ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt samarbejde: Aalborg Kommune og Stine Rex sikrer bevægelse i skoletiden

Af Stine Kjølby Christensen

Sandsynligvis har du hørt om Stine Rex, og måske har du også set ryggen af hende, når hun suser rundt i hele Nordjylland, ja hele verden, på sine stærke løbeben.

Men ud over at være bidt af en gal løbesko, så er Stine også mor til to børn på en af skolerne i Aalborg, og hvad det betyder for historien, vender vi tilbage til om lidt.

Alle skoler i Aalborg Kommune har siden 2020 arbejdet med projektet Bevægelsens År, hvor børn og voksne har løbet, hoppet, sprunget, danset og sendt bevægelsesstafetter mellem skolerne – alt sammen for at få mere bevægelse ind i skoledagen.

Men under nedlukningen har det naturligvis været lidt sværere at gøre bevægelsen til en naturlig del af skoledagen, og her så Stine Rex en mulighed.

Træning i Fællesskab

Sammen med Vejgaard Østre Skole har hun derfor lavet en række bevægelsesvideoer, som skolen har delt på sin Facebookside og som er blevet brugt i undervisningen, og tiltaget er så godt, at Skoleforvaltningen nu udbreder konceptet til flere skoler under navnet Træning i Fællesskab.

Hver uge vil Stine Rex og en medhjælper eller to derfor lave fem bevægelsesvideoer, som bliver delt i løbet af ugen og brugt af lærere og pædagoger i undervisningen.

“Ideen kommer på et godt tidspunkt, for selvom vi har fået flere elever tilbage i skolen, har vi også stadig mange, der sidder hjemme, og der er ingen tvivl om, at de trænger til at røre sig,” siger skoleleder på Vejgaard Østre Skole Jesper Saugstrup

Fællesskabende aktiviteter er altid vigtige, men nok særligt i en tid med COVID-19. Det er en måde at gøre noget sammen og styrke fællesskabsfølelsen, selvom nogle stadig er hver for sig.

“Når vi gør noget sammen, styrker vi også det, vi har sammen. Og hvis jeg kan være med til at gøre en lille forskel for kommunens børn og unge, trækker jeg gerne i løbeskoene og stiller mig foran et kamera,” siger Stine Rex.

Fakta

Bevægelsesprojektet Bevægelsens År skulle oprindeligt køre i 2020, men på grund af Corona-situationen er det blevet udvidet til 2021 også.

Stine Rex er en dansk atlet (ultraløber). Hun har blandt andet vundet EM-Sølv i 24-timers løb i 2018 og i 2020 slået den europæiske rekord i 48 timers løb med en distance på 384 km. Desuden er hun mor til et tvillingepar på Vejgaard Østre Skole.

Træningsvideoerne er 5-7 minutter lange og består af simple træningsøvelser, som eleverne kan gennemføre i klassen uden særlige remedier.

Videoerne vil på skift have fokus på styrke, puls, udholdenhed, koordination m.m.

Del artikel

Andre læser også