Nyt liv i kendte lokaler: BoShop åbner 1700 kvm. boligunivers i Aalborg i morgen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For et par år siden fortalte tidens trends os, at vores hjem helst skulle se identiske ud.

Vi skulle have de samme brands og de samme modeller, og de skulle altid gerne sammensættes på præcis den samme måde.

I dag oplever vi en modpol, hvor flere og flere i stedet forsøger at gøre op med industriens masseproducerede møbler og interiør.

Én af de butikker, der virkelig har haft succes med at redefinere boligindretningen i de danske hjem, er BoShop, der åbner sin første Aalborg-afdeling i morgen.

Det gør de klokken 10.00 med åbningstilbud, snacks og goodiebags til de første 100.

De åbner i den overdådige lokation midt i mellem havnefronten og Nytorv, hvor Kalejdoskop tidligere har haft til huse.

Møbler, der ikke står på ethvert gadehjørne

Kærligheden til møbler sidder derfor stadig solidt plantet i de rå newyorker vægge, men ellers er det som at træde ind i et helt nyt univers.

BoShop åbnede deres første butik for 12 år siden efter at Christopher Eis, der sammen med Bo Kristensen (medstifter af Normal-kæden og Henrik Hansen (tidligere ejer af tøjfirmaet Laurie) ejer virksomheden, i mange år havde ageret kørende møbelsælger overalt i landet.

I den forbindelse blev han mere og mere opmærksom på, at mange af stederne til forveksling lignede hinanden – de samme varer i de samme rammer.

Det var en observation, der gav Christopher blod på tanden til at gå i en helt anden retning – og her opstod idéen til BoShop.

“Det var vigtigt for mig, at BoShop blev en boligbutik, der adskilte sig fra de andre på markedet.

80 % af de ting vi forhandler skal ikke kunne købes andre steder i Danmark.

Det har til tider været en udfordring at overholde, men ikke desto mindre er det lykkedes os: Vores ting står ikke på ethvert gadehjørne,” siger Christopher Eis til MigogAalborg.

1700 kvm. overdådigt boligunivers

Indtil videre har BoShop haft sin eneste butik i Risskov ved Århus, men i morgen udvider man altså familien her i Aalborg.

MigogAalborg har allerede haft fornøjelsen af at besøge den nye, store butik, der råder over intet mindre end 1700 kvm lige midt i byens hjerte.

Og netop lokationen var da også afgørende for, at BoShop endeligt besluttede at rykke til Aalborg.

“Med denne butik er vi virkelig gået efter drømmen.

Ikke nok med at lokalerne er så unikke, så har de også en historie, som folk kender – og så er jeg vild med, at vi ligger så bynært.

Området omkring havnefronten er blevet fantastisk smukt og noget, som vi gerne vil være en del af,” siger Christopher.

Vil inspirere til originalitet

Christopher er i dag stolt og glad over, at forbrugernes individuelle stil er blevet en vigtig faktor, når de vælger nye møbler og interiør – for det er netop BoShops vigtigste opgave: At kunne inspirere til originalitet.

Prisklasserne strækker sig bredt, og der er både noget for dem, der bare vil have en pude med hjem, men også dem, der drømmer om en helt ny stue.

I den nye butik er områderne opdelt efter indretningsstil; heriblandt antikke unika-møbler, farverig boheme, stilrent japansk, nordisk med hygge og lyse farver, moderne og minimalistisk, rustikt vintage og afslutningsvist art deco, der bedst kan betegnes som en måde at indrette sig på, der skal give én følelsen af altid at bo på et luksuriøst hotelværelse.

Unika-afdeling med antikke møbler

Christopher er især spændt på at præsentere folk for unika-afdelingen, der også går under navnet Biblioteket.

Her håber han nemlig, at folk får lyst til at sætte sig, snakke og måske lade inspirationsturen rundt i butikken bundfælde sig.

“Jeg har rejst meget rundt og altid haft lyst til at købe antikke møbler med hjem, som der kun fandtes den ene version af.

Det er også en måde at gøre op med vores smid-væk-samfund, hvor alting er så billigt, at folk bare smider ud, når det er slidt ned.

Vi vil gerne inspirere til, at man i stedet køber noget unikt, man har lyst til at beholde,” fortæller Christopher.

I unika-afdelingen kan du (i skrivende stund) eksempelvis se et par 70 år gamle, gule bænke, der har boet på et hospital i Indien.

Ved indgangen står en lyseblå skibslygte, der også har oplevet lidt af hvert.

“Problemet er så bare, når nogen vil købe det – så skal jeg jo sige farvel til det,” siger ejeren med et grin.

Meget mere end et møbelhus

På sigt er det også meningen, at BoShop skal huse en café-afdeling, hvor mad og kaffe kan indtages i de smukke omgivelser.

“Jeg håber, at vi bliver et hus, hvor folk har lyst til at være. Hvor arkitektstuderende kan læse, veninder kan hyggesnakke, eller hvem som helst kan hænge ud,” siger Christopher.

Forskellige events i lokalerne er ligeså på tegnebrættet; alt fra foredrag og koncerter til modeshows.

Der er da heller ikke mangel på siddepladser og slænge-hjørner og selve caféen står faktisk allerede klar – jagten på den rigtige person til at varetage den er bare ikke afsluttet endnu.

“Vi skal finde en, der er virkelig dygtig til at lave mad, og som har sit fulde hjerte med i det. Indtil vi har fundet ham eller hende, så er fokus på åbningen af selve butikken i morgen.

Og det glæder vi os meget til,” siger Christopher afslutningsvis.

Hvad: BoShop åbner i Aalborg
Hvor: Østerågade 27
Hvornår: Lørdag d. 1. februar kl. 10.00 med åbningstilbud, snacks og goodiebags til de første 100.

Du kan få et smugkig på sortimentet lige her.

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her