Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt job: Det skal Thomas Kastrup Larsen lave nu

Af Aske Bisgaard Pedersen

Det kom lidt som et chok, da Thomas Kastrup-Larsen annoncerede, at han stopper som borgmester i Aalborg Kommune.

Indtil videre er hans arvtager til borgmesterposten fra den 1. juli endnu ikke fundet.

Til gengæld ligger Thomas Kastrup-Larsens fremtid nu klar. Det skriver UCN i en pressemeddelelse.

Starter i ny stilling 1. juni

Thomas Kastrup-Larsen er nemlig blevet ansat som ny direktør for det erhvervsrettede uddannelsesområde på Professionshøjskolen UCN.

Han kommer fra en stilling som borgmester i Aalborg Kommune og tiltræder sit nye job 1. juni 2023, altså en måned før, han oprindeligt skulle stoppe som borgmester.

Som direktør for UCN Erhverv skal Thomas Kastrup-Larsen styrke relationerne mellem Nordjyllands næststørste videregående uddannelsesinstitution og det nordjyske erhvervsliv med fokus på de særlige uddannelser, som UCN står for.

“I ansættelsesudvalget var vi enige og helt sikre i vores sag. Via sin politiske erfaring er Thomas Kastrup-Larsen en utrolig stærk profil, der kan være med til at styrke Professionshøjskolen UCN og dermed hele Nordjylland.

Som vidensinstitution er vi helt afhængige af at kunne skabe gennemslagskraft og være synlige både regionalt og nationalt, og her har Thomas Kastrup-Larsen stærke erfaringer og et solidt netværk at trække på,” siger formand for ansættelsesudvalget, rektor Kristina Kristoffersen, og fortsætter:

“Samtidig har han en bred viden om innovation, som netop er et af UCN’s særkender.

I samtalerne fik vi en klar oplevelse af, at Thomas Kastrup-Larsen er i stand til hurtigt at sætte sig ind i vores vigtige dagsordener og driftsopgaver og ikke mindst omstille sig til den nye rolle.”

Tiltræder nyoprettet stilling

Stillingen som direktør for UCN Erhverv er nyoprettet, og Thomas Kastrup-Larsen skal stå i spidsen for både uddannelse, forskning og innovation til gavn for nordjysk erhvervsliv.

Han får således ansvar for 30 forskellige uddannelser inden for teknologi og business samt en række samarbejdsområder på tværs af organisationen. Omkring 200 ledere og medarbejdere er ansat i UCN Erhverv.

Han erkender, at det er et stort spring fra rollen som borgmester, men at det netop også er hensigten.

“Efter mange år i politik har jeg følt, at jeg stod ved en korsvej, og samtidig har mit hjerte altid banket for uddannelse, udvikling og innovation.

Derfor var beslutningen egentlig ikke så svær. Jeg er sikker på, at jeg kan bruge mine kompetencer til gavn for UCN, og samtidig er jeg helt klar på at træde ind i rollen som en vigtig holdspiller i en samlet ledelse for UCN,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

På Facebook udtrykker Thomas Kastrup-Larsen også sin glæde over sin kommende stilling efter adskillige år som borgmester:

“Jeg glæder mig meget til at være en del af det hold der skal udvikle og styrke UCNs position. Nu glæder mig bare til at møde mine nye kollegaer og få tilegnet mig en masse mere viden om UCN, inden jeg starter.

Sidst men ikke mindst, vil jeg nyde de sidste 1,5 måned i tjenesten som borgmester i Aalborg Kommune. En rolle jeg har været dybt taknemmelig over at have kunnet udfylde i små 10 år,” lyder det i Facebookopslaget.

Stor opbakning fra UCN’s bestyrelse

I bestyrelsen ser man også frem til ansættelsen af Thomas Kastrup-Larsen som ny direktør.

“Med ansættelsen af Thomas Kastrup-Larsen får vi en profil, der kan løfte UCN til at blive en endnu mere markant spiller på det erhvervsrettede område.

Vi har stor tiltro til, at han kan bidrage til udviklingen af uddannelserne og UCN’s forskningskapacitet, indhentning af ekstern finansiering og kobling ind i politiske dagsordener,” siger bestyrelsesformand og regionsrådsformand Mads Duedahl.

Tilsvarende positive toner lyder fra næstformand Richard Fynbo, adm. direktør for Fynbo Foods A/S.

“Thomas Kastrup-Larsen har bred indsigt i erhvervslivets ønsker og behov, og samtidig er jeg overbevist om, at han via sine mange netværk vil sikre, at UCN kommer endnu bedre rundt i hele den nordjyske region og understøtter virksomhedernes behov,” siger Richard Fynbo.

Udover Thomas Kastrup-Larsens stilling var en stilling som direktør for UCN Velfærd i opslag.

Den stilling kommer i genopslag i løbet af kort tid.

“De to direktørstillinger hænger meget tæt sammen, og vi havde en forventning om at kunne besætte begge stillinger samtidig.

Det lykkedes ikke, men vi tager nu en runde mere, hvor vi vil skærpe profilbeskrivelsen af direktøren på velfærdsområdet med afsæt i ansættelsen af Thomas Kastrup-Larsen,” siger Kristina Kristoffersen.

Del artikel

Andre læser også