Nyt børneunivers gør det smart: Den Grønne Ælling sælger dine ting for dig

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom mulighederne står i kø, når man vil handle nyt og lækkert tøj til familiens mindste, er Danmark blevet ramt af en vaskeægte secondhand-bølge, hvor brugt tøj kan skifte hænder og dermed spare både miljøet og pengepungen for unødig belastning.

Og nu har endnu et koncept set dagens lys, sådan at både kommende og nuværende forældre i Nordjylland kan være med på trenden.

I forstaden Gistrup, kun få kilometer fra Aalborg, har Nanna Hyllested nemlig åbnet Den Grønne Ælling, der sælger brugte børnesager i lækre omgivelser.

Den Grønne Ælling klækkede den 12. april, og den har allerede fået en flyvende start.

Et børneunivers uden lige

Hvis du går med en lille iværksætter i maven, eller ønsker du blot at få solgt ud af det tøj, udstyr eller legetøj, som blot ville tage unødig plads på loftet, kan du leje en stand i Den Grønne Ællings lyse lokaler, hvor du får udleveret alt det praktiske: lige fra stregkoder, bøjler og mærkater, der viser størrelsen.

“Vi sælger alle prisklasser af tøj, og ikke kun highend-mærker.

Det eneste krav er, at tøjet skal vaskes inden og ikke have huller. Selvom tøjet står for det primære salg, så er man er også velkommen til at sælge ud af legetøj, bøger, ventetøj eller barnevogne,” forklarer Nanna.

Og det er svært ikke at lade sig rive med, når man først er gået i gang.

Under lejeperioden kan man nemlig følge med i sin stand under “Mit Salg” på hjemmesiden, hvor alle indtæger bliver løbende registreret.

Udgifterne bliver holdt på et minimum i form af en fast standleje og 15 % i salgsgebyr.

”Vores lejere oplever rigtig flotte salg, og for nogen går der jo sport i at kunne tjene mest muligt på de ting, der ellers ville blive glemt i kælderen”

En uforpligtende oplevelse for alle

Er du derimod mere shoppetrængende, så kan du selvfølgelig også “nøjes” med at gå på opdagelse i det store børneunivers.

Her findes alt fra billigt designertøj til brugte barnevogne – og der er store penge at spare.

“Vi har lagt meget vægt på, at det skal være en uforpligtende oplevelse at gå rundt i butikken. Vi er selvfølgelig mere end glade for at hjælpe, hvis man har spørgsmål, men man er også velkommen til at blot at gå rundt og ose,” fortæller Nanna.

Når man har fået fyldt indkøbsnettet op med billige børnesager, betaler man blot ved kassen med kontanter, MobilePay eller kort.

Selvom butikken kun har godt to måneder på bagen, er der allerede gået konkurrence i at finde de bedste tilbud.

”Vi opdaterer dagligt vores Facebook og Instagram med de nyeste varer, og ofte ringer folk med det samme for at købe og få varen lagt til side.”

Oplagt udflugtsmål for mødregrupper

Udover en hyggelig stemning, lægger man også vægt på, at rammerne tilbyder andet end blot billige børnesager.

“Vi har valgt at skabe nogle omgivelser, hvor det at handle brugt skal være en lækker oplevelse. Vi har brugt meget tid på at indrette lokalet, så der er så gode forhold, som overhovedet muligt.”

Derfor finder man også både pusleplads, toiletter og gratis parkering lige foran butikken.

 

Den Grønne Ælling skal nemlig være et sted, hvor folk har lyst til at være.

Især er mødregrupper blevet glade for at mødes i butikkens lounge-afdeling, hvor der både er et lækkert sofaområde, mikrobølgeovn, gratis te/kaffe og selvfølgelig mulighed for at shoppe løs i de mange stande.

”Vi har ofte mange barnevogne herinde, og dejlige kravlende børn overalt. Det er så fedt!  Vi har valgt store og åbne lokaler, hvor der skal være plads til børn. Her skal forældrene ikke få svedeture over, at børnene er i hopla.

Den Grønne Ælling skal være et frirum for både børn og voksne … og så har vi selvfølgelig også lidt bolcher, hvis blodsukkeret bliver lidt for lavt.”

Meget mere end en butik

På kun få måneder har Nanna allerede skabt et succesfuldt børneunivers – man fristes næsten til at sige, at ællingen er blevet til en flot og smuk svane.

Og hun har allerede flere nyheder i støbeskeen for butikken, afslører hun over for MigogAalborg.

“I fremtiden kommer vi til at afholde en masse spændende og relevante events, og vi er enormt stolte af, at det første i række bliver et foredrag med familierådgiver Lola Jensen.”

