Pasta med et twist: Nyt pasta-sted åbner i Aalborg
Butikker og restauranter lukker på stribe i Aalborg, men på Reberbansgade er der heldigvis nogen, som har mod på at åbne nyt.
Ejerne af det populære takeaway-sted On the Dot, Ion Dumitrascu og Loredana Dumitrascu, har besluttet sig for at udvide forretningen med et nyt madunivers.
Denne gang er det pasta, der er i fokus.
“Det bliver ikke traditionel pasta, men pasta med et twist. Dem, der kender til vores burgere, ved hvad de skal forvente.
Vi forsøger at holde prisniveauet lavere, så alle kan være med,” fortæller Ion Dumitrascu, der er medejer og kok.
Doticelli, som spisestedet hedder, åbner i morgen fredag den 7. juli i lokalerne ved siden af On the Dot, mere præcist Reberbansgade 20.
For at fejre åbningen kører de med 50% rabat på hele menuen både fredag og lørdag.
“Vi vil gerne forkæle alle,” tilføjer Loredana med et smil.
Åbningstidspunktet er ikke helt fastsat endnu , men du kan følge med på Doticellis Facebook og Instagram, hvor de snart afslører det.
10 lækre pastaretter
Med lukningen af Aalborgs dedikerede pastapusher, Casa Pazza, i januar 2023, har Aalborg (og Reberen) manglet et sted, der tilbyder rigtig lækker pasta.
Det hul i markedet var Dumitrascu ægteparret hurtige til at spotte, og nu giver de det et forsøg.
“Jeg elsker mad. At lave mad er også en hobby for mig, så hvorfor ikke gøre en forretning ud af det?
Der er mange steder, der lukker lige nu i Aalborg, men vi tager chancen,” forklarer Ion.
Når man giver sig i kast med den ædle pastakunst, er det nærliggende at kopiere de italienske mestre. Ion og Loredana vælger dog at gå deres egen vej.
“Det bliver ikke 100% italiensk. Vi har ikke lyst til at gå og ændre på opskrifter fra italienere, når de er de ubestridte mestre af pasta. I stedet forsøger vi at give retterne vores eget twist.
Vi laver for eksempel en ret med muslinger og kimchi creme, en anden med slowcooked pork og tilbyder også vegetariske varianter,” siger Ion.
Der er lige nu 10 pastaretter på menuen foruden calamari og salat med burrata som forretter og en hjemmelavet cheesecake som dessert.
Pastaretterne varierer fra svinekød til oksekød, bolognese, traditionel cabonara (intet twist her “fordi den er fantastisk, som den er”, som Ion siger), tigerrejer, muslinger, hokaido, trøfler, citron porre og svampe.
Retterne kommer til at ændre sig på sigt, så der kommer variation for især stamkunderne.
Sådan smager det
Vi var heldige at blive inviterede til en lille smagstest før åbningen, og vi klapper stadig i vores små hænder.
Det er SERIØST god pasta, du får serveret.
Vi fik kværnet hver vores skål på ingen tid, og blandt de store favoritter var retten med trøfler og den med svinekød.
Uden at være deciderede pastaeksperter må vi sige, at vi var imponerede over kvaliteten og satte pris på balancen mellem alle ingredienserne.
Det er simple pastaretter med tre eller fire ingredienser, som blandes med én af tre pastasorter: Pappardelle, pipe rigate eller bucatini.
Hvis Doticelli fortsætter stilen med opfindsom, velsmagende mad som hos On the Dot er vi ikke i tvivl om, at pastastedet også bliver en stor succes.
Priserne kommer til at ligge fra 100 kroner per pastaret.
Doticellis åbningstider bliver hver dag fra klokken 11.00 til 20.00.
Læs mere på Doticellis hjemmeside.