Nyt børneunivers gør det smart: Den Grønne Ælling sælger dine ting for dig

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom mulighederne står i kø, når man vil handle nyt og lækkert tøj til familiens mindste, er Danmark blevet ramt af en vaskeægte secondhand-bølge, hvor brugt tøj kan skifte hænder og dermed spare både miljøet og pengepungen for unødig belastning.

Og nu har endnu et koncept set dagens lys, sådan at både kommende og nuværende forældre i Nordjylland kan være med på trenden.

I forstaden Gistrup, kun få kilometer fra Aalborg, har Nanna Hyllested nemlig åbnet Den Grønne Ælling, der sælger brugte børnesager i lækre omgivelser.

Den Grønne Ælling klækkede den 12. april, og den har allerede fået en flyvende start.

Et børneunivers uden lige

Hvis du går med en lille iværksætter i maven, eller ønsker du blot at få solgt ud af det tøj, udstyr eller legetøj, som blot ville tage unødig plads på loftet, kan du leje en stand i Den Grønne Ællings lyse lokaler, hvor du får udleveret alt det praktiske: lige fra stregkoder, bøjler og mærkater, der viser størrelsen.

“Vi sælger alle prisklasser af tøj, og ikke kun highend-mærker.

Det eneste krav er, at tøjet skal vaskes inden og ikke have huller. Selvom tøjet står for det primære salg, så er man er også velkommen til at sælge ud af legetøj, bøger, ventetøj eller barnevogne,” forklarer Nanna.

Og det er svært ikke at lade sig rive med, når man først er gået i gang.

Under lejeperioden kan man nemlig følge med i sin stand under “Mit Salg” på hjemmesiden, hvor alle indtæger bliver løbende registreret.

Udgifterne bliver holdt på et minimum i form af en fast standleje og 15 % i salgsgebyr.

”Vores lejere oplever rigtig flotte salg, og for nogen går der jo sport i at kunne tjene mest muligt på de ting, der ellers ville blive glemt i kælderen”

En uforpligtende oplevelse for alle

Er du derimod mere shoppetrængende, så kan du selvfølgelig også “nøjes” med at gå på opdagelse i det store børneunivers.

Her findes alt fra billigt designertøj til brugte barnevogne – og der er store penge at spare.

“Vi har lagt meget vægt på, at det skal være en uforpligtende oplevelse at gå rundt i butikken. Vi er selvfølgelig mere end glade for at hjælpe, hvis man har spørgsmål, men man er også velkommen til at blot at gå rundt og ose,” fortæller Nanna.

Når man har fået fyldt indkøbsnettet op med billige børnesager, betaler man blot ved kassen med kontanter, MobilePay eller kort.

Selvom butikken kun har godt to måneder på bagen, er der allerede gået konkurrence i at finde de bedste tilbud.

”Vi opdaterer dagligt vores Facebook og Instagram med de nyeste varer, og ofte ringer folk med det samme for at købe og få varen lagt til side.”

Oplagt udflugtsmål for mødregrupper

Udover en hyggelig stemning, lægger man også vægt på, at rammerne tilbyder andet end blot billige børnesager.

“Vi har valgt at skabe nogle omgivelser, hvor det at handle brugt skal være en lækker oplevelse. Vi har brugt meget tid på at indrette lokalet, så der er så gode forhold, som overhovedet muligt.”

Derfor finder man også både pusleplads, toiletter og gratis parkering lige foran butikken.

 

Den Grønne Ælling skal nemlig være et sted, hvor folk har lyst til at være.

Især er mødregrupper blevet glade for at mødes i butikkens lounge-afdeling, hvor der både er et lækkert sofaområde, mikrobølgeovn, gratis te/kaffe og selvfølgelig mulighed for at shoppe løs i de mange stande.

”Vi har ofte mange barnevogne herinde, og dejlige kravlende børn overalt. Det er så fedt!  Vi har valgt store og åbne lokaler, hvor der skal være plads til børn. Her skal forældrene ikke få svedeture over, at børnene er i hopla.

Den Grønne Ælling skal være et frirum for både børn og voksne … og så har vi selvfølgelig også lidt bolcher, hvis blodsukkeret bliver lidt for lavt.”

Meget mere end en butik

På kun få måneder har Nanna allerede skabt et succesfuldt børneunivers – man fristes næsten til at sige, at ællingen er blevet til en flot og smuk svane.

Og hun har allerede flere nyheder i støbeskeen for butikken, afslører hun over for MigogAalborg.

“I fremtiden kommer vi til at afholde en masse spændende og relevante events, og vi er enormt stolte af, at det første i række bliver et foredrag med familierådgiver Lola Jensen.”

Udover et spændende foredrag med Lola Jensen, vil man på aftenen også møde Storm Advokatfirma, som kort vil fortælle om hvorfor kedelige juridiske dokumenter, er vigtige når 2 bliver til 3.

Billetterne til foredraget er netop blevet sat til salg, og du finder mere info her.

Du kan finde meget mere info om Den Grønne Ælling her.

