Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt i voldtægtssagen: Politiet efterlyser særlig cykel

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Der er nyt i sagen omkring den efterlyste mand i voldtægtssagen i Østerådalen.

Nordjyllands Politi efterlyser nu specifikt borgere, som har set den ret karakteristiske damecykel, som den mistænkte mand i voldtægtssagen flere steder efter voldtægten og voldtægtsforsøget fredag 20. oktober er blevet set cykle rundt på i Aalborg-området.

Det oplyser efterforskningsleder, politikommissær Carsten Straszek, der siger:

”Vi er interesseret i at få fastslået den mistænktes færden ret præcist, da det kan kaste flere spor af sig – spor, som fører til, at vi får ham identificeret og selvfølgelig pågrebet. Derfor koncentrerer vi nu en del af vores efterforskningsarbejdet omkring denne damecykel.” 

Cykel blev stjålet

Det, som politiet ved, er, at den er blevet stjålet fra den retmæssige ejer omkring den 1. oktober 2023 i Ø-gadekvarteret i Aalborg, og politiet har fra cyklens rette ejer modtaget en række fotos af den. Fotos, som politiet nu offentliggør.

”Det kan forhåbentlig medføre, at flere borgere genkender den og måske kan nogen huske, at de har set manden på cyklen – eller man har set den stå nogle steder,” siger politikommissær Carsten Straszek, der i så fald kraftigt opfordrer til, at man straks ringer til Nordjyllands Politi på telefon 114.

Han gør i forhold til fotoet af cyklen særligt opmærksom på, at sadlen er sort/grå, når det røde saddelovertræk er fjernet.

Nyt i voldtægtssagen: Politiet efterlyser særlig cykel
Foto: Nordjyllands Politi

Cykel blev efterladt

Politiet kan yderligere om damecyklen oplyse, at det er formodningen, at den mistænkte ikke selv har stjålet cyklen i første omgang. Derimod tyder det på, at cyklen i en længere periode har været efterladt på Gertrud Rask Vej beliggende ved Gugvej.

Her er cyklen nemlig set efterladt i perioden fra 14. oktober til og med den 20. eller 21. oktober 2023.

”Derfor er det vores opfattelse, at den mistænkte mand således først er kommet i besiddelse af damecyklen enten den 20. eller 21. oktober,” understreger Carsten Straszek

Den mistænkte er allerede blevet set på cyklen flere steder lørdag den 21. oktober, bl.a. i området omkring Grønlandskvarteret og omkring Frederikstorv i Aalborg.  

”Men vi har brug for flere informationer, før vi har det fornødne grundlag til at stykke et fuldstændigt billedet sammen,” pointerer politikommissæren.  

Video af mistænkte: Nordjyllands Politi
Video af mistænkte: Nordjyllands Politi

Flere videooptagelser offentliggøres

Ud over billederne af cyklen frigiver Nordjyllands Politi ligeledes en række videooptagelser af manden, hvor man ser ham cykle rundt på Frederikstorv i Aalborg dagen efter forbrydelserne, nemlig lørdag den 21. oktober.

Disse videoer har tidligere, i weekenden, været offentliggjort som enkeltbilleder, hvor man blandt andet også ser den mistænkte cykle først uden og så med en større fladskærm spændt bag på cyklen. 

Nærmere bestemt ser man på de to videosekvenser den mistænkte kl. 14:47 cykle ad Frederikstorv og ind ad Priorgade i det centrale Aalborg.

Derpå, kl. 14:58, ses han komme cyklende ud ad Priorgade. Og kl. 15:03 ses han trække cyklen ind ad Priorgade. Alle gange er det uden fladskærm.

Men så, kl. 15:15, ses den mistænkte cykle ud af Priorgade nu med fladskærmen spændt bag på cyklen.

”Vi håber, at denne yderligere offentliggørelse af videosekvenser kan resultere i genkendelse,” lyder det fra Carsten Straszek.

Del artikel

Andre læser også