Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt koncept rammer Aalborg: Her kan du se wok-kokken lave din mad

Af Michael Qureshi

Torsdag 11. august åbnes dørene i Aalborg for et nyt og spændende restaurant-koncept.

Wokkeriet er navnet, og det bliver med garanti noget, der kommer til at rykke igennem i det nordjyske.

Det er første sted i Danmark med lige præcis det her unikke koncept. Al maden bliver tilberedt med wok-pande kombineret med, at man efter sin bestilling kan komme op og kigge kokken over skulderen, mens maden bliver tilberedt.

Wokkeriet er en del af Hot Wok, der ejes af Aalborgenseren Henrik Graahede. Hot Wok sælger redskaber og ikke mindst wok gasbrændere, så man kan få den optimale wok-oplevelse overført til sit eget hjem.

Men nu vil Hot Wok ud og vise restaurant-gæsterne, hvor effektive og spændende deres produkter er.

Det gør man bedst ved, at gæsterne selv kan følge processen med madlavningen, og her er man mere end velkommen til at være nysgerrig.

Wokkeriet i Aalborg
Henrik Bjørklund er tidligere køkkenchef Hos Boldt. Nu er han en del af Wokkeriet.

Wokkeriet i Aalborg

 

Det er nærmest et ønske fra folkene bag Wokkeriet, der rykker ind i Restaurant Hos Boldts lokaler Ved Stranden 7.

Det er også den tidligere køkkenchef Hos Boldt Henrik Bjørklund, der sammen med restaurantens thailandske kok Malee kommer til at stå med wok-gryderne og give inspiration samt tips til restaurant-gæsterne.

”Det bliver klassisk gastronomi med et tvist af det asiatiske køkken. Vi bruger for eksempel kalvemørbrad, sorthummer, kammuslinger og laks og så giver vi det et pift af Asien med nogle helt specielle krydderier og grøntsager, som giver en unik smagsoplevelse,” lover Henrik Bjørklund.

migogaalborg.dk’s journalist fik lov til at testsmage nogle af wok-saucerne med det asiatiske tvist. Eksempelvis thailandske skalotteløg vendt i lækker marinade, og det smagte udsøgt.

”Det er en vigtig detalje, at man kan komme op og kigge med, når maden tilberedes. Vi tilbyder mere end bare et par retter og så tak for i aften. Det er en helhedsoplevelse, og det er blandt andet også fascinerende for børnene at komme helt tæt på og opleve den her stemning, der er, når kokkene står og tilbereder mad til mange gæster,” forklarer Henrik Bjørklund.

I samarbejde med H.J. Hansen Vin har man også nøje udvalgt vinmenuer, der matcher det asiatiske præg på maden, hvis det er noget, man som gæst ønsker at afprøve.

Henrik Graahede mener, at der bliver en god synergi mellem Hot Wok og så Wokkeriet. Hot Wok har forhandlere i mange andre lande, og bliver Wokkeriet en succes i Aalborg, så er det ikke udelukket, at man ekspanderer konceptet.

”Det spændende for os er, at al mad, der bliver lavet på Wokkeriet, er på Hot Woks egne produkter. Så hvis man som gæst er lidt fascineret af den varmekilde, som vores gas-brænder eksempelvis giver, og som du ikke lige kan genskabe hjemme på induktions-kogepladen, så kan man bestille det online og få leveret med fragt hurtigst muligt,” forklarer Henrik Graahede.

Wokkeriet Aalborg

Som gæst i Wokkeriet kommer man helt tæt på madlavningen, hvor køkkenet er midt ude i det hele. Men man kan rent faktisk komme endnu tættere på. Man kan selv få lov til at lave maden i det imponerende køkken.

Der er åbnet op for, at virksomheder kan booke Wokkeriet til kurser eller sociale arrangementer. Og på sigt er det et ønske, at Wokkeriet afholder wok kursuser for private, da der har været stor efterspørgsel på disse.

Flere er allerede afholdt i de nye lokaler Ved Stranden 7 (inde i gården) med stor succes.

Der wokkes på højtryk #wok #hotwok #wokkeriet

A photo posted by Hotwok • Wokkeriet (@hotwok_wokkeriet) on

Konceptet er ganske enkelt. Virksomheden booker en menu hos Wokkeriet til det antal medarbejdere, de ønsker at have med. Når gæsterne kommer, bliver de budt velkommen med et program, og derefter skal de selv ud og prøve at lave mad i opdelte hold med hjælp fra Wokkeriets kokke.

”Vi havde en større gruppe inde forleden, og det var imponerende, hvor engagerede de var. De gik meget op i madlavningen, og tog det seriøst. Vi sørger så for at guide godt, så alle bliver færdige samtidig, så de trods alt kan spise sammen,” siger Wokkeriets chefkok Henrik Bjørklund med et smil på læben.

Du kan allerede nu booke bord til Wokkeriet, der åbner torsdag 11. August. Klik her

Vil du læse mere om Hot Wok-produkterne Klik Her.

Følg Wokkeriet på Facebook

Fik du læst?

Mandag åbner Brødrene Price i Aalborg: Sådan bliver konceptet

Brødrene Price Aalborg
Brødrene Price åbner deres restaurant i Aalborg på mandag.
Foto: PR

Del artikel

Andre læser også