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her

Ikke mange fly ud af landet: Rejsevejledninger rammer Aalborg Lufthavn hårdt

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Endnu en usædvanlig stille måned i Aalborg Lufthavn er afsluttet, og konsekvensen af Europas nedlukning ses stadig tydeligt i udenrigs- og chartertrafikken.

I maj 2020 var der således en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 14.472 passagerer i maj 2019.

Udenrigstrafikken går også 100 procent tilbage i maj 2020, da 0 passagerer er registeret i maj 2020 mod 45.830 passagerer i maj 2019. 103 passagerer udgør det, der kaldes andet trafik.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Fraråder rejser til mange lande

Myndighedernes forlængede rejsevejledninger, hvor de fraråder rejser til alle øvrige lande end Norge, Island og Tyskland får også store konsekvenser for trafikken i Aalborg Lufthavn.

KLM har dog meddelt, at de genoptager ruten Aalborg-Amsterdam med en daglig afgang fra den 15. juni, og meget mere bliver det nok ikke til med fly ud af landet fra Aalborg Lufthavn.

“En sommersæson uden chartertrafik, og kun marginalt udenrigstrafik kommer til at gøre ondt på os og hele branchen,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Indenrigstrafik øges

Til trods for dét synes en lille optimisme at spire, idet indenrigstrafikken begynder at røre på sig.

Indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med 95,0 procent, således rejste 3.722 passagerer til og fra København i maj 2020 mod 74.300 passagerer i 2019.

“Fra 8. juni får SAS selskab på Aalborg – København ruten af DAT, der starter med at flyve 3 daglige afgange.

Samtidig flyver DAT allerede til Bornholm fra Aalborg, og her har flyene særdeles pæne belægningsprocenter, så efterspørgslen på dansk indenrigs er stigende,” siger Søren Svendsen.

I august starter Great Dane Airlines også op med fire daglige afgange til København, så på den rute er der lagt op til skarpe priser.

Sushimenu og populære ramen: Nyåbnede Yummi lancerer fristende juni-tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du var blandt de knap 4500, som sikrede sig billet til vores udsolgte Aalborg Sushi Festival, så har du måske allerede stiftet bekendtskab med nyåbnede Yummi.

Restauranten åbnede i marts ganske få dage, før statsminister Mette Frederiksen lukkede landet og spisestederne ned.

Så det har været op af bakke for Yummi, der holder til i kendte lokaler Ved Stranden, hvor CanBlau senest lå.

I Hjørring har ejerkredsen stor succes med konceptet Yummi Running Sushi, og derfor besluttede man sig for at udvide til Aalborg med lidt ændringer på konceptet.

Sushimenuer og populære ramen

Her i Aalborg har man i stedet valgt at satse på både All You Can Eat Sushi, hvor man krydser fra en ipad og får det frisklavet.

Derudover har man lækre sushimenuer og ikke mindst populære ramen.

Derfor har man her i juni lanceret flere spændende tilbud i restauranten og som Take Away.

Man har et helt fantastisk sushi-tilbud med 24 deluxe-stykker for kun 159 kr. (tilbuddet gælder for de 20 første, der bestiller det på dagen).

Derudover har man så valgt at give en gratis Bao med, når man bestiller en portion ramen.

“Vi vil gerne introducere aalborgenserne for hjemmelavet ramen,” fortæller Xun Zhang, som ejer restauranten med sin kone.

“Det tager tid at vænne sig til noget nyt, men folk bliver mere og mere eventyrlystne – især i storbyer som Aalborg.

Der er også et øget fokus på sundhed i dag, og ramen er både en sund og nærende spise.”

Kraftig smagfuld suppe

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange ekstra toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange smagskombinationer, men fælles for spisen er den rige og behagelige smag, som efterlader dig mæt og tilfreds.

Yummi tilbyder hele syv forskellige slags ramen i prislejet 95-105 kr, og der er noget for enhver smag.

Når man så bestiller en portion ramen medfølger altså i hele juni en lækker bao.

Deres Bao indeholder svinekød, hoisin sauce, syltede agurker, forårsløg og peanuts.

Vi er dog tilbøjelige til at beskrive Bao som en dansk tradition i nye klæder; stykket af flæsk er nemlig lige så lækkert, som vi kender det fra mors kødgryder, og Yummi løfter det saftige stykke kød op på nye højder ved at indsvøbe det i en fluffy dyne af dej.

Bao

Sushi-menu til de hurtige

Er man hurtig, så kan man nyde deres helt særlige sushi-menu.

I hele juni måned sælger de deres nye Crispy Ebi Topping menu for KUN 159,-!
Original pris: 299,-
Menuen består af:
8 stk. Sakura
8 stk. Green dragon
8 stk. Red dragon
I alt 24 stk. Alle sammen deluxe!

Sushi-tilbuddet gælder kun 20 gæster om dagen.

Hvad: Juni-tilbud på Yummi

Hvor: Ved Stranden 5

Læs mere og se menukortet her