Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt garageprojekt? Alt du skal vide om byggeri på skellinjen til din nabo

Af Annoncør

Hvis du mangler et varmt og rart sted til din bil, og hvis du selv går og drømmer om at få et lækkert værksted med plads til plæneklipper og alt dit værktøj, er det oplagt at bygge en ny garage med plads til lidt af hvert. En garage er en praktisk bygning med mange muligheder for bilejere og gør det selv-mennesker, men inden du kan starte dit byggeri, er der andre ting en plantegninger og materialer, der skal være på plads.

Du skal også have styr på alt det juridiske, hvilket især er relevant, hvis du vil bygge en garage helt ud til skellinjen. Det er naturligvis tiltrækkende at udnytte din grund bedste muligt ved at placere garagen helt ud til skellet, men der er visser regler, du skal kende, når man vil bygge en garage i et skel.

Hvilke regler er der for byggeri på skel?

Hvis du vil opføre en garage i et skel, skal du starte med at tjekke den lokalplan, der gælder for dit lokalområde. I lokalplanen kan du nemlig finde oplysninger om, hvorvidt der findes særregler i forbindelse med opførsel af sekundære bygninger.

En garage betragtes som en sekundær bygning, og du skal derfor finde ud af, hvilke regler der gælder for disse i dit område. Du kan finde lokalplanen på din kommunes hjemmeside.

Når du har kigget på lokalplanen, er det tid til at finde bygningsreglementet frem. Det er her, du finder alle lovens regler for byggeri, og det er derfor også her, du kan læse mere om de regler, der hersker i forhold til byggeri i skel, når det kommer til bl.a. afstand til skel, brandsikkerhed, bygningshøjde og lignende.  

Som udgangspunkt er det både muligt og lovligt at bygge en garage i et skæl, men der kan som nævnt være særregler for netop dit lokalområde.

Del artikel

Andre læser også