Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt flyselskab i Aalborg Lufthavn: Stor rejselyst sydpå fra Aalborg

Af Michael Qureshi

Søndag var første gang, at flyselskabet Corendon Airlines lettede fra Aalborg Lufthavn.

Det blev fejret med kage, cava og rød snor som blev klippet over før afgang.

Corendon Airlines flyver direkte fra Aalborg til Antalya i Tyrkiet, og det tyder på, at det bliver en populær rejsedestination for nordjyderne.

Efter to års pause fra den tyrkiske sydkyst, tages der nu revanche med det hidtil største udbud af rejser direkte til Antalya.

Søndag aften havde Corendon Airlines deres første direkte afgang, og fremadrettet vil de hver torsdag og søndag flyve solglade danskere direkte til de tyrkiske feriebyer – helt frem til slut oktober. 

Ligner niveauet før Corona

Udover at der var første direkte afgang med flyselskabet, blev det også fejret, at rejseselskabet med samme navn kunne sende de første chartergæster af sted fra Aalborg. 

Den første afgang blev fejret på bedste vis med cava og kage i gaten til de rejsende, samt det traditionelle klip af den røde snor, før et helt fyldt fly satte kursen sydpå. 

Nyt flyselskab i Aalborg Lufthavn: Stor rejselyst sydpå fra Aalborg

Direktør i Aalborg Lufthavn Niels Hemmingsen er også utrolig positiv over fremgangen på passagertallene, siden Corona nærmest blev afblæst i slutningen af februar.

“Jeg har ikke de helt præcise tal for antallet af passagerer, men det ligner 2019-niveauet – altså før corona,” siger direktøren ifølge B.T. til Ritzau.

Malaga tager stadig prisen som lufthavnens tungeste påskedestination på det europæiske kontinent.

Lufthavnen havde det første store ryk af rejselystne danskere fredag. Det andet ryk var søndag, og så vil den helt store rejsedag i påsken falde onsdag, siger han. Fredag alene havde lufthavnen 6000 passagerer.

“Vi kan generelt se, at de fly, vi sender afsted, er propfyldte. Det er vi naturligvis meget positive over. Man kan virkelig fornemme en stor rejselyst blandt danskerne lige nu.”