Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udfordringer og gåder: Nyt Escape Room kommer til Aalborg

Af Ane Johanne Damgaard

Escape Rooms er i den grad et hit, og i Aalborg er der flere muligheder for at løse de både udfordrende, sjove og til tider decideret uhyggelige opgaver i de mystiske rum.

Nu bliver Aalborg beriget med to nye udendørs Escape Room-oplevelser.

Sidewalk Mystery lancerer nemlig to spil i Aalborg, som begge er inspireret af historiske begivenheder i byen.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

En anderledes oplevelse

Et Sidewalk Mystery er en anderledes aktivitet for familien, vennegruppen eller kolleger, fyldt med udfordringer og gåder, der kræver, at man er opmærksom og finder ledetråde i byen og historien.

I spillet må deltagerne udnytte deres observations- og samarbejdsevner, og det kræver både logisk og kreativ tænkning at løse udfordringerne undervejs.

Spillet Præsten og Heksen i Aalborg foregår i 1633, hvor hekseforfølgelse er i fuld flor landet over. Efter sognepræsten Vederholdts alvorlige sygdom og død, fremsætter froprædikenspræsten Ulrik Balthasar Pedersen anklagen om trolddom imod tjenestepigen Inger Margrethe Hansen.

Målet for deltagerne er at bevise Inger Margrethe Hansens uskyld, så hun ikke ender sine dage på bålet.

Flugten fra Arresten foregår i februar 1945, hvor Aalborg for alvor har vendt sig imod besættelsesmagten. Efter en sabotageaktion i Sankelmarksgade, såres et af den nordjyske modstandsbevægelses vigtigste medlemmer, modstandskvinden Mikkelsen.

Hun er indsat i arresten i Kong Hans Gade, og står over for at blive udleveret til Gestapo. Missionen er derfor klar: Befri Mikkelsen fra arresten og bring hende til et opsamlingssted, hvor andre modstandsfolk vil tage hende videre i sikkerhed.

Rundt i byen

Deltagerne kommer på en 2-3 km lang gåtur rundt i byen, hvor udfordringerne er tæt knyttet til de enkelte lokationer. Efter hver udfordring guides man videre igennem byen og slutter altid i nærheden af startstedet.

“Vi har et princip om, at det skal være sjovt, udfordrende og noget, der kan spilles præcis, når man har lyst.

Derfor er der heller ikke nogen kuffert eller materialer, der skal afhentes eller tilbageleveres på et bestemt tidspunkt,” siger Klaus Hall, indehaver af Sidewalk Mystery.

Lykkes missionen?

Som i mange andre spil gælder det om at samle flest point, for at missionen er vellykket. Igennem spillet samler man point, når det lykkes at løse en udfordring.

Man kan altid komme videre, også selvom man ikke finder det rigtige svar på en opgave. Ved afslutning tæller spillet det opnåede antal point, og er man fx flere hold, der spiller imod hinanden, er det let at sammenligne det opnåede antal point og finde vinderen.

“Da spillene er inspireret af virkelige begivenheder, er de primært for voksne, men familier med børn kan sagtens deltage. Man kan spille præcis, når man har tid og lyst. Om det er om tre uger eller umiddelbart efter køb, hvor man får tilsendt en QR-kode sammen med en spillevejledning.

Spillet afvikles på en mobiltelefon i en standardbrowser, så man behøver heller ikke installere en app eller andet. Det er bare at gå i gang, når man står ved startstedet,” fortsætter Klaus Hall.

I modsætning til ordinære escape rooms er der ingen snæver tidsbegrænsning i et Sidewalk Mystery. Når først man er logget ind, har man 24 timer til at afslutte spillet, så det står frit for at holde pause undervejs.

Det kan være for at kigge nærmere på en af de lokationer, man kommer forbi, eller for at tage en bid mad, men de fleste gennemfører det på omkring 2 timer eller mindre.

Del artikel

Andre læser også