Nyt gavlmaleri står færdigt: Her kan du se det

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim

“Karnevallet” er blevet aflyst globalt i foråret 2020.

Hele verden har været lukket ned med en uendelig effekt på alles hverdag, de enkelte samfund, store begivenheder og virksomheder.

Med denne kontekst har verdensnavnet Case Maclaim nu netop lagt sidste hånd på endnu et stort gavlmaleri i Aalborg, som en del af KIRK Gallerys gavlmaleriprojekt ’Out in the Open’, hvor vi ser portrættet af en kvinde i klovnekostume og et halvfærdigt malet klovneansigt. “Hun troede hun skulle til karneval men blev afbrudt på halvvejen”.

Det skriver Kirk Gallery i en pressemeddelelse.

Det nye flotte gavlmaleri kan ses på Hadsundvej 59 i Vejgaard.

Foto: KIRK Gallery

Efter at have bevæget sig rundt i Aalborg og hørt om, hvad der rørte sig for alle borgerne her, bevægede samtalen sig hurtigt ind på det aflyste karneval i Aalborg, og hvordan et karneval har en helt unik evne til at stille alle folk lige.

Socioøkonomiske og sociale skel udviskes og alle er udklædt med en ny identitet, hvor der ikke er forskel på rig og fattig, mand og kvinde, direktør eller studerende, men hvor vi alle blot er smølfer eller giraffer.

Eller sagt med kunstneren egne ord, er det helt særlige ved et karneval, at det virker som en ”equalizer” for alle klasser og samfundslag.

Det stod ham da pludselig helt klart, hvad gavlmaleriet skulle handle om, da ”karnevallet” ikke kun har været aflyst i Aalborg, men verden over.

Karnevallet blev hermed en metafor for den nuværende verdenssituation.

Foto: Case Maclaim

Flere gavlmalerier på vej

Som international gavlmaler, der lever af at rejse rundt i verden og lave gavlmalerier, har Corona-situationen og de hidtidige rejserestriktioner samtidig haft kolossal indflydelse på kunstnerens liv.

Det nye værk i Aalborg er dermed også det første, som har kunnet lade sig gøre for kunstneren.

Det er samtidig også det første gavlmaleri i Kirk Gallerys sjette udgave af projektet Out in the Open som startede i 2014.

P.g.a. grund af det specielle forår har mange af årets malerier måttet udsættes, da de internationale kunstnere ikke har kunnet komme hertil.

Nu hvor grænserne så småt begynder at åbne, forventer galleriet dog at modtage de øvrige gavlkunstnere i årets projekt senere på sommeren.