Nyt liv til Astoria Bio: Kvindelig mægler-duo rykker ind og ser et hul i markedet

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Det startede på Filippinerne lige efter nytår. Christina Neve og Camilla Stisager lærte hinanden at kende, da begge arbejdede sammen hos ejendomsmægleren Thorkild Kristensen.

I starten af det nye år rejste de så på en eksotisk ferie sammen. Og det var med en cocktail i hånden og udsigten til azurblåt vand, at de fandt på navnet, DITHJEM.

Da de vendte retur til Aalborg gjorde de alvor af de mange lange snakke på ferien og sagde begge op hos Thorkild Kristensen.

For 10 dage siden åbnede ejendomsmægleren DITHJEM med Christina og Camilla i spidsen så dørene for deres drømmeprojekt. Med hotdogs og popcorn-maskine til åbningsreceptionen.

Især popcorn-maskinen var obligatorisk, eftersom Aalborgs nye mægler-duo har fundet en ret unik lokation til deres mæglerbutik på Vesterbro. Det er i den gamle Astoria Bio, hvor deres kontor nu er bygget op i den gamle foyer.

Trængt marked i Aalborg

Bygningen rummer så meget historie, og nu skal Christina Neve og Camilla Stisager selv ud og skabe et nyt stykke historie. Og i et marked, der i forvejen er meget trængt med utrolig mange mæglere om buddet i Aalborg.

”Vi er helt med på, at det er en ret hård branche, vi bevæger os ud i. Men vi har også tilsammen mere end 20 års erfaring fra branchen og et rigtig stærkt netværk. Nu har vi bare muligheden for bruge den erfaring, vi har fået gennem årene og så gøre tingene på vores egen måde,” siger Christina Neve.

Hun suppleres af Camilla;

”Vi vil gerne gøre tingene ordentligt og helt til bunds. Hos de store mæglerkæder kan det godt gå lidt stærkt. Så snart et salg er afsluttet, så sender man måske sagen til et servicecenter, og man har ”for travlt” til at deltage i overdragelsen. Der kommer vi til at være med hele vejen fra vurdering til overdragelsen af nøglen – for det er faktisk en rigtig stor dag for mange mennesker,” lyder det fra den anden del af DITHJEM.

Tror på de kan gøre en forskel

De er den første kvindelige mægler-duo i 30’erne som går egne veje i Aalborg – og dermed op imod de større fisk i mæglerbranchen, hvor flere har store landsdækkende pengetanke bag sig.

”Vi kan ikke prale med, at vi opfinder den dybe tallerken en gang mere. Vi kan ikke revolutionere branchen, men vi tror på, at vi alligevel kan gøre en forskel. Vi tror, at vores force bliver, at vi er to kvinder, der både har den kvindelige empati, men som også kan skære ind til benet.

Det her er et servicefag, men det glemmer mange mæglere faktisk, når det bliver alt for stort og konceptpræget,” mener Christina Neve.

De erkender begge, at det ikke er pengene, der driver dem, efter de sagde velbetalte faste jobs op.

”Vi går væsentligt ned i løn for at få det her til at hænge sammen. Men hvad er prisen for frihed? Vi ønskede at være i et job, hvor vi ikke følte, at vi skulle gå på kompromis med noget. Vi elsker at arbejde, og er villige til at knokle rigtig meget for dem, der giver os tillid.

”Vi går heller ikke med store ambitioner om at åbne 5 afdelinger rundt omkring i Aalborg. Vi vil ikke være større end, vi selv kan være en del af det hele – og én god forretning er nok for os. På den måde tror vi på, vi kan bevare den personlige del i vores job og fortsætte med at have kunden og deres hjem i fokus,” siger Christina.

Vil være ærlige fra start

Vi tror på, at det er vigtigt at møde kunderne i øjenhøjde og være helt ærlige fra start. Vi er kendt for at sige tingene, som de er, så hos os får man en ærlig, men ikke mindst professionel og faglig kompetent rådgivning. Hvis alle parter taler rent ud af posen, så kommer der ingen ubehagelige overraskelser på et senere tidspunkt,” forklarer Camilla.

Handler man igennem DITHJEM er man også med at støtte lokale foreninger i Aalborg.

”Vi donerer fem procent af vores omsætning til et godt formål. Vi vil gerne hjælpe andre med, at de har et trygt sted at være. Vi har derfor valgt tre forskellige foreninger, der er lokalt forankret i Aalborg.

Vi ønsker at kunne se med egne øjne, at det vi gør virkelig hjælper. Derfor støtter vi Dansk Dyreværn i Aalborg, Café Hjerterummet, som er for de hjemløse, og så Barnets Blå Hus. Dem der har solgt gennem os kan så selv bestemme, hvem af de tre foreninger, de ønsker at støtte,” siger Christina Neve.

Var skeptiske i starten

Selve forretningens beliggenhed i den gamle biograf er den kvindelige mægler-duo mere end tilfredse med.

”I starten var vi lidt skeptiske. Men da vi først havde været inde og kigge på det, så var vi bare solgt. Det ligger jo fantastisk, og der kører rigtig mange forbi hver eneste dag. Selve lokalerne gemmer på så meget historie, og vi synes, at rammerne er optimale for os.

I starten var vi lidt nervøse over parkeringsmulighederne, men eksempelvis tager det kun to minutter at gå fra Aalborg Kongres & Kultur Center’s parkeringsplads, så det bliver heldigvis ikke noget, der trækker ned for os.

Nu glæder vi os bare til at komme sådan for alvor i gang med det hele. Og til at få hjulpet en masse med at få opfyldt deres boligdrømme. Vi har set, hvordan nordjyderne godt kan lide at handle med de lidt mindre lokale mæglere, så der vil vi gå ind og finde vores plads.

Vi er heldigvis kommet rigtig godt fra start med et par gode håndfulde boliger til salg og endda også et par hurtige salg,” slutter Camilla Stisager med et stort smil på læberne.

Lige nu kører de en sjov karnevalskonkurrence på deres Facebook-side

Vin – mad og cocktails: Napa bliver nyt lækkert sted i Vesterå

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.