Udover et spændende foredrag med Lola Jensen, vil man på aftenen også møde Storm Advokatfirma, som kort vil fortælle om hvorfor kedelige juridiske dokumenter, er vigtige når 2 bliver til 3.

Billetterne til foredraget er netop blevet sat til salg, og du finder mere info her.

Du kan finde meget mere info om Den Grønne Ælling her.

Lyser Aalborg op: Salling holder stor lystændingsfest i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Man ved, at julen nærmer sig med hastige skridt, når Sallings gigantiske julebelysning lyser en stor del af Aalborgs midtby op.

Traditionen tro inviterer Salling hele byen til lystænding af de funklende julelys på stormagasinets kæmpemæssige facade.

Det sker i næste uge fredag d. 1. november kl. 17.00.

I år giver stormagasinet de fremmødte en julegave ud over det sædvanlige, når en af landets største artister Kesi indtager scenen på Nytorv.

Julen er først for alvor skudt i gang efter Sallings traditionsrige lystændingsfest.

Her stimler tusindvis af forventningsfulde mennesker hvert år op foran Salling, hvor de i fællesskab tæller ned, inden Sallings stormagasin bliver forvandlet til en kæmpe, funklende julegave.

Igen i år bliver der julestemning foran Salling, når stormagasinet inviterer til lystænding og livemusik fredag den 1. november kl. 17.00.

“Vi glæder os hele året til denne særlige dag, hvor vi inviterer byen til julefest.

Vi er meget stolte over, at vi hvert år kan give alle i hele byen en oplevelse ud over det sædvanlige, og det er en stor fornøjelse, at vi i år kan præsentere et af landets største navne på den danske musikscene,” siger Sallings direktør Marianne Bedsted.

Intimkoncert med hitmageren Kesi

Årets kunstner på scenen foran Salling er i år ingen ringere end hitmageren Kesi, der netop er udråbt til årets danske solist ved Danish Music Awards.

Siden 2014 har den danske rapper toppet hitlisterne med singler som ”Mamacita”, ”Følelsen” og ”Søvnløs”, og 65 mio. streaminger på Spotify taler sit eget tydelige sprog.

Der er derfor lagt op til en koncertoplevelse ud over det sædvanlige, når Kesi indtager scenen og giver en intim minikoncert.

Kesi giver desuden koncert på Skråen i Aalborg den 15. november og Train i Aarhus den 23. november.

Kesi

Det summer af jul på alle etager

Stormagasinet vil hele dagen være pyntet op til jul, og når lysene funkler på Strøget og koncerten er slut, inviterer Salling indenfor til julefest.

Alle etager vil emme af julestemning med hyggelig musik, smagsprøver og små serveringer.

I Salling Bageren kan du smage årets første brunkager, og Salling Super byder på lækre, lune æbleskiver og hjemmelavet gløgg. I den store juletombola kan du prøve lykken og vinde lækre præmier for over 30.000 kr., og som noget ganske særligt får alle modtagere af Sallings nyhedsbrev et gavekort på 125 kr., som man kan indløse hver gang, man handler for 500 kr. (dette gælder fra torsdag den 31. oktober til søndag den 3. november).

Alle har mulighed for at melde sig til nyhedsbrevet på salling.dk eller i Salling i løbet af weekenden.

Program

Det er en god idé at komme i god tid til lystændingen, da der forventes mange mennesker.

Stormagasinet holder i dagens anledning åbent helt frem til kl. 22.

Kl. 10-17: Vi varmer op til julehyggen i Salling

Kl. 17: Karin Salling tænder julelysene

Kl. 17.10: Minikoncert med Kesi

Kl. 17.35-22: Salling byder indenfor i julevarmen

Fakta om julelysene

  • Det koster 12 kr. i timen at have julelysene tændt, da juleudsmykningen består af LED-lys
  • Julelysene er designet af lysfirmaet Sirius, der også er kendt for deres julebelysning på Hotel D´Angleterre
  • Det tager to uger at sætte julebelysningen op – Julebelysningen er tændt i to måneder og bliver dermed taget ned d. 2. januar

 

Kæmpe overraskelse: Allan Gaarde færdig i AaB

Skrevet af: Michael Qureshi

AaBs sportsdirektør Allan Gaarde er færdig i AaB.

Klubben stopper samarbejdet med Gaarde med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser AaB i en Fondsbørsmeddelelse.

“Efter drøftelser mellem bestyrelsen og direktionen omkring den fremtidige struktur i vores sportslige afdeling er vi imidlertid enige om, at revurdere vores sportslige setup.

Bestyrelsen vil snarest sætte sig sammen og beslutte den fremtidige struktur,” oplyser AaBs bestyrelsesformand Torben Fristrup i en pressemeddelelse.

