Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt orangutang-anlæg er snart færdigt: I går flyttede en ny beboer ind

Af Stine Kjølby Christensen

Der er gang i den i Aalborg Zoo i øjeblikket.

Området, hvor havens orangutanger hidtil har boet, har været under en grundig renovering – og nu står det nye anlæg snart klar.

Men det er ikke kun rammerne, der er nye. Det samme er de beboere, der skal bo i anlægget.

Derfor var det også med stor begejstring, at Aalborg Zoo i går kunne byde velkommen til deres helt nye orangutang-hun, Ruti.

Nyt orangutang-anlæg er snart færdigt: I går flyttede en ny beboer ind

Hun er ni år gammel og kommer fra Sosto Zoo i Ungarn. I næste uge ankommer også hannen Pal fra Madrid Zoo, men Ruti får lige anlægget for sig selv nogle dage, så hun kan falde godt til.

For at give dyrene de bedste betingelser i de nye omgivelser og tid til at lære hinanden at kende i fred og ro, vil Aalborg Zoo holde orangutanghuset lukket et lille stykke tid, indtil de vurderer, at dyrene er klar til at møde gæster.

Dyrepasseren, Kenneth var med Ruti på hele rejsen til Aalborg. Inden afrejsen fulgte han i et par dage Ruti og hendes dyrepassere i Zosto Zoo for at lære hende at kende og se, hvordan dyrepasserne dér har arbejdet med hende.

Nyt anlæg står snart færdigt

Ruti vakte lidt opsigt ved den danske grænse. Det er ikke hverdagskost at tjekke pas på en orangutang, så betjentene fik både en god historie og et foto med hjem fra arbejde.

Nyt orangutang-anlæg er snart færdigt: I går flyttede en ny beboer ind Nyt orangutang-anlæg er snart færdigt: I går flyttede en ny beboer ind

Der var mange til at tage imod Ruti og hjælpe med at flytte hende de sidste meter og lukke hende ind i sit nye anlæg.

Dyrepasserne havde selvfølgelig gjort anlægget fint og klar til Ruti og sørget for både mad, tæpper og redemateriale, så hun kan komme til at indrette sig.

Orangutanger bygger nemlig reder, hvor de kan hvile sig i løbet af dagen og sove om natten.

Nyt orangutang-anlæg er snart færdigt: I går flyttede en ny beboer ind

Ved det store nye anlæg udenfor venter en mindre skov af planter på at blive sat i jorden. Det er nogle af de sidste detaljer der mangler, før anlægget står helt færdigt.