennem tiden med blandt andre Madonna og Antonio Banderas i hovedrollerne.

Andrew Lloyd Webber må siges at være kongen af musicals og står bag verdenskendte produktioner som Phantom of the Opera, Starlight Express og Cats, ligesom samarbejdet med Tim Rice også førte Jesus Christ Superstar med sig.

Tim Rice er en af Englands mest hyldede tekstforfattere, og har ud over samarbejdet med Webber også skrevet teksterne til musicalen Chess i samarbejde med de to ABBA-herrer Björn Ulvaeus og Benny Andersson.

Derudover har han samarbejdet med Alan Menken om blandt andre Disneys Aladdin og Skønheden og udyret, og arbejdede også sammen med Elton John om Løvernes Konge.

Evita har spillet i årevis på Londons West End og på Broadway, og i 1979 modtog den, som den første britiske musical nogensinde, en Tony Award.

Evita spiller i Aalborg Kongres & Kultur Center 16.-18. maj 2019. Billetterne er i salg. Du kan se mere info her