Han fortsætter;

“Allan Gaarde skal blandt andet huskes for sin medvirken til vores historiske The Double i 2014 med såvel et dansk mesterskab og en pokaltitel samt AaB’s største spillersalg nogensinde i form af Christian Bassogog i 2017, og vi har været glade for at have Allan som sportsdirektør.”

Tid til nye udfordringer

Allan Gaarde takker selv for en god tid i AaB, hvor han nåede at være sportsdirektør i seks år efter han overtog sædet fra Lynge Jakobsen.

“Jeg har haft en fantastisk tid i AaB med mange unikke udfordringer og oplevelser, men tiden er kommet til at søge nye udfordringer, og jeg ønsker kun klubben alt det bedste fremover,” siger Gaarde.

I første omgang fordeles Allan Gaardes opgaver imellem administrerende direktør Thomas Bælum og cheftræner Jacob Friis.

Opdateres

Et stærkt makkerpar: Louisiana og Kunsten indgår unikt partnerskab

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Igennem de seneste år har der været et udstillingssamarbejde mellem Kunsten og Louisiana, der har betydet, at publikum har kunnet opleve store internationale kunstnere på Kunsten.

Aktuelt viser Kunsten udstillingen Twilight Zone, hvor Kunsten har udvalgt en række stærke værker fra Louisianas verdensberømte samling af samtidskunst.

Tidligere har der været en større udstilling med den sydafrikanske kunstner William Kentridge.

Glade direktører

De to institutioner har nu i lyset af de gode erfaringer, besluttet at bringe samarbejdet et afgørende skridt videre ved at udvide og formalisere det kunstfaglige samarbejde til at omfatte hele udstillingsprogrammet.

Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, siger:

“På Louisiana har vi altid følt et slægtskab med kunstmuseet i Aalborg, fordi det er det andet moderne arkitektoniske hovedværk på museumsfronten i Danmark.

Kunsten og Louisiana klæder hinanden. Vi glæder os til et partnerskab, en nydannelse i dansk museumsliv, hvor Kunstens kommende direktør og kuratoriske stab bliver en del af det faglige miljø på Louisiana.

Kunsten får glæde af Louisianas store internationale netværk, af Louisianas kompetencer og ikke mindst af Louisianas efterhånden store internationale samling af samtidskunst.

Louisiana får glæde af at samarbejde med et velfungerende museum med en fornem samling, men også af at tage et større ansvar i samarbejde med en regional institution.

Kulturel vækst er på dagsordenen i Aalborg, hvor der findes en offentlighed, som ikke kommer forbi Louisiana med samme selvfølgelighed som de mennesker der bor, hvor vi ligger.

Jeg ser frem til samarbejdet med stor nysgerrighed og forventning.”

Stillingen som ny direktør for Kunsten genopslås derfor på nye forudsætninger, men Kunsten fortsætter som en selvstændig og selvejende institution.

Bestyrelsesformand på Kunsten, Christen Obel siger:

”Kunsten har igennem en lang periode været i en rigtig positiv udvikling, men med adgangen til Louisianas ressourcer og brand forventer vi at kunne accelerere denne udvikling yderligere.

Derfor har vi også – trods mange stærke ansøgninger til det oprindelige direktøropslag – besluttet at genopslå stillingen, så kandidaterne er fuldt bekendt med forudsætningerne, selvom det grundlæggende er den samme selvstændige og markante profil, vi leder efter.”

Formelt vil Louisianas direktør have det overordnede ansvar for det kunstfaglige program.

Det kunstfaglige miljø skal styrkes

I samme forbindelse vil Kunsten i langt større omfang kunne lade Louisianas samling og netværk indgå i sit udstillings- og aktivitetsprogram i Aalborg, ligesom det kunstfaglige miljø kan styrkes gennem samarbejdet.

Der er enighed om, at den klare ambition er, at dette skal styrke niveauet for udstillingerne yderligere, og at ambitionen er fuldt forenelig med at forblive en stærkt lokalt forankret kulturinstitution i Aaltos smukke rammer.

Et museum, der skaber udstillinger af høj kvalitet og som appellerer både til det lokale publikum og det nationale og internationale. Mulighederne bliver blot større gennem det tætte samarbejde mellem de to institutioner.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen siger: ”Aalborg Kommune bakker naturligvis op, når bestyrelsen på Kunsten er positive overfor at udvide samarbejdet.

Det er meget glædeligt, og vi ser det som et stort skulderklap til Kunsten, når en stor internationalt respekteret og succesfuld institution, som Louisiana, på denne måde anerkender den position som Kunsten gennem en målrettet indsats har bragt sig i.”

Aftalen træder i kraft ved årsskiftet, og den nye direktør skal være drivkraften bag en opdateret strategi for Kunsten.

Aftalen skal have lejlighed til at virke i 2-3 år, før man endegyldigt vurderer samarbejdets succes.