Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anerkendt kunstner står bag: Nyt gavlmaleri på vej i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Friis
Foto: Friis

Aalborg er en af Skandinaviens førende street art byer, og nu kan du snart opleve et nyt spændende gavlmaleri fra den anerkendte spanske kunstner Christian Blanxer i Friis Shoppingcenter.

Gavlmaleriet bliver, med en bredde på 5 meter og en højde på 10 meter, til at få øje på.

De første streger er slået, og Christian Blanxer knokler i den danske forsommer med regn og vind, for at kunne præsentere Aalborg for sit nye værk.

Maleriet, der er ved at tage sin form på en af Friis’ mange hvide gavle, er ligesom alle Christians andre værker et portræt af et menneske, der betyder noget særligt for ham.

Christian bruger fotografier af den person, han vil male og ligger dem oveni fotografier af steder, der passer til personen i forhold til farver og former.

Aalborg er noget særligt

For Christian er gavlen i Aalborg helt speciel:

“Jeg vil gerne give en gave til alle dem, der ser billedet, både første gang og dem som ser det hver dag.

Derfor er det normalt meget svært for mig at vælge, hvilket motiv der skal være på mine street art billeder, men her i Aalborg klikkede det hele på en gang, da jeg så stedet, og jeg har aldrig været i tvivl om maleriet.”

Center Manager Niels Adolfsen er begejstret og glæder sig til at se det færdige gavlmaleri.

”Det er helt specielt at være med til at lave noget, der er så stort, vil blive set af så mange mennesker og tegne det fremtidige byrum i Aalborg. Nu kan vi næsten ikke vente med at se det færdige resultat, og høre hvad alle andre synes om gavlmaleriet.”

Til glæde for alle

Det er Lene Kirk fra Kirk Gallery, der har skabt kontakten og hjulpet med at få den spanske kunstner til Aalborg.

Og Lene er også glad for samarbejdet, 

”Det er altid en stor glæde, når lokale aktører kontakter os og efterspørger smukke gavlmalerier. Glæden de udtrykker herved, og samarbejdet der opstår, til i fællesskab at skabe nye værker til glæde for alle Aalborg borgere og besøgende, er til glæde for os alle.”

Om kunstneren:

Cristian Blanxer, født i Barcelona i 1985, og har siden han blev færdig med studierne i fine arts fra University of Barcelona i 2008 arbejdet som freelancer og illustrator

Hans alsidighed har fået ham til at udforske mange forskellige stilarter og teknikker.

Dette, foruden hans spontane penselstrøg og intensiteten i paletten, afspejles i alle hans værker. Det impressionistiske udtryk og poesien definerer Blanxers kreative arbejde.

Gavlmaleriet forventes at være færdigmalet onsdag d. 31. maj.

Du kan se gavlmaleriet fra Nyhavnsgade, og har du lyst til at komme helt tæt på, kan du besøge Friis Shoppingcenter tagterrasse ved at benytte indgangen på Nytorv og tage trappen helt op på 2. etage hvor der er adgang til tagterrassen.

Del artikel

Andre læser også