Nyt juleeventyr for studiekammeraterne: Nu kan virksomheder bestille juletræ online

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De seneste tre år har kammeraterne, Lars Flensburg Hansen og Christian Willadsen, været at finde på Gabels Torv, hvor de i anledning af julen havde afsat deres december til at sælge smukke juletræer til aalborgenserne.

Desværre bliver der ikke noget glædeligt gensyn med Christian og Lars på Gabels Torv i år. Men det betyder ikke, at Aalborg ikke kan få glæde af kammeraternes træer alligevel.

De Studerendes Juletræssalg er nemlig blevet nytænkt, og er nu blevet flyttet til en online website, hvor virksomheder kan bestille træer – i alle størrelser – lige til døren.

“I og med, at vi begge er blevet færdiguddannede, så var vi selvfølgelig også nødt til at gentænke vores koncept og ikke mindst navnet De Studerendes Juletræssalg,” fortæller Christian med et grin.

“Da vi startede i sin tid, var det for at tjene nogle penge ved siden af vores studie og med et ønske om at bringe skoven ind i byen.

Det skulle være nemt at købe og få et juletræ med hjem – også selvom du bor i centrum,” forklarer han.

Ikke bare iværksættere

Generationen af unge iværksættere er stærkt voksende, og netop denne titel havde Lars og Christian da også med i deres overvejelser, da de skulle beslutte, hvordan de ville drive deres lille virksomhed videre.

“Vi skulle finde ud af, om vi ville være iværksættere – eller i stedet en ny generation, der havde styr på det, vi havde sat os for. Og det synes jeg, at vi har.”

Christians far har drevet Grue Plantage i mere end 30 år, og nu har Christian og Lars, med deres erfaring fra Gabels Torv, fundet en moderne måde at revolutionere juletræssalget på.

“Vores oplevelse i Aalborg var, at der var ret stor efterspørgsel fra virksomheder, der gerne vil have leveret vores træer til døren. Det er netop, hvad vi kan tilbyde i år.

Vi synes selv, at vi har forsøgt at gribe juletræssalget an på en moderne måde, for folk er altså bare i stigende grad mere tilbøjelige til at købe et juletræ online – på den måde undgår man at skulle sende en medarbejder afsted og bruge en masse tid på dét,” forklarer Christian.

Med kun to klik kan en virksomhed altså bestille lige præcis det slags træ, de drømmer om – og få det leveret på den dag, de ønsker.

Som tilkøb kan du få alt fra julepynt, juletræsfod – samt muligheden for, at træet også kan afhentes igen, når julen er forbi.

Styrker virksomhedens grønne profil

Foruden det praktiske aspekt i drengenes nye koncept, er der også en ekstra fordel for virksomhederne, der ønsker at styrke deres grønne profil.

”For at skåne naturen i forbindelse juletræsproduktionen benytter vi bl.a. naturens egne metoder til at bekæmpe skadedyr og sygdomme i vores afgrøder, ligesom at vi foretrækker naturlig gødning fremfor kunstgødning” siger Christian.

“Derudover har vi ligeledes valgt at afsætte en hektar til genplantning af de pottetræer, vi sælger – når julen er slut, kan vi hente dem igen og genplante dem i plantagen.

På den måde er de med til fortsat med til at skabe liv for masser af dyr og binde en masse CO2.

Virksomhederne kan selvfølgelig også tage dem med sig hjem og plante i egen have.”

Flere kommuner har allerede indført grønne målsætninger, der på sigt skal sørge for, at der bliver plantet en masse nye træer – Christian og Lars forventer selv, at de inden år 2025 har genplantet intet mindre end 8.000 pottetræer.

“Vi spår vores lille projekt en lovende fremtid, og vi kan se, at vi allerede er nogle skridt foran flere konkurrenter i forhold til at være miljøbevidste i vores produktion.

Vores kunder kan dermed både få en nem og praktisk løsning på anskaffelse af årets juletræ – og samtidigt styrke deres grønne profil.

Det synes vi er win-win!”

Hvis du forudbestiller dit juletræ inden d. 10. november, får du desuden 10 % rabat på din ordre.

Læs mere her.

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.

 

Julefrokost-menu til 99 kr.: Meny i Kennedy gentager sidste års store succes

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Om et splitsekund er julen over os – med alt, den indebærer.

Julepynt, julesange, julegaver, julekalender, julestemning og ikke mindst julefrokost!

Det bliver mindst lige så travl en tid, som det altid har været, så hvorfor ikke lade andre tage sig af årets julefrokost, så du for en stund kan smække benene op?

MENY i Kennedy har den lette løsning til dig, der sætter pris på god mad, men ikke kan finde tiden i al juleræset til at kokkerere selv.

Og det er, hvad enten det gælder 4, 10 eller 30 personer, og ligegyldigt om I ønsker et mindre, større, stort eller kæmpestort julebord.

Du kan bestille julefrokosten fra nu og frem til fem dage før, gæsterne kommer.

Julefrokost for enhver smag

MENY Kennedy har lanceret fire forskellige julemenuer igen i år. Tre af dem er fra kædens side, men for at omfavne flest muligt, har MENY Kennedy valgt at tilføje en ekstra menu til kun 99 kr. pr. kuvert.

”Vi havde stor succes med menuen til 99 kr. sidste år, så selvfølgelig kan den bestilles igen i år.

Især de unge mennesker sætter pris på et billigere alternativ, hvor det hele er meget mere simpelt, men stadig uden fare for ikke at blive mæt,” fortæller købmand, Michael Andersen, til MigogAalborg.

Ligeledes er denne menu ideel for de mindre selskaber, da man kan nøjes med at bestille kun fire kuverter, hvor man ved de andre menuer skal bestille minimum 10.

Menu til kun 99 kr. pr. kuvert kan ses herunder.

Marineret sild med karrysalat

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbenssteg med rødkål

Leverpostej med bacon og champignon

Risalamande med kirsebærsauce og mandler

Tilkøb pr. person:

Hjemmelavet sylte med sennep og rødbeder + 20,-

Grønlangkål med kogt medister + 20,-

Brød og smør + 15,-

Til forskel ses herunder den luksuriøse menu, som MENY tilbyder til 199,95 kr. pr. kuvert:

2 slags marineret sild med karrysalat

Gravad laks med rævesauce

Æg pyntet med rejer og mayonnaise

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbensteg med rødkål

Bacon postej med champignon og bacon

Glaseret hamburgerryg med grønlangkål

Tarteletter med høns i asparges

Sylte med sennep og rødbeder

Brie med druer

Risalamande med kirsebær og mandler

Brød og smør

Udover disse to menuer, ligger derimellem en menu til 129,95 kr. pr. kuvert og en til 159,95 kr pr. kuvert.

MENY Kennedy har altså løsningen, uanset hvilken type julefrokost du skal holde.

”Vi tilpasser os altid kundens ønsker bedst muligt, så alle er glade og kan slappe af og nyde julen” lyder det fra Michael.

En delikatesse på højt niveau

I delikatessen møder vi Thomas Søndergaard, som ser frem til at lave julemad i lange baner.

Thomas har mange års erfaring inden for branchen og har baggrund inden for både delikatesse og slagter.

Der er derfor gode råd at hente, hvad end det gælder risalamande eller kød.

På MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om en julefrokost til seks personer inklusiv snaps, øl, shots og snacks.

Du deltager ved at:

  • Like opslaget (udgivet mandag 11. november kl. 19.45)
  • Skriv i Facebook-opslaget hvad Meny Kennedys specielle julefrokost-menu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde en hyggelig julefrokost sammen med

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din julefrokost fra 99 kr. pr. kuvert ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.

250.000 julelys tændes på fredag: Jul i Aalborg Zoo er en kæmpe satsning

Skrevet af: Michael Qureshi

De gør det med stor succes i København ZOO og Odense Zoo.

Nu er turen kommet til Aalborg Zoo. 250.000 julelys kommer til at lyse hele Zoo-området op fra på fredag d. 15. november og frem til januar.

For første gang nogensinde fejrer Aalborg Zoo julen med en gigantisk lysfest, hvor publikum føres på en eventyrlig julerejse gennem magiske lyslandskaber og møder juletraditioner fra Grønland i nord til Afrika i syd.

 

Julemanden ankommer med sit rensdyr

Kl. 16 åbner man dørene  til Jul i Zoo, og kl. 17 ankommer Julemanden med sit rensdyr og tænder det store juletræ. Børn og barnlige sjæle kan bagefter besøge ham i hans hytte og hviske deres ønsker i hans øre.

Et spektakulært, levende nordlys kan opleves i teltet ved Zoofari-scenen, hvor man kan blive klogere på, hvad nordlys egentlig er, mens man ligger og nyder det smukke syn.

I Den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

Her har kreativiteten fået frit løb og julepynten består blandt andet af juletræer, som elefanterne har været med til at lave.

Hvis man nu tror, at strømforbruget går helt amok på grund af julelys, så er Aalborg Zoo gået efter en grøn løsning. Så strømforbruget i alt bliver på ca. 8.000 kr.

Byder på en lang række juleaktiviteter

Fra 15. til 30. november holder Jul i Zoo åbent hver fredag, lørdag og søndag kl. 16-21, og fra 1. – 30. december kan julestemningen opleves hver dag kl. 16-21 (24. december undtaget)

I hele perioden vil Aalborg Zoo byde på en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog.

Derudover kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler i Aalborg Zoos helt nye orangeri eller specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika i de mange hyggelige boder.