Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu mere street art: Nyt gavlmaleri står færdigt i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fleron Fotografi
Foto: Fleron Fotografi

Siden 2014 er det ene flotte gavlmaleri efter det andet dukket frem på ellers grå og triste facader rundt omkring i vores skønne by.

Nu er endnu et værk klar.

I Aalborgs madgade nummer 1, Reberbansgade, har den amerikanske kunstner, Augustine Kofie, netop lagt sidste hånd på værket Ekkolokation.

”Jeg er rigtig glad for at kunne præsentere Ekkolokation, et gavlmaleri som er mit bidrag til ’Out In The Open 2021’ kurateret af Kirk Gallery.

Jeg blev først kontaktet af galleriet for at bidrage til byens gavle for over et år siden, men Covid udsatte min rejse til august 2021.

Da Lene foreslog gavlmaleriets placering, lavede jeg en grundig research via Google Maps for at lokalisere væggen og observere dens mange vinkler, som peger ud mod kvarteret.

Det var en unik placering med dens sammenfald af stier, gangbroer, ensrettede veje og togspor, som alle krydser hinanden ved foden af ​​væggen,” fortæller Augustine Kofie om værket.

Endnu mere street art: Nyt gavlmaleri står færdigt i Aalborg
Foto: Fleron Fotografi

Bygningens arkitektur er tænkt med i værket

Han fortsætter:

“Jeg skabte hertil en håndtegnet illustration, der inkorporerede bygningens arkitektur, dens vinduer, det trekantede tag og rektangulære bund, og tog hensyn til fællesskabet af hustage i nabohusene, der synes at give en ekko-effekt ned ad gaden.

’Ekkolokation’ er en abstrakt komposition, der fremhæver 4 trekantede former, der “ekkoer” hinanden nær toppen af ​​væggen, som alle skygger for hinanden og lyser op fra forskellige vinkler af forskellige lyskilder. De mødes her på samme måde som de mange stier, der konvergerer på stedet.

Strukturelt komplimenterer vinklerne på hjemmets tagterrasse, og de fire trekanter understøttes af flere gennemsigtige firkanter, som igen “ekkoer” mod nederste del af bygningen.

Endnu mere street art: Nyt gavlmaleri står færdigt i Aalborg
Foto: Fleron Fotografi

Et andet konvergenspunkt kan findes ved foden af ​​vægmaleriet, hvor linjerne alle synes at hoppe nedad mod et sammenløb, et mødested.

Jeg designede vægmaleriet på grundlag af disse to begreber, ekko og konvergens, som har visuelle, lydmæssige, strukturelle og sociale artikulationer, så vægmaleriet kan give et ekko og en stemme til byen og fremhæve og forstærke dette sted for konvergens.”

Augustine Kofie har været en del af den vestlige del af Los Angeles’ graffiti-scene siden midten af ​​halvfemserne,  og det afspejler kunstnerens arbejde indflydelsen fra håndværket til at dekonstruere bogstaver, gadekultur, moderne musik og ikonografien fra 1960-70’erne for at skabe et unikt sprog.

Kofie er blevet vist i Juxtapoz, Graffiti Art Magazine, The World Atlas of Street Art and Graffiti, Le Petit Voyeur og VNA Magazine 26. Hans arbejde er i både nationale og internationale private samlinger.

Du kan få et overblik alle byens gavlmalerier her.

Del artikel

Andre læser også