Nyt liv til Astoria Bio: Kvindelig mægler-duo rykker ind og ser et hul i markedet

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Det startede på Filippinerne lige efter nytår. Christina Neve og Camilla Stisager lærte hinanden at kende, da begge arbejdede sammen hos ejendomsmægleren Thorkild Kristensen.

I starten af det nye år rejste de så på en eksotisk ferie sammen. Og det var med en cocktail i hånden og udsigten til azurblåt vand, at de fandt på navnet, DITHJEM.

Da de vendte retur til Aalborg gjorde de alvor af de mange lange snakke på ferien og sagde begge op hos Thorkild Kristensen.

For 10 dage siden åbnede ejendomsmægleren DITHJEM med Christina og Camilla i spidsen så dørene for deres drømmeprojekt. Med hotdogs og popcorn-maskine til åbningsreceptionen.

Især popcorn-maskinen var obligatorisk, eftersom Aalborgs nye mægler-duo har fundet en ret unik lokation til deres mæglerbutik på Vesterbro. Det er i den gamle Astoria Bio, hvor deres kontor nu er bygget op i den gamle foyer.

Trængt marked i Aalborg

Bygningen rummer så meget historie, og nu skal Christina Neve og Camilla Stisager selv ud og skabe et nyt stykke historie. Og i et marked, der i forvejen er meget trængt med utrolig mange mæglere om buddet i Aalborg.

”Vi er helt med på, at det er en ret hård branche, vi bevæger os ud i. Men vi har også tilsammen mere end 20 års erfaring fra branchen og et rigtig stærkt netværk. Nu har vi bare muligheden for bruge den erfaring, vi har fået gennem årene og så gøre tingene på vores egen måde,” siger Christina Neve.

Hun suppleres af Camilla;

”Vi vil gerne gøre tingene ordentligt og helt til bunds. Hos de store mæglerkæder kan det godt gå lidt stærkt. Så snart et salg er afsluttet, så sender man måske sagen til et servicecenter, og man har ”for travlt” til at deltage i overdragelsen. Der kommer vi til at være med hele vejen fra vurdering til overdragelsen af nøglen – for det er faktisk en rigtig stor dag for mange mennesker,” lyder det fra den anden del af DITHJEM.

Tror på de kan gøre en forskel

De er den første kvindelige mægler-duo i 30’erne som går egne veje i Aalborg – og dermed op imod de større fisk i mæglerbranchen, hvor flere har store landsdækkende pengetanke bag sig.

”Vi kan ikke prale med, at vi opfinder den dybe tallerken en gang mere. Vi kan ikke revolutionere branchen, men vi tror på, at vi alligevel kan gøre en forskel. Vi tror, at vores force bliver, at vi er to kvinder, der både har den kvindelige empati, men som også kan skære ind til benet.

Det her er et servicefag, men det glemmer mange mæglere faktisk, når det bliver alt for stort og konceptpræget,” mener Christina Neve.

De erkender begge, at det ikke er pengene, der driver dem, efter de sagde velbetalte faste jobs op.

”Vi går væsentligt ned i løn for at få det her til at hænge sammen. Men hvad er prisen for frihed? Vi ønskede at være i et job, hvor vi ikke følte, at vi skulle gå på kompromis med noget. Vi elsker at arbejde, og er villige til at knokle rigtig meget for dem, der giver os tillid.

”Vi går heller ikke med store ambitioner om at åbne 5 afdelinger rundt omkring i Aalborg. Vi vil ikke være større end, vi selv kan være en del af det hele – og én god forretning er nok for os. På den måde tror vi på, vi kan bevare den personlige del i vores job og fortsætte med at have kunden og deres hjem i fokus,” siger Christina.

Vil være ærlige fra start

Vi tror på, at det er vigtigt at møde kunderne i øjenhøjde og være helt ærlige fra start. Vi er kendt for at sige tingene, som de er, så hos os får man en ærlig, men ikke mindst professionel og faglig kompetent rådgivning. Hvis alle parter taler rent ud af posen, så kommer der ingen ubehagelige overraskelser på et senere tidspunkt,” forklarer Camilla.

Handler man igennem DITHJEM er man også med at støtte lokale foreninger i Aalborg.

”Vi donerer fem procent af vores omsætning til et godt formål. Vi vil gerne hjælpe andre med, at de har et trygt sted at være. Vi har derfor valgt tre forskellige foreninger, der er lokalt forankret i Aalborg.

Vi ønsker at kunne se med egne øjne, at det vi gør virkelig hjælper. Derfor støtter vi Dansk Dyreværn i Aalborg, Café Hjerterummet, som er for de hjemløse, og så Barnets Blå Hus. Dem der har solgt gennem os kan så selv bestemme, hvem af de tre foreninger, de ønsker at støtte,” siger Christina Neve.

Var skeptiske i starten

Selve forretningens beliggenhed i den gamle biograf er den kvindelige mægler-duo mere end tilfredse med.

”I starten var vi lidt skeptiske. Men da vi først havde været inde og kigge på det, så var vi bare solgt. Det ligger jo fantastisk, og der kører rigtig mange forbi hver eneste dag. Selve lokalerne gemmer på så meget historie, og vi synes, at rammerne er optimale for os.

I starten var vi lidt nervøse over parkeringsmulighederne, men eksempelvis tager det kun to minutter at gå fra Aalborg Kongres & Kultur Center’s parkeringsplads, så det bliver heldigvis ikke noget, der trækker ned for os.

Nu glæder vi os bare til at komme sådan for alvor i gang med det hele. Og til at få hjulpet en masse med at få opfyldt deres boligdrømme. Vi har set, hvordan nordjyderne godt kan lide at handle med de lidt mindre lokale mæglere, så der vil vi gå ind og finde vores plads.

Vi er heldigvis kommet rigtig godt fra start med et par gode håndfulde boliger til salg og endda også et par hurtige salg,” slutter Camilla Stisager med et stort smil på læberne.

Lige nu kører de en sjov karnevalskonkurrence på deres Facebook-side

Vin – mad og cocktails: Napa bliver nyt lækkert sted i Vesterå

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Så gik den ikke længere: Sørensen’s ved Havnefronten er lukket

Skrevet af: Michael Qureshi

Der skyder en masse nye spændende spisesteder op i Aalborg.

Vi har blandt andet skrevet om dem, vi glæder os allermest til i 2019 – dem kan du læse om her.

Men hvor der er medgang, så vil andre også opleve det modsatte. Den mere triste skæbne har den store restaurant Sørensens Restaurant og Musikbar måtte lide.

Den er netop lukket helt, og restauranten drives ikke videre. Tilbage står store lokaler nyligt indrettet med en udsigt til Aalborgs Havnefront.

Billeder fra sommer

 

Gamle Casa Blanca lokaler

Det var her, at det legendariske buffet-sted Casa Blanca engang lå, og hvor Jacobs Fiskerestaurant senere prøvede lykken uden held.

Det var fyrværkerimanden Martin Sørensen, der med store armbevægelser åbnede Sørensen’s i oktober 2017.

Restauranten blev totalt renoveret og indrettet lækkert. Der var ambitioner i køkkenet, og i weekenderne skulle det være stedet, man tog hen for dem over 35-40 år. Med live-musik og cocktails.

Men blot et år senere i oktober 2018 trak Martin Sørensen stikket, og i CVR-registeret står Sørensens ApS som værende under konkurs.

Det er i øvrigt langt fra første gang Martin Sørensen oplever en konkurs, kan man læse i CVR-registeret. Her står 13 selskaber som enten ophørt efter konkurs eller værende under konkurs.

Aalborg Fyrværkerifabrik og virksomheden Carbide står som de eneste i normal status.

Mange søvnløse nætter

Da Martin Sørensen trak sig fra Sørensen’s, overtog event-manager Ole Juul driften, men kort før nytår meldte han ud, at han ikke var manden til at føre Sørensen’s videre.

På sin Facebook lavede han et offentligt opslag, hvor han blandt andet skrev;

“Jeg nåede desværre aldrig at samle det hold i Restauranten, jeg havde håbet på, og dermed heller ikke sætte det præg på stedet jeg ønskede mig.

Den korte tid har dog på ingen måde været forgæves, selv om det har givet mange søvnløse nætter, frustrationer og håbløshed, så har jeg også mødt mange nye dejlige mennesker haft masser af grin, fået mange flotte tilbud og vel nærmest aldrig spist og drukket så lidt som i den periode. Lidt grotesk med egen Restaurant.”

Over for MigogAalborg uddyber Ole Juul.

“Den helt korte version er, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg gik ind til. Men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var svært at få en god forretning ud af stedet. Så derfor gik jeg, før det økonomiske løb for meget baglæns,” siger Ole Juul.

En af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme

Det er nu Nybolig Erhverv, der har fået opgaven til at leje lokalerne med adressen Ved Stranden 4 ud.

“Jeg synes personligt, at det er en af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme. Den står knivskarpt efter renoveringen, og med overtagelse overtager man samtidig al inventar uden afståelse. Så det er faktisk kun et depositum, og så er man i gang,” siger Mads Jespersen til MigogAalborg.

Sådan ser der ud på Sørensens

Med over 600 kvadratmeter fordelt på to etager, så er det en stor restaurant, men bestemt attraktiv for større kæder. Der er også et kæmpe ude-serverings område, som kan udnyttes i lunere tider.

“Der er faktisk allerde nogen af de større restaurationskæder fra København, som har kigget på muligheden. Derudover har der også været interesse fra lokale her i Aalborg, så jeg er positiv omkring, at der snart er liv i lokalerne igen,” forklarer Mads Jespersen.

Du kan se lejeopstillingen på lokalerne her