Nyt hotel i Aalborg: Det vil fynsk hotel-familie med Hotel Gestus

Skrevet af: Michael Qureshi
Hotelejerne, Jan og Dorte Milling
Hotelejerne, Jan og Dorte Milling

Af Charlotte Mortensen

Der er kommet et nyt hotel til byen!

Den familieejet hotel-koncern, Milling Hotels, har overtaget det gamle Hotel Chagall på Vesterbro

For at reflektere den nye æra, har hotellet fået et nyt navn: Hotel Gestus!

Det er den fynske hotelkoncern Milling Hotels med indehaverne Jan og Dorte Milling, der for første gang tilføjer et Aalborg-hotel til porteføljen.

Migogaalborg.dk har mødt hotelejerne, der selv har knoklet benhårdt i moderniseringen af hotellet på Vesterbro, som skal have et nyere og tidssvarende udtryk.

Jan Milling håber, at åbningen af hotellet, kan være med til at puste nyt liv i området på Vesterbro, da han synes, at området har et stort potentiale.

Generelt er parret meget opsat på blive en del af Aalborg og gøre noget for byen.

”Vi er meget bevidste om vores muligheder for at præge området. At skabe noget værdi”, udtaler Jan Milling.

Sådan ser et værelse ud på Hotel Gestus
Sådan ser et værelse ud på Hotel Gestus

Han siger samtidig, at de håber at få skabt et godt samarbejde med forskellige restauranter i byen, så de sammen kan hjælpe hinanden med at få liv i området.

Desuden understreger Jan, at de ikke ønsker at blive en konkurrent til de andre hoteller i Aalborg. De vil være en samarbejdspartner, hvor hotellerne kan udnytte hinandens styrker og skabe et godt forhold til hinanden.



Som sagt er Milling Hotels en familieejet koncern, og dette skinner også igennem i deres måde at drive virksomhed på. Deres filosofi er, at deres hoteller skal være ”a home away from home” for gæsterne.

”Et særligt udtryk er også det, at vi føler, vi kan invitere gæster hjem til vores hotel, i stedet for vores hotel” siger Jan.

Han fortæller yderligere at Milling Hotels har et koncept kaldet ”vi byder på…”, som er gratis kage, eftermiddagskaffe, popcorn, is m.m., serveret i fællesområderne, for at skabe denne her følelse af hjemlighed for gæsterne.

Det er altså vigtigt for hotelejerne, at hotellet udstråler hjemlighed og hygge. Fællesarealerne er indrettet åbnet og indbydende, så det giver gæsterne lyst til at tilbringe tid der, i stedet for bare på deres værelser.

”Jeg blev simpelthen så glad her i aftes, da jeg så, at overalt sad der mange mennesker. Folk sad og hyggede, drak en kop kaffe, nogle sad og spillede spil, nogle sad bare og læste en avis, det er lige nøjagtigt sådan et miljø, jeg gerne vil have” siger Dorte Milling med en gejst der ikke er til at tage fejl af.

Aalborg hotel
Det er det tidligere Chagall hotel i Aalborg, der nu er omdannet til Hotel Gestus

Ejerne er også meget bevidst om at ”følge tiden”, så alle værelserne er udstyret med gode fjernsyn og hurtigt internet, og i lobbyen kommer til at står computere til rådighed.

”Det er det, vi tilbyder gæsterne – et hyggeligt værelse, og et hyggeligt hotel, som så bliver deres hjem i de timer, du nu er i Aalborg. Alt sammen til en god pris” siger Dorte Milling, hvor Jan forsætter:

”Det må gerne være ligeså godt som hjemme, og gerne en lille smule bedre. Vi har en filosofi: vi vil hellere være det bedste 3-stjernet, end et almindeligt 4-stjernet”.

Milling-parret åbnede deres første hotel i 1994, Hotel Ansgar i hjembyen Odense, og de stoppede ikke der.

”Milling Hotels er en selvopdaget koncern, som vi er ved at bygge op. Vi har bare bygget på og bygget på” siger Jan.

Målet er at blive en landsdækkede koncern.

Parret startede ud med 44 værelser, og i dag har de næsten 600 værelser til rådighed fordelt over deres nu syv hoteller.

Jan er uddannet tømrer, og Dorte er uddannet pædagog. Faktisk har ingen i ledelsen en uddannelse i hotelbranchen, men dette mener de selv, er en fordel.

Hotel Gestus, som åbnede 1. oktober, er altså parrets syvende hotel, og for Hr. og Fru. Milling var Aalborg et oplagt næste skridt:

”Det var helt naturligt at skulle herop” siger Dorte.

“Det er jo den fjerdestørste by, så selvfølgelig skulle vi også være repræsenteret her. Og så var muligheden her pludselig, fordi de gamle ejere ville gå på pension. Vi var slet ikke i tvivl, og det ligger jo fantastisk”

Hotel Gestus byder jer alle velkommen. #hotelgestus #lounge #aalborg #hoteloplevelser #hotelindretning #millinghotels

A photo posted by Milling Hotels (@millinghotels) on

Når man snakker med parret, er der en ting, der skinner i gennem: deres fokus på service. Dorte fortæller, at de selv har overnattet på alle deres hoteller, så de virkelig kan se hotellet fra gæsternes synsvinkel.

”Alt sådan noget med, hvordan ligger gæsten i sengen, hvordan er stikkontakterne i forhold til, hvis man skal stå og føntørrer hår, sådan alle de der små mærkelige ting, som vi egentlig synes er ret vigtige for gæsten” udtaler hun med et smil.

Det er vigtigt for parret at vise overfor både gæster og personale, at de er en aktiv del af hotellet, hvilket er hvorfor de selv med i alt fra indretningen til renoveringen.

”Vi går med alle steder. Det er meget vigtigt, at vi ikke bliver finere end vores gæster, for det kan man godt forestille sig, når man ejer syv hoteller. Men det er er sjovere at være ude blandt gæsterne, og være en del af det miljø og skabe det miljø” siger hotelejerne enstemmigt.

”Når de går forrest, så vil vi gerne gå med” siger Jan i øvrigt om den mentalitet, de gerne vil skabe for deres medarbejdere.

Parret ’overtog’ personalet fra de tidligere ejere, og de har kun rosende ord tilovers for medarbejderne:

”Heroppe er de altså virkelig gode til service. Det er noget af det, vi har set lige fra dag et,” siger Dorte, og udtrykker at det betyder meget for dem i forhold til at få en god start i en ny by.

Milling Hotels har allerede en stort kunderegister, og påpeger at 80% deres gæster er gengangere. Så de er sikre på, at de kan trække folk til Aalborg.

Fællesområde med fokus på hjemlig hygge
Fællesområde med fokus på hjemlig hygge

Hotel Gestus er at finde på adressen Vesterbro 36-38, 9000 Aalborg.

Fik du læst? 

Mette overtog et nedslidt hotel: Nu er Hvide Hus tilbage på toppen

Hotel Hvide Hus